16 / 05 / 2024

mimari kentsel tasarım rehberi

mimari kentsel tasarım rehberi

Kentlerin düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Türkiye'de şehirlerin mimari, çevre ve sosyal yaşam alanlarının dünya standartlarında olması için kentsel tasarım rehberi hazırlanıyor.

Umay Mimari Mühendislik Proje İnşaat Kentsel Tasarım Taahhüt Dek. Ve Dan.Hiz.Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Umay Mimari Mühendislik Proje İnşaat Kentsel Tasarım Taahhüt Dek. Ve Dan.Hiz.Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de 15 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Akar, Umut İpek, Yunus Altay Türköz tarafından kuruldu.

Era kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Era kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi 40 bin TL sermaye ile bugün açıldı.

Antik Side Kentsel Tasarım Projesi 2. Etap çalışmaları başladı!

Manavgat Belediyesi tarafından, "Antik Side Kentsel Tasarım Projesi" 2. etap çalışmalarına başlanıldı.

İşte Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması'nın sonuçları!

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. 123 projenin değerlendirildiği yarışmada 35 eser ödül aldı.

Eroğlu Planlama ve Kentsel Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Eroğlu Planlama ve Kentsel Tasarım Anonim Şirketi Mesut Emre Eroğlu tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Atabek Tpa Mimari Proje Tasarım İnşaat Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Atabek Tpa Mimari Proje Tasarım İnşaat Sanayi Limited Şirketi Haluk Atabek tarafından 40 bin TL sermaye ile 17 Ekim'de kuruldu. 

Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Yarışması ödül töreni 19 Ekim'de!

Emlak Konut GYO tarafından mahalle teması ile düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması ödül töreni 19 Ekim'de yapılacak...

Antalya'da kentsel tasarım projesi başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi, Meydan Kavşağı ve Ali Çetinkaya caddesine bağlanan alternatif yollarda kentsel tasarım projesine başladı.

Elazığ Kent Meydanı Kentsel Tasarım proje sergisi yapıldı!

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen "Kent Meydanı Kentsel Tasarım ve Mimari Projesi" yarışmasının ödül töreni ve proje sergisi gerçekleştirildi.

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Yarışması sonuçlandı!

TOKİ ve iştirak şirketi Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Mahalle Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı.

Kanarya Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi tanıtıldı!

Kanarya Mahallesi Kentsel Tasarım Projesi bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz proje hakkında bilgiler vererek, vatandaşların sorularını yanıtladı

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması başlıyor!

TOKİ ve Emlak Konut GYO tarafından hayata geçirilen Ulusal Mimari Fikir Yarışmalarının 2. si “Mahalle” teması ile 7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması düzenleniyor.

Mezitli Sahil Alanına ödüllü kentsel tasarım projesi!

Mezitli Sahil Alanında Kentsel Tasarım Projesi kapsamındaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sahil kimliğine kavuşacak Mersin'in değerine değer katması bekleniyor.

mimari kentsel tasarım rehberi Haberi

mimari kentsel tasarım rehberi
Kentlerin düzenlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir çalışma başlattı. Türkiye'de şehirlerin mimari, çevre ve sosyal yaşam alanlarının dünya standartlarında olması için kentsel tasarım rehberi hazırlanıyor. Rehberde, dünyanın gelişmiş şehirlerindeki örneklerin yanı sıra, Anadolu'ya özgü mimari tarz esas alınacak. Mimar, mühendis, tasarımcı ve sosyal bilimcilerin hazırlayacağı rehber, kentsel tasarıma katkı sağlayabilecek kişilerin girişimiyle ortaya çıkarılacak. Uygulamalarda yapılan yanlışlıklara vurgu yapılacak. Kamu binaları ve kullanım alanlarının estetik ve fonksiyonel olarak daha çekici olabilmesi için kullanılacak malzeme, detay ve peyzaj öğelerinin nasıl uygulanacağı da...