05 / 05 / 2024

mimarlar odası akıllı ev yarışması ne zaman

mimarlar odası akıllı ev yarışması ne zaman

Mimarlar Odası'nın Ulusal Mimarlık Ödülleri Yarışması'nda Datça'daki 'akıllı ev' yapı dalında ödüle aday gösterildi. Güneş enerjisiyle ısınan, yağmur sularını sarnıçta toplayıp yeniden kullanan evin bahçesinde 240 yıllık zeytin ağaçları var...

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Mimarlar Odası'ndan İzmir'in imar planları için çağrı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ile üst ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın ortak akıl ile hazırlanması için çağrıda bulundu.

Akıllı Şehirler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı!

Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi’nde Kanal İstanbul polemiği yaşandı. Kongrede Kanal İstanbul projesinin konuşulmasına tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer ve Mansur Yavaş kongreden konuşma yapmadan ayrıldı…

Mimarlar Odası: Sur'daki evler cezaevine benzedi!

Mimarlar Odası Diyarbakır Şube Başkanı Şerefhan Aydın, Sur'da inşa edilen 181 yapının, 8 bin yıllık Sur'un tarihi dokusuna aykırı olduğunu söyledi ve yeni yapıları cezaevine benzetti.

İmar affına Mimarlar Odası'nda tepki!

Türkiye genelinde tapusu olmadan yapılan gecekondular, apartmanlar, kaçak çıkılan katlar için af getirileceği açıklandı. Mimarlar Odası'ndan imar affı konusuna tepki geldi. 

Trabzon Mimarlar Odası, Ayasofya Kilisesi için dava açtı!

Trabzon’daki Ayasofya Kilisesi müzeyken camiye dönüştürüldü. 800 yıllık fresklerin üstü örtüldü, bir kısmı kırıldı. Mimarlar Odası Trabzon Şubesi, caminin rölöve projesinin iptali için Kültür Bakanlığı'na karşı dava açtı.

Amasya Hükümet Konağı akıllı bina sistemiyle donatıldı!

Amasya Hükümet Konağı’nın makam odası ve toplantı salonu akıllı bina sistemi ile donatıldı. Vali Çomaktekin, “Bu sistemlerin projeye dahil edilmesiyle birlikte binamızın tamamlanması planlanandan bir miktar daha fazla zaman aldı. " dedi.

Bursa Beşyol Kavşağı Projesi'ne Mimarlar Odasından eleştiri geldi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı-Terminal arasını raylı sistem ile birbirine bağlamaya hazırlanırken, diğer taraftan Beşyol’a yapılacak kavşak için çalışmalara başladı. Projeye ilk tepki Bursa Mimarlar Odasından geldi.

Mimarlar Odası'nın kaçak katına mühür!

İstanbul Mimarlar Odası'nın Karaköy merkez binasının çatı katına kaçak olarak inşa edilen restoran mühürlendi.

Hasan Akıllı kentsel dönüşüm hatalarını anlattı!

Türkiye Makine Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hasan Akıllı, Isparta'daki Kentsel Dönüşüm hatalarını anlattı. Kentsel Dönüşümü, 'Rantsal Dönüşüm' olarak nitelendiren Akıllı, İsparta'da modern şehirleşmenin dikkate alınmadığını söyledi.

Mimarlar Odası'nın Karaköy'deki kaçak restoranı mühürlendi!

İstanbul Mimarlar Odası’nın Karaköy’deki merkez binasının çatı katına kaçak olarak inşa edilen restoran mühürlendi.

Mimarlar Odası’nın Karaköy binasının çatısı yıkıldı!

Türkiye’nin en prestijli projelerine karşı çıkan Mimarlar Odası’nın, İstanbul Karaköy’deki kaçak merkez binasında yıkım başladı. Belediye ekiplerinin 34 bin lira ceza keserek 15 gün süre verdiği binada yönetim, kendi eliyle projeye aykırı bölümleri yıktı.

Mimarlar Odası'nın Beyoğlu'ndaki binası projeye aykırı mı?

Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odasının binasıyla ilgili bir açıklama yaptı: Teras büyütülüp kaçak restorana dönüştürülmüş. Çatı arası 30 metrekarelik ikinci bir teras haline getirilmiş.

mimarlar odası akıllı ev yarışması ne zaman Haberi

mimarlar odası akıllı ev yarışması ne zaman


Mimarlar Odası'nın Ulusal Mimarlık Ödülleri Yarışması'nda Datça'daki 'akıllı ev' yapı dalında ödüle aday gösterildi. Güneş enerjisiyle ısınan, yağmur sularını sarnıçta toplayıp yeniden kullanan evin bahçesinde başka yerden buraya nakledilmiş 240 yıllık zeytin ağaçları var.


Türkiye ’de mimarlık mesleğini ve kültürünü geliştirmek amacıyla Mimarlar Odası tarafından bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilecek olan, Ulusal Mimarlık Ödülleri Yarışması'nda, Muğla'nın Datça ilçesinden 'akıllı' bir ev yapı dalında ödüle aday gösterildi.


Datça’nın İskele Mahallesi’nde bir yamaçta deniz manzaralı 1 dönümlük arsa üzerinde, Yüksek Mimar Mehmet Kütükçüoğlu tarafından tasarlanan ve Yüksek Mimar Okan Çağlar tarafından iki yıl süren çalışmalar sonucu 1 Ocak 2011’te tamamlanan ev, daha henüz yapım aşamasında ‘ Dünya Mimarlar Birliği’nin literatürüne girmiş ve ‘7 Tepe 7 Mimar’ başlığı altında Berlin, Milano ve Brüksel’de sergilerde tanıtılmıştı.


AKILLI...