10 / 05 / 2024

Mimarlar Odası Anıtkabir çocuk parkı

Mimarlar Odası Anıtkabir çocuk parkı

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti hadsiz ifadelerle eleştiren, millet yararına yapılan dev projeleri durdurmak için mahkeme önlerinden ayrılmayan Mimarlar Odası, bu kez de Anıtkabir'e yapılan çocuk oyun alanına savaş açtı.

TMMOB İçmimarlar Odası 26. Olağan Genel Seçimleri gerçekleşti!

İçmimarlar Odası 26. Olağan Genel Kurul seçimleri gerçekleştirildi. Söz konusu seçimlerde 26. Olağan Yönetim, Onur, Denetleme Üyeleri ile TMMOB Yönetim Kurulu, Yüksek Onur Kurulu ve Yüksek Denetleme Kurulu üyeleri belli oldu.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Mimarlar Odası'ndan Nevzat Doğan'a ziyaret!

Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Füsun Yılmaz ve Yönetim Kurulu Üyeleri Alper Dilger, Oya Kaya ve Gülşah Toprak Poyraz, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ı ziyaret etti.

Tülin Gazi İçmimarlar Odası İzmir Şubesi başkanı oldu!

TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurul seçimleri tamamlandı. TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi'nin yeni başkanı Tülin Gazi oldu. 

Tezcan Karakuş Candan'dan Anıtkabir açıklaması!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, devam eden Anıtkabir tartışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Mimarlar Odası'ndan Anıtkabir imar planı açıklaması!

Mimarlar Odası, Anıtkabir’le ilgili 2023 Nazım İmar Planı incelemesini yaptı. Plana göre Anıtkabir alanın 100 bin metrekare alan konut alanı olacak.

Şehir Plancıları Odası'ndan Anıtkabir imar planı değerlendirmesi!

Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı'yla ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Mimarlar Odası'ndan yatay mimari raporu!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Yatay mimariden yanayım” açıklamasından sonra, Bakanlık tarafından hazırlanan yönetmelik taslağına Mimarlar Odası’ndan itiraz geldi

Mimarlar Odası'ndan imar yönetmeliği eleştirisi!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, son yıllarda çıkarılan imar yönetmeliklerindeki 'karmaşanın', sektörde problem oluşmasına neden olduğunu söyledi.

Anıtkabir’e yapılan halı saha için suç duyurusu!

Anıtkabir’e çocuk parkından sonra halı saha yapıldığını ortaya çıkaran Mimarlar Odası Ankara Şubesi suç duyurusunda bulundu. Eski Anıtkabir Komutanı, halı sahanın yerinin anıt bloku içerisinde olmadığını savundu

Anıtkabir'e yapılan halı sahanın yıkımı için 72 saat verildi!

Mimarlar Odası'nın Anıtkabir yerleşkesine halı saha yapıldığını duyurmasının ardından CHP 'yıkım' için 72 saatlik ültimatom verdi.

Anıtkabir'e halı saha mı yapıldı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, tepki çeken ve kaldırılan çocuk parkının ardından Anıtkabir yerleşkesi içine halı saha yapıldığını bildirdi.

Melih Gökçek'ten Anıtkabir'e yapılan çocuk parkı açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, bir kargo firması tarafından Anıtkabir’de tören alanının dışındaki bahçe bölümüne çocuk oyun parkı kurulmasına tepki gösteren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan’ı, “Atatürk’ün çocuk sevgisi' üzerinden eleştirdi.

Mimarlar Odası Anıtkabir çocuk parkı Haberi

Mimarlar Odası Anıtkabir çocuk parkı

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümeti hadsiz ifadelerle eleştiren, millet yararına yapılan dev projeleri durdurmak için mahkeme önlerinden ayrılmayan Mimarlar Odası, bu kez de Anıtkabir'e yapılan çocuk oyun alanına savaş açtı.



Anıtkabir'in anı ve saygı mekanı olduğunu söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Anıtkabir, anı mekanıdır, saygı mekanıdır. Tasarım sürecinde, Aslanlı yolda yere döşenen taşlarla, kafanızı yerden bile kaldıramayacağınız bir tasarım kurgulanmıştır. Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuk sevgisini biliyoruz. Ancak zamandan ve mekandan bağımsız çocuk oyun aletleri koymak saygısızlıktır." dedi.


Plastik kaydırakları 'ucube'ye benzeten Candan, sözlerine şöyle devam etti:



Oyun aletlerinin kaldırılması için Büyükşehir Belediyesi'ne, Koruma Kuruluna, Anıtkabir Komutanlığı'na yazı yazdıklarını bildiren Candan, bu mekansal saygısızlığı yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını da kaydetti.



Yeni...