05 / 05 / 2024

Mimarlar Odası fotoğraf yarışması

Mimarlar Odası fotoğraf yarışması

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Dünya Mimarlık Günü kapsamında fotoğraf yarışması düzenliyor.

Mimarlar Odası’na Bauhaus sergisi!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde Bauhaus’un 100. yılı nedeniyle bir fotoğraf sergisi düzenlenecek. Sergi 9 Nisan'da başlayacak.

Mimarlar Odası'ndan fotoğraf yarışması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Dünya Mimarlık Günü kapsamında fotoğraf yarışması düzenliyor.

Behçet Saatcı'dan Fethiye Mimarlar Odası’na ziyaret!

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Mimarlık Haftası dolayısı ile Fethiye Mimarlar Odası’na ziyaret gerçekleştirdi. Samimi ortamda geçen ziyarette tüm mimarların gününü kutlayan Saatcı, "Bir şehrin güzelliği ya da çirkinliği mimarların elindedir” dedi

Mimarlar Odası Meclis Camisi'nin yıkılmasını engelledi mi?

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, Mimarlar Odası'nın Meclis Camisi'nin yıkılmasını engellediğine yönelik haberlere ilişkin, "TBMM Camisi aktif olarak ibadete açık bir şekilde işlevini sürdürüyor" açıklamasını yaptı.

Mimarlar Odası Meclis Camisini yıktırmadı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi TBMM'de bulunan cami ve halkla ilişkiler binasının yıkılması duyumu üzerine harekete geçerek Koruma Kurulu'na tescil başvurusunda bulundu. Mahkeme, cami ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mimarlar Odası AOÇ arazilerinde ranta karşı uyardı!

AŞTİ’nin taşınması ile birlikte arazinin rant projelerine kurban edilmesine izin vermeyeceklerini dile getiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan “AOÇ arazilerine dokunan yargıda hesabını verir” dedi.

Mimarlar Odası'nın Beyoğlu binasında inceleme yapıldı!

Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin Karaköy’deki binasında gerçekleştirilen incelemelerde, projeye aykırı bölümler tespit edildiğini bildirdi.

Mimarlar Odası'nın kaçak katına mühür!

İstanbul Mimarlar Odası'nın Karaköy merkez binasının çatı katına kaçak olarak inşa edilen restoran mühürlendi.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası'na yeni teklif!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mimarlar Odası'nın, Güvenpark’ın yenilenmesi kapsamında yer altı otoparkı ve tuvalet projesi hazırlamaları talebini kabul etmemesi üzerine, twitter hesabından yeni bir teklif sundu.

Mimarlar Odası'nın Karaköy'deki kaçak restoranı mühürlendi!

İstanbul Mimarlar Odası’nın Karaköy’deki merkez binasının çatı katına kaçak olarak inşa edilen restoran mühürlendi.

Mimarlar Odası Şap Enstitüsü arazisini yargıya taşıyacak!

Mimarlar Odası, Ankara Hürriyet’in gündeme getirdiği Şap Enstitüsü’nün arazisine yüksek yoğunlukta inşaat yapılma kararını yargıya götürüyor.

Melih Gökçek'ten Mimarlar Odası Başkanı'na yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a, twitter'dan, “Belediye’de çalışıp çalışmadıklarını bilmiyorum, ancak protesto hakkı sizin tekelinizde mi?” diye yanıt verdi.

Mimarlar Odası’nın Karaköy binasının çatısı yıkıldı!

Türkiye’nin en prestijli projelerine karşı çıkan Mimarlar Odası’nın, İstanbul Karaköy’deki kaçak merkez binasında yıkım başladı. Belediye ekiplerinin 34 bin lira ceza keserek 15 gün süre verdiği binada yönetim, kendi eliyle projeye aykırı bölümleri yıktı.

Mimarlar Odası fotoğraf yarışması Haberi

Mimarlar Odası fotoğraf yarışması

Dünya Mimarlık Günü, her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü Uluslararası Mimarlar Birliği UIA'nın öncülüğünde tüm dünyada ve Türkiye'de düzenlenen farklı etkinliklerle kutlanıyor. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, her yıl Dünya Mimarlık Günü programı kapsamında gerçekleştirdikleri bir dizi etkinliğin yanı sıra, belli bir tema çerçevesinde 'Ajanda Fotoğraf Yarışması' düzenliyor ve yarışmanın sonuçlarını sergiliyor. Başvuruları başlayan fotoğraf yarışmasına,  29 Eyliil'e kadar başvurulabilecek. Seçici Kurul'un 2 Ekim'deki değerlendirmesinden sonra sonuçlar 4 Ekim'de açıklanacak. Ödül Töreni ve sergi açılışı ise 20 Ekim'de yapılacak. 


Yarışmayı kazanan fotoğraflar 20 Ekim 3 Kasım arasında sergilenecek. Fotoğraf yarışmasının teması 'Paylaşmak' olarak belirlendi. Açıklamada şöyle denildi: "Ana sütüne ve ekmeğe kardeşçe doymaktır; paylaşmak... Umudu çoğaltmaktır; paylaşmak... Acıyı ve hüznü dahası tüm dertleri azaltıp yok etmektir; paylaşmak... Yoksunluğa bilgece...