30 / 04 / 2024

mimarlar odası kaçak kat

mimarlar odası kaçak kat

Türkiye’nin en prestijli projelerine karşı çıkan Mimarlar Odası’nın, İstanbul Karaköy’deki kaçak merkez binasında yıkım başladı. Belediye ekiplerinin 34 bin lira ceza keserek 15 gün süre verdiği binada yönetim, kendi eliyle projeye aykırı bölümleri yıktı.

Mimarlar Odası'nın Beyoğlu'ndaki binası yıkılıyor mu?

Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odası'nın İstanbul Karaköy'deki binasıyla ilgili geçen ay yaptığı incelemeden sonra yıkım kararı verdi.

Mimarlar Odası'nın Beyoğlu'ndaki binası projeye aykırı mı?

Beyoğlu Belediyesi, Mimarlar Odasının binasıyla ilgili bir açıklama yaptı: Teras büyütülüp kaçak restorana dönüştürülmüş. Çatı arası 30 metrekarelik ikinci bir teras haline getirilmiş.

Mimarlar Odası'nın kaçak katına 20 gün süre verildi!

131 kamu projesini durdurmaya çalışırken kendi binasına kaçak kat çıktığı ortaya çıkan Mimarlar Odası, siyasetin lokomotifi olduğunu kanıtladı. Odanın kaçak katıyla ilgili basın toplantısına CHP ve HDP'liler manevi desteğe geldi.

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi, Kültürpark için "Korunması konusunda mutabık kalınan yapılar dışında, tüm yapıların alandan ivedilikle uzaklaştırılması ve tüm inşaat faaliyetlerinden kaçınılması olmazsa olmazımızdır" açıklamasında bulundu.

Mimarlar Odası'ndan İzmir'in imar planları için çağrı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ile üst ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın ortak akıl ile hazırlanması için çağrıda bulundu.

Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak!

Depremler ve kaçak yapılarla ilgili açıklamalarda bulunan TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli "Bursa affedilen kaçak yapıların altında kalacak" dedi.

'Kaçak yapıları meslek odaları denetlesin' önerisi!

''İstanbul’daki yapıların yüzde 60’ı mühendislik hizmeti görmemiş kaçak yapılar'' diyen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, kaçak yapıların denetimi için meslek odalarının yetkilendirilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul'daki yapıların yarısı kaçak!

İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul'daki kaçak yapılaşma sorununa dikkat çekti. Aşa, İstanbul'daki yapıların yarısının kaçak olduğunu belirtti.

Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ı kaçak ve ruhsatsız!

TMMOB İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Hüseyin Kuzu ve İnşaat Mühendisi Hasan Alınç, Türkiye'deki yapıların en az yüzde 60'ının kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirtti. İnşaat mühendisleri konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İmar affına Mimarlar Odası'nda tepki!

Türkiye genelinde tapusu olmadan yapılan gecekondular, apartmanlar, kaçak çıkılan katlar için af getirileceği açıklandı. Mimarlar Odası'ndan imar affı konusuna tepki geldi. 

Kaçak emlakçıların sayısı arttı!

Kaçak emlakçıların sayısında artış yaşandı. Yeni hazırlanan emlak danışmanlığı yasa tasarısı ile bu sorunun ortadan kalkması planlanıyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konu ile ilgili olarak vatandaşları uyardı.

Kaçak yapı ve sit alanlarının imara açılması suç olmalı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi doğal sit alanlarının imara açılması ve hazine arazilerinin satılmasını yasalara aykırı kaçak yapı yapmanın suç olarak kabul edilmesi gerektiğini yazılı bir basın açıklaması ile belirtti.

Bursa'daki bina stoğunun yüzde 65'i kaçak!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. Albayrak, "Bursa'daki bina stoğunun yüzde 65'i kaçak." dedi.

Adana Atosev Sosyal Tesisleri artık kaçak değil!

Adana'da Seyhan Nehri'ne hakim Dilberler Sekisi'nde bulunan ve yıllarca ormanlık alan içerisinde kaçak olarak faaliyet gösteren Adana Ticaret Odası'nın (ATO) sosyal tesisi, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla yasallaştı.

Eletrik faturalarında kayıp kaçak tartışması devam ediyor!

Son olarak Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), açılan davalar sonucu abonelere iade edilen kayıp-kaçak bedellerini yeniden vatandaşa fatura eden bir düzenlemenin hayata geçirildiğini iddia etti.

mimarlar odası kaçak kat Haberi

mimarlar odası kaçak kat

Türkiye’nin en prestijli projelerine karşı çıkan Mimarlar Odası’nın, İstanbul Karaköy’deki kaçak merkez binasında yıkım başladı. Belediye ekiplerinin 34 bin lira ceza keserek 15 gün süre verdiği binada yönetim, kendi eliyle projeye aykırı bölümleri yıktı.


Türkiye'nin 131 kamu projesine dava açarak durdurma çabasına giren ancak kendi merkez binası kaçak çıkan Mimarlar Odası'nda yıkım başladı. İstanbul Karaköy'deki Mimarlar Odası'nın en üst katında projeye aykırı olarak inşa edilen lüks restoran önceki gün projeye uygun hale getirilmek üzere yıkıldı. Yıkım çalışmalarının halen devam ettiği Mimarlar Odası'nın kaçak yapılanmasını STAR gündeme getirmişti. İskansız olduğu ortaya çıkan Mimarlar Odası'nın merkez binasının en üst katının kaçak olarak inşa edildiği ve Ferahfeza isimli bir lüks restorana işletmesi olmadığı halde kiraya verildiği tespit edilmişti. 


Kendileri yıktılar


Beyoğlu Belediyesi ekipleri, Mimarlar Odası'nda...