19 / 05 / 2024

Mimarlar Odası Mücella Yapıcı Taksim Gezi Olayları

Mimarlar Odası Mücella Yapıcı Taksim Gezi Olayları

Mimar Mücella Yapıcı, Taksim Gezi Parkı olayları ile adı gündemde olan Y. Mimar Mücella Yapıcı, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Genel Sekreterliği görevindedir. Peki Mücella Yapıcı kimdir? İşte biyografisi...

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nden Ekolojik Tarım Turizmi tepkisi: Tarım arazileri yapılaşmaya açılıyor!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu, ekoköy turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu ve tarım arazilerinin yapılaşmaya açıldığına dikkat çekti. İşte detaylar...

Kuşadası'ndaki 5 parselin imar değişikliğine Mimarlar Odası'ndan tepki!

Özelleştirme İdaresi'nin Aydın Kuşadası'nda spor ve tarım alanı olan 5 parselin imar planında değişiklik yapmasında Mimarlar Odası Kuşadası ve Aydın temsilciliklerinden tepki geldi. 

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’ndan İzmir kentsel dönüşüm açıklaması!

Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce onaylanan ‘Yapıların dönüşümüne ilişkin yapılacak plan ve uygulama çalışmalarında uyulacak usul ve esaslar’ hakkında yaptığı açıklamada, İzmir Büyükşehir'e ve devlete bir takım sorular soruldu.

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi, Kültürpark için "Korunması konusunda mutabık kalınan yapılar dışında, tüm yapıların alandan ivedilikle uzaklaştırılması ve tüm inşaat faaliyetlerinden kaçınılması olmazsa olmazımızdır" açıklamasında bulundu.

Mimarlar Odası Saraçoğlu Mahallesi için Mehmet Nuri Ersoy'la görüştü!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saraçoğlu Mahallesi'nde yapımına başlanan imar projesinin durdurulması için Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy ile görüştü. Ersoy’un Saraçoğlu’nda yürütülen mevzuatı savunduğunu, ortada bir sıkıntı olmadığını söylediğini belirtti. 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nden 'Ayasofya' açıklaması!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasıyla ilgili kararı, “Ayasofya’nın müze statüsünün ortadan kaldırılması Atatürk’ün imzasının, Cumhuriyet modernitesinin, kültürün evrenselliğinin reddi anlamındadır” şeklinde değerlendirdi.

Mimarlar Odası'ndan '100. Yıl Çarşısı'ndaki yıkımı durdurun' çağrısı!

Mimarlar Odası,‘Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’ kapsamında yıkım kararı alınan Ulus 100. Yıl Çarşısı ile ilgili “Yıkımı durdurun” çağrısı yaptı.

Mimarlar Odası'ndan ‘Mimar makam şoförü’ ilanına tepki! 

İstanbul’da çok sayıda konut projesi yapan Keleşoğlu Holding tarafından makam şoförü almak için iş ilanı verildi. İlanda, şoförün mimar ya da inşaat mühendisliği bölümü mezunu olması istenmesine Mimarlar Odası tepki gösterdi...

Mimarlar Odası'ndan sit alanı kararına tepki!

Mimarlar Odası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca 7 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Doğal Sit Alanları Koruma ve Kullanım Koşullarına İlişkin İlke Kararı'na tepki gösterdi.

Mimarlar Odası 'Kanal İstabul' için toplandı!

Mimarlar Odası, Kanal İstanbul su yolu projesi ÇED raporu ile ilgili toplantı düzenledi. Mücella Yapıcı, toplantıda ÇED raporuyla ilgili sunum yaptı.

Türk Mühendis ve Mimar Odalı Birliği İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odalı Birliği İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mimarlar Odası Mücella Yapıcı Taksim Gezi Olayları Haberi

Mimarlar Odası Mücella Yapıcı Taksim Gezi Olayları

Mücella Yapıcı kimdir?


Mücella Yapıcı, 1951 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. 


Yüksek Mimar Mücella Yapıcı, TMMOB Mimarlar Odası Afet Komisyonu ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Kentleşme, Afet Komitesi ve Çevre Etki Değerlendirme Kurulu üyesi. 


Mücella Yapıcı, Taksim Gezi Parkı eylemlerinde Taksim Dayanışması adına pek çok kez söz alarak konuşma yaptı.



Mücella Yapıcı ve TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi iletişim bilgileri!


Adres: Kemankeş Mah., Kemankeş Cad. No:31 Karaköy/Beyoğlu 34425 İstanbul

Tel: +90 212 251 4900

Faks: +90 212 251 9414

E-Mail: [email protected]

Web: