05 / 05 / 2024

Mimarlar Odası yarışma

Mimarlar Odası yarışma

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Dünya Mimarlık Günü kapsamında fotoğraf yarışması düzenliyor.

Mimarlar Odası, Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirdi!

Mimarlar Odası, Orta ve Batı Karadeniz'deki yapılaşma politikalarını eleştirerek bölgedeki sel felaketlerinin afet alanına dönüşmesine neden olduğunu belirtti. İşte ayrınıtlar...

İzmir Kültürpark’taki yapılaşma için Mimarlar Odası'ndan açıklama!

Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, İBB Meclisine sunulan Kültürpark Planına ait açıklamalar yaptı. Kahraman, "Kültürpark’ta her ne kadar inşaat alanında azalma olsa da işlevlerin sınırlandırılacak yeşil alanın artmasını istiyoruz" dedi.

Mimarlar Odası'ndan Ankapark uyarısı!

Ankapark projesiyle ilgili yetkili kurumları göreve çağıran Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Candan, "Açılmadan bakıma ihtiyaçları var. Aklı olan Ankapark'taki oyuncaklara binmez. Ankapark denemesinde Gökçek yukarıda asılı kalmıştı" dedi...

Mimarlar Odası: AKM'yi yıkmak suçtur!

Yeni AKM projesine Mimarlar Odası'ndan itiraz geldi. Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhcu, “AKM’yi yıkıma terk etmek de yıkmak da suçtur. Hukuki girişimde bulunacağız” dedi.

Mimarlar Odası'ndan fotoğraf yarışması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Dünya Mimarlık Günü kapsamında fotoğraf yarışması düzenliyor.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nden Ataevler Meydan ihalesine tepki!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nden, Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılması planlanan, Ataevler Kültürel Tesisler ve Meydan Projesi’ne ait, ön proje, uygulama projeleri, detay projeleri ve 3D Görselleri Temini işi” adıyla ilanı yayınlanan ihaleye itiraz geldi.

Mimarlar Odasından Topçu Kışlası açıklaması!

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, “Rant ve yağma projelerinin gerçekleştirilmesi için yaşadığımız olağanüstü durum, bir fırsat haline çevrilmek isteniyor” dedi.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binası meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası'nın Mimarlar Odasına tahsisinin iptaline ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş, sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Kuşadası Mimarlar Odası'ndan belediyelere sahil projesi önerisi!

Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği, hem Aydın Büyükşehir, hem de Kuşadası Belediyeleri’ne önerileri rapor ve proje olarak sundu. Oda temsilciliği toprak saha ve Tariş alanının birlikte ele alınması gerektiğini belirtti.

Yıldız Sarayı'ndaki bina 2051'e kadar Mimarlar Odası'nın!

Makina Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar, dün boşaltılan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının 2051 yılına kadar Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'ne tahsis edildiğini iddia etti.

Mimarlar Odası'ndan tahliye açıklaması!

TMMOB, Mimarlar Odası'nın kullanımında olan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının dün boşaltılması hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda basın açıklamasını Makine Mühendisleri Odası Başkanı Ali Ekber Çakar yaptı.

Antalya İçmimarlar Odası'nın başarılı mimarları ödüllendirildi!

Antalya İçmimarlar Odası 40. yılını özel bir resepsiyonda kutladı. Gecede Antalya İçmimarlar Odası’nın 40. Yılı kutlamaları kapsamında farklı alanlarda başarı gösteren mimarlara ödül verildi.

Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı'ndaki binasının boşaltılması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından kullanılan Yıldız Sarayı Dış Karakol binasının boşaltılmasına direndiği için gözaltına alınan 15 kişi, serbest bırakıldı.

Mimarlar Odası yarışma Haberi

Mimarlar Odası yarışma

Dünya Mimarlık Günü, her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü Uluslararası Mimarlar Birliği UIA'nın öncülüğünde tüm dünyada ve Türkiye'de düzenlenen farklı etkinliklerle kutlanıyor. Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, her yıl Dünya Mimarlık Günü programı kapsamında gerçekleştirdikleri bir dizi etkinliğin yanı sıra, belli bir tema çerçevesinde 'Ajanda Fotoğraf Yarışması' düzenliyor ve yarışmanın sonuçlarını sergiliyor. Başvuruları başlayan fotoğraf yarışmasına,  29 Eyliil'e kadar başvurulabilecek. Seçici Kurul'un 2 Ekim'deki değerlendirmesinden sonra sonuçlar 4 Ekim'de açıklanacak. Ödül Töreni ve sergi açılışı ise 20 Ekim'de yapılacak. 


Yarışmayı kazanan fotoğraflar 20 Ekim 3 Kasım arasında sergilenecek. Fotoğraf yarışmasının teması 'Paylaşmak' olarak belirlendi. Açıklamada şöyle denildi: "Ana sütüne ve ekmeğe kardeşçe doymaktır; paylaşmak... Umudu çoğaltmaktır; paylaşmak... Acıyı ve hüznü dahası tüm dertleri azaltıp yok etmektir; paylaşmak... Yoksunluğa bilgece...