19 / 05 / 2024

mimarlar yarışmasında 20 türk proje

mimarlar yarışmasında 20 türk proje

'Dünyanın En İyi Yapıları' yarışması finalinde Türkiye'den 20 proje var. Türkiye, bu sayıyla Avustralya ve İngiltere'nin ardından üçüncü ülke oldu.

Ana Transfer Merkezi Mimari Proje Yarışması'nda ödüller sahiplerine teslim edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otogar için düzenlediği ulusal mimari proje yarışmasında dereceye giren proje sahipleri ödüllerini teslim aldı. 

Ekrem İmamoğlu'ndan Taksim Meydanı Tasarım Yarışması açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Taksim Meydanı Tasarım Yarışması'nda son 20 projenin analiz edildiğini söyledi. İmamoğlu, projelerin Taksim’in bütününe hizmet eden beton ağırlıklı görüntüyü ortadan kaldırmaya odaklandığını belirtti...

2019 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nda 3 projeye ödül! 

Mimarlar tarafından ilgiyle takip edilen Ytong Mimari Fikir Yarışması'nın bu yıl 20'ncisi düzenlendi. “Plan B: Akıntıya Karşı Bir Mimarlık Okulu” konulu yarışmanın kazananları açıklandı...

ÇEİS'in düzenlediği Yapı Tasarım Yarışması'nda heyecan dorukta!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası’nın (ÇEİS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanımını teşvik etmek için gerçekleştirdiği “Yapı Tasarım Yarışması”nda, yepyeni ve heyecanlı bir aşamaya geçildi.

TOKİ yılın ilk yarısında 20 bin 973 konutu ihale etti!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, yılın ilk yarısında 63 ihalede 20 bin 973 konutun ihalesini gerçekleştirdiklerini açıkladı..

2018 DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda final heyecanı!

Türkiye'de depreme dayanıklı bina bilincini artırmak adına DASK tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda üç gün sürecek final heyecanı başladı.

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda başvurular başladı!

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın ön kayıt dönemi başladı.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Yarışması'nda başvurular başladı!

DASK tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın ön kayıt dönemi başladı.  

Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması'nda ödül alacak projeler belirlendi!

İller Bankası A.Ş tarafından düzenlenen Mahalle Tasarım Fikir Yarışmasında son aşamaya gelindi.

13. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın finalistleri belli oldu!

MOSDER tarafından bu yıl 13. kez düzenlenen Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nda 249 projeden 17’si finale kalmaya hak kazanırken, 52 projeyle en çok başvurunun geldiği Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, 10 bin TL’lik üniversite ödülünün sahibi oldu.

Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması ödülleri yarın verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen "Kimlikli Kent Mobilyaları Fikir Tasarım Yarışması"nda derece kazananlara ödülleri yarın verilecek.

Bizim Evler’de Yaşam Fotoğraf Yarışması'nda ödüller verildi!

“Bizim Evler’de Yaşam” temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraf sahipleri ödüllendirildi. Fotoğraf yarışması site sakinleri tarafından büyük ilgi gördü.

Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nda final heyecanı!

43 üniversiteden 85 takımın başvurduğu DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması'nın finali yapıldı.

mimarlar yarışmasında 20 türk proje Haberi

mimarlar yarışmasında 20 türk proje

Dünya inşaat liginde Türk müteahhitlerinin artan ağırlığı mimarları da etkiledi. Engineering News Record'un her yıl düzenli olarak açıkladığı Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası İnşaat Şirketi listesinde Çin'in ardından 42 firmayla ikinci olan Türk müteahhitlerden sonra şimdi de uluslararası proje pazarında Türk mimarların çalışmaları damga vuruyor. 2008 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen "Dünyanın En İyi Yapıları" yarışmasına Türk mimarlar damga vuracak. World Architecture Festival kapsamında düzenlenecek yarışmada Türkiye, Avustralya ve İngiltere'nin ardından en fazla proje sunan finalist arasında yer aldı. 47 ülkeden 700 projenin yer aldığı yarışmada kısa liste açıklandı. Foster + Partners, Zaha Hadid Architects, Herzog & de Meuron, OMA, Buro Ole Scheeren gibi dünyanın en iyi mimarlık firmaları arasında. 


20 BİNA VİTRİNDE 

Türkiye'den 20 çalışma yer aldı. 30 farklı...