18 / 05 / 2024

mimarlık derneği

mimarlık derneği

Çoğunluğu öğrencilerden oluşan gönüllü mimar ve mühendislerin toplandığı ‘Herkes için Mimarlık’ ekibi halkın katılımıyla köy okullarını yenileyerek, işlevsel hale getirmeyi amaçlıyor...

Dem Duran Mimarlık Ve İç Mimarlık İnşaat Limited Şirketi Kuruldu!

Dem Duran Mimarlık Ve İç Mimarlık İnşaat Limited Şirketi Sultangazi’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Davut Ekinci ve Muhammed Fatih Duran ortaklığında kuruldu.

Devel Mimarlık Ve İç Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu! 

Devel Mimarlık Ve İç Mimarlık Anonim Şirketi Kağıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Can Atalayer tarafından kuruldu.

Metex Mimarlık Ve İç Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Metex Mimarlık Ve İç Mimarlık Anonim Şirketi Beşiktaş'ta Sinan Kafadar ve Afitap Didem Çalışkan Gençsoy ortaklığında kuruldu.

Saltan Yapı Mimarlık Uluslararası İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saltan Yapı Mimarlık Uluslararası İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de Semuhi Burak Saltan tarafından kuruldu.

Glamorous Desıgn Mimarlık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sefaköy Küçükçekmece Şubesi açıldı!

Glamorous Desıgn Mimarlık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sefaköy Küçükçekmece Şubesi 600 bin TL sermaye bedeli ile Emad    Cavad tarafından açıldı.

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu!

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in katıldığı sahiplerini buldu...

Glamorous Desıgn Mimarlık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Glamorous Desıgn Mimarlık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da Ahmad Shaaban, Emad Camad ve Mohıedden Abdalghany ortaklığında kuruldu.

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri için başvurular başladı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir yapılan Mimarlık Ödülleri yarışması için başvurular başladı. Yarışma için son başvuru tarihi 23 Ekim olarak belirlendi. 

Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor!

Fatih ve İstanbul’un en özel ve güzel noktaları arasında yer alan Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor.

Koronavirüs özel mimarlık projelerini etkiledi mi?

Artstyle Mimarlık’ın kurucusu mimar Şerif Soğukbulak, koronavirüsün mimarlık ve iç mimarlık sektörlerini etkilediğini belirtti. Soğukbulak, mimarlık projelerinin yurt içinde yavaşladığını, yurt dışında ise durdurulduğunu ifade etti...

Mimarlık tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil!

Koray Yavuzer, "Mimarlık mesleği tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil. Bir projenin kağıt üzerinde iyi olması, güzel olması ancak hedef kitleye hitap etmemesi zaten başarılı sonuçlar almayı mümkün kılmaz" dedi...

Gaı Mimarlık Ve İç Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Gaı Mimarlık Ve İç Mimarlık Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile B.Merve Aybüke Cüceler ve Irmak Ekim ortaklığında kuruldu. 

Yerce Mimarlık'tan Yataş'a kurumsal konsept tasarım! 

Yerce Mimarlık, Yataş için yenilenen marka kimliğine uygun olarak, alışılmışı farklı kılacak bir kurumsal konsept tasarımı gerçekleştirdi. 

mimarlık derneği Haberi

mimarlık derneği

Bir grup genç mimar, otobüse atlayıp Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmeye gitmişler önce. “Atıl köy okullarını halkın katılımıyla işlevsel mekânlara dönüştürmek istiyoruz. Proje de inşaat da bizden” demişler. Milli Eğitim yetkilileri de hiç nazlanmadan uzun bir liste tutuşturmuş ellerine. 


Ağırlıklı olarak 90’ların başında yürürlüğe giren ‘Taşımalı Eğitim Sistemi’yle nüfusu azalan köylerdeki öğrenciler ildeki merkezi okullara taşınıyor. Yalnızca Ordu’da 900 terk edilmiş okul var. Tüm Türkiye ’deyse rakam on binlere dayanmış. 


Çoğunluğu öğrenci ve gönüllülerden oluşan ‘Herkes için Mimarlık’ ekibi binaların bir kısmını gezdikten sonra iki projede karar kılıyor. Hedefleri Kargı Köyü’ndeki 230 öğrencili okulun ek binasını tamamlamak, bir de Çaka Köyü’nde 25 yıl önce terk edilmiş, denize sıfır köy okulunu yeniden kullanıma açmak. 


Kargı: Telefon hattı olmayan bir köy 

Şehir merkezine...