03 / 05 / 2024

Mimarlık Hakkında Kanun

Mimarlık Hakkında Kanun

İMO İstanbul Şube Başkanı Suna, Beyoğlu ilçesinde geçen hafta bir binanın çökmesine ilişkin hazırlanan raporu basın mensuplarıya paylaştı...

2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ!

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31873 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31796 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

2022 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ!

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31754 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü 31675 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile zincir marketlerin; şehir dışına çıkarılması, şehir içinde kalacak olanların 200 metrekareden büyük olmaması amaçlanıyor.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de onaylanarak yasalaştı.

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile imar uygulamaları konularında açılacak davaların kamu davası sayılması ve bu davalardan harç alınmaması amaçlanıyor.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü 31462 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun Teklifi!

Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu...

2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ!

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2021 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31433 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yalova'da devre mülk dolandırıcılığı iddiasıyla 52 sanık hakkında dava açıldı!

Yalova'da 107 kişinin devre mülk dolandırıcılığı ile mağdur olduğu iddiasıyla 5'i tutuklu toplam 52 sanık hakkında dava açıldı.

Mimarlık Hakkında Kanun Haberi

Mimarlık Hakkında Kanun

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, oda binasında düzenlenen basın toplantısında konuşma yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Suna  Beyoğlu Sütlüce'de bir binanın toprak kayması sonucu çökmesine ilişkin "Olayda dahli bulunanların sorumluluk üstlenerek özeleştiri yapması, yanlışların tekrarlanmasını önleyecek bir işleyişi hayata geçirmesi gerekmektedir." dedi. 

Nusret Suna, İMO İstanbul Şubesi'nin olaydan hemen sonra bir heyet oluşturarak bölgeye gönderdiğini, heyetin ağırlıkla gözleme dayanarak ön teknik değerlendirme metnini hazırladığını söyledi. Suna sözlerine şöyle devam etti; "Yıkılan binanın çapraz altında bulunan inşaatın temel kazısı derinleşince binanın dayanma yapısı çökmüş, oturduğu zemin boşalmış, bina birkaç saat içerisinde temel kazısı yapılan parsele doğru devrilerek yıkılmıştır. Zemindeki boşalmaya eş zamanlı olarak binanın kaydığının tespit edilmesi can kaybını önlemiş, ancak telafisi zor maddi...