14 / 05 / 2024

Mimarlık Mesleğine Katkı ödülü

Mimarlık Mesleğine Katkı ödülü

“Mimarlık Mesleğine Katkı” ödülünün sahibi, hem akademik dünyada mimarlık konularının gelişmesine katkı sağlayan, hem de değerli kitapları ve araştırmaları ile mimarlık dünyasının aydınlık yüzü olan Prof. Doğan Kuban oldu

Prof. Doğan Kuban'a Mimarlık Mesleğine Katkı ödülü !

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), tarafından ilk kez verilen “Mimarlık Mesleğine Katkı” ödülünün sahibi Prof. Doğan Kuban oldu...

İnsanlık için mimarlık projeleri önem kazanıyor!

Mimarlığı sosyal sorumluluk çerçevesinde değerlendiren ve mimarlığın geleceğine odaklanan “insanlık için mimarlık” projeleri hayata geçiyor. 

ÇEDBİK Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri 28 Ekim'de!

ÇEDBİK, seminer etkinliklerine kaldığı yerden devam ediyor. Dernek 28 Ekim'de Binalarda Cam Filmi Uygulamaları ve Enerji Verimliliğine Katkısı Semineri düzenliyor.

Mimarlık tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil!

Koray Yavuzer, "Mimarlık mesleği tutku ile bağlı olmadan yapılabilecek bir meslek değil. Bir projenin kağıt üzerinde iyi olması, güzel olması ancak hedef kitleye hitap etmemesi zaten başarılı sonuçlar almayı mümkün kılmaz" dedi...

Yerce Mimarlık'tan Yataş'a kurumsal konsept tasarım! 

Yerce Mimarlık, Yataş için yenilenen marka kimliğine uygun olarak, alışılmışı farklı kılacak bir kurumsal konsept tasarımı gerçekleştirdi. 

Kalebodur, mimarlık öğrencileri ile buluştu!

Türkiye’de adı seramik karo ile özdeşleşen Kalebodur, üniversitelerle işbirliğine giderek, mimarlık öğrencilerine destek olmayı hedefliyor.

Muğla Mimarlık Fakültesi merkezde olmalı!

Muğla Meslek Odaları bir araya gelerek, 2017 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ilk gündem maddesinde yapılması planlanan Mimarlık Fakültesi'nin merkezde olması gerektiği hususunda görüş birliğine varıldı.

Uludağ Üniversitesi'nin Mimarlık Fakültesi'ne yeni bina geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ndeki Mimarlık Fakültesi'ne yeni bina yapacak. Başkan Altepe, üniversitenin şehrin gelişimine daha fazla katkı sağlaması için gereken desteğin vereceğini belirtti.

Adana ve Mimarlık ‘Danışma Kurulu’nda masaya yatırıldı!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube 14. Dönem 1. Danışma Kurulu Adana Seyhan Otelinde toplandı. Danışma Kurulunda Adana’nın kent estetiği ve kentsel dönüşümün yanı sıra mimarlık mesleği ve mimarların sorunları da masaya yatırıldı.

İKÜ İç Mimarlık Kursu 3. Milli Kurultayı başladı!

'Kuram ve uygulama birlikteliği' üst temasıyla iç mimarlık platformuna katkı sağlamayı hedef alan İç Mimarlık Kursu 3. Milli Kurultayı (İÇMEK), İstanbul Kültür Üniversitesi'nin ev sahipliğiyle başladı.

Uludağ Üniversitesi Mimarlık öğrencileri rozetini taktı!

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 1. sınıf öğrencilerini bölümü sevdirmek ve mesleğe özendirmek amacıyla ‘Rozet Takma Töreni’ gerçekleştirildi.

AKG Gazbeton Dünya Mimarlık Günü’nü kutluyor!

Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, her yıl ekim ayında kutlanan Dünya Mimarlık Günü dolayısıyla, mimarların modern kentler yaratılmasına sağladıkları katkılara bir kez daha dikkat çekti.

Mehmet Türe'ye çevre ve mimarlık kültürüne katkı ödülü!

Bağımsız Mimarlık Merkezi arkitera, seranit grup sponsorluğundaki yarışmayla yap projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'ye yapılı çevre ve mimarlık kültürüne katkı ödülü verildiği bildirildi.

Karabaşlar Mimarlık Atölyesi'nde eğitim başladı!

Karabaşlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA). vatandaşların projelerden haberdar olması, çalışmalara katkı koyması ve daha iyi kent yapısı oluşturulması amacıyla "Herkes için Mimarlık Atölyesi" adlı eğitime başladı.

Mimarlık Mesleğine Katkı ödülü Haberi

Mimarlık Mesleğine Katkı ödülü


Dernek tarafından ilk kez verilen  “Mimarlık Mesleğine Katkı” ödülünün sahibi,  hem akademik dünyada mimarlık konularının gelişmesine katkı sağlayan, hem de değerli kitapları ve araştırmaları ile mimarlık dünyasının aydınlık yüzü olan Prof. Doğan Kuban oldu. 


Mimarlık mesleğini ve mesleğin uygulanmasını geliştirmek, toplumda saygınlığını ve etkinliğini artırmak, topluma olan sorumluluk anlayışı ile planlama ve inşaatın niteliğini yükseltmek amacıyla kurulan İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), 10. yılını kutladı. Üyeleri arasında hem mesleğinin duayeni olan efsaneleşmiş isimleri, hem de son yılların ulusal ve uluslararası platformdaki en etkin mimarlarını barındıran İstanbulSMD’nin 10. yıl gecesi, sektörün önde gelen isimlerini buluşturdu.


Yapı Endüstri Merkezi’nde gerçekleşen gecede bir konuşma yapan İstanbulSMD Başkanı Oğuz Öztuzcu, “10 yılda Derneğimiz bugünkü güçlü konumuna gelmiş; kurucularımızın rüyası gerçekleşmiştir”  dedi. Öztuzcu geceye katılan İstanbulSMD...