15 / 05 / 2024

Muğla Mimarlık Fakültesi merkezde olmalı!

Muğla Mimarlık Fakültesi merkezde olmalı!

Muğla Meslek Odaları bir araya gelerek, 2017 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantının ilk gündem maddesinde yapılması planlanan Mimarlık Fakültesi'nin merkezde olması gerektiği hususunda görüş birliğine varıldı.



Muğla'nın önde gelen Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'nın katılımıyla oluşan. Muğla Meslek Odaları Platformu. Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ev sahipliğinde bir araya geldi. 


Muğla ilinin sorunlarının görüşüldüğü toplantının ana gündem maddesi Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesinde kurulması planlanan Mimarlık Fakültesi oldu. Platform, kurulması planlanan fakültenin merkezde yer alması konusunda görüş birliğine vardı. Toplantıda ayrıca. Mimarlık Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri açısından fakültenin inşasının Mühendislik Fakültesi'ne de yakın olması gerekçesi ile merkez kampüste: çizim atölyelerinden birinin de Büyükşehir Belediyesi'ııe yakın olması ve üniversiteliler ile vatandaşların kaynaşması açısından faydalı olacağı gerekçesiyle Muğla merkezde yapılması gerektiğine vurgu yapıldı. 


Toplantıda ayrıca, inşası süren Tıp Fakültesi etrafında eczacılar, cenaze levazımatçılan, otel, restaurant ve cafe işletmeleri için uygun bir alan yaratılması hususunda. Orman Bakanlığı'na başvuru yapılması gerektiği görüşüne varıldı. 


"Kurumlarınıız adına üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Mimarlık Fakültesine uygun yer tahsisi için tüm siyasilerimizin bu önemli konuda desteklerini bekliyoruz." diyen STK temsilcileri. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odalan'nın Mimarlık Fakültesi konusunda yapacakları bir takını araştırma çalışmalarının ardından oluşturulacak altyapı ile. MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Hamıandar'a bir ziyaret gerçekleştirerek talepler ve önerilerini iletecekler. 


Muğla Yenigün Gazetesi


Geri Dön