20 / 05 / 2024

Mimolet

Mimolet

Hürriyet Gazetesi yazarı Vahap Munyar, Casa Dell'Arte sahipleri Yunus Büyükkuşoğlu ve Ahu Büyükkuşoğlu Serter ile otelleri hakkında söyleşi yaptı. İşte o yazı!

Mimolet Haberi

Mimolet



Otomotiv yan sanayi kuruluşlarından Farplas’la tanınan Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Büyükkuşoğlu, Bodrum Torba’ya yıllar önce yazlık evle adım attığında arsasını biraz geniş tuttu.


ABD de bir dönem fon yönetimi de yapan kızı ve Farplas Yönetim Kurulu Üyesi Ahu Serter’in de isteğiyle arsanın asıl büyük kısmına bir butik otel yapma kararı aldılar. Önce 12 odalı Casa Dell’Arte (Sanat Evi) adlı otel, sonra da yanıbaşında 38 odalı aile oteli ortaya çıktı.


Yunus Büyükkuşoğlu, bir yandan Farplas’tan Fark Holdinge dönüşen grubu büyütürken, diğer yandan da sessiz sedasız resim koleksiyonunu genişletti. 12 odalı Casa Dell'Arte’nin hemen her köşesi, Büyükkuşoğlu nun koleksiyonundan tablolarla donatıldı.


Oyle ki, tabloların sigorta bedeli, 12 odalı otelin değerini de aşan noktaya ulaştı. Böylece henüz birkaç yıllık geçmişi olan Casa Dell’Arte,...