03 / 05 / 2024

Miniatürk adres

Miniatürk adres

Miniatürk'te ziyaretçi akını yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 11 yıl önce açılan Miniatürk'ü 5 yılda 3 milyon 529 bin 630 kişi ziyaret etti...

Adres Harita Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Adres Harita Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy’de 10 bin TL sermaye bedeli ile Turan Karabulut tarafından kuruldu. 

Yalı Ataköy adres!

Yalı Ataköy adres bilgileri haberimizde yer alıyor. 16 katlı 5 bloktan oluşan Yalı Ataköy projesi İstanbul'un Avrupa yakasında Bakırköy'e bağlı Ataköy sahilde yükseliyor. 

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik ihalesi iptal!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kadir Topbaş döneminde planlanan bir proje için daha iptal kararını açıkladı. 

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda 2. ihale bekleniyor!

2 kilometre uzunluğundaki Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda ikinci ihalenin açıklanmasını bekleniyor. 

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanması planlanan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

İstanbul'a 10 yeni teleferik hattı geliyor!

İBB, 2019 yılı ve sonrasında 10 teleferik hattı inşa etmeyi planlıyor. İBB, Eyüp - Pierre Loti - Miniatürk Teleferik Tesisi için 21 Eylül'de ihaleye çıkılacak.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanacak olan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

Kota Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Adres kuruldu!

Kota Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Adres 10 bin TL sermaye ile bugün Yaşar Aktürk, Yağmur Aktürk ortaklığında kuruldu.

Eyüp Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı imar planı askıda!

Eyüp Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı. İmar planı 16 Şubat'ta askıdan indirilecek...

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı nasıl olacak?

Eyüp-Pierre Loti -Miniatürk Teleferik Projesi, Haliç vapur iskelesi yanındaki Eyüp istasyonundan başlayarak, önemli bir turistik merkez olan Pierre Loti Tepesi'ne ulaşacak. İşte projenin detayları...

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik projesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk arasında yapılacak teleferik projesi için start verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi, 3 istasyondan oluşacak hattın 1/5000'lik planlarını onayladı.

Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı uzatılıyor!

Eyüp-Piyerloti Teleferik Hattını revize ederek, Haliç üzerinden geçerek Miniatürk’e saatte bin 500 kişiyi taşıyacak olan yeni teleferik projesinin ihalesi son aşamada. Yeni hattın 3 istasyondan oluşması planlanıyor.

Eyüp-Pierre Loti teleferik hattı Miniatürk'e uzatılacak!

Haliç sadece denizden değil, artık havadan da geçebilecek. İstanbul'un nostaljik mekanlarından olan Eyüp Pierre Loti tepesindeki teleferiğin hattı genişletiliyor. Mayıs ayında başlanacak projenin 420 gün sürmesi planlanıyor.

Miniatürk adres Haberi

Miniatürk adres

Antik Çağ'dan Bizans'a, Selçuklu'dan Osmanlı'ya, 3 bin yıllık yaşanmışlığın izlerini taşıyan eserlerin 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniatürk'ü, 5 yılda 3 milyon 529 bin 630 kişi ziyaret etti.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'den yapılan açıklamaya göre, 11 yıl önce açılan Miniatürk'e ilgi her geçen gün artıyor.


Miniatürk'ü 5 yılda 3 milyon 529 bin 630 kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin 2 milyon 966 bin 975'i yerli, 562 bin 655'i ise yabancı turistlerden oluştu. Miniatürk'e en çok ilgi gösteren yerli turistler arasında öğrenci, öğretmen, polis ve askerler yer aldı. 


 5 yılda 14 yeni eser kazandırıldı


 Miniatürk'e 5 yılda 14 yeni eser kazandırılarak toplam eser sayısı 126'ya yükseldi.


Kaymak Mustafa Paşa Camisi, Galatasaray Lisesi, Mehmet Ali Paşa Camisi, Ertuğrul Firkateyni, Kabataş Erkek Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Somuncu Baba...