29 / 04 / 2024

Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik

Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik

Haliç sadece denizden değil, artık havadan da geçebilecek. İstanbul'un nostaljik mekanlarından olan Eyüp Pierre Loti tepesindeki teleferiğin hattı genişletiliyor. Mayıs ayında başlanacak projenin 420 gün sürmesi planlanıyor.

Eyüp'e 2 yeni teleferik hattı!

İstanbul trafiğine çözüm sağlayan teleferik hatlarına yenileri ekleniyor. Eyüp'te hayata geçirilecek projelerle iki hatta teleferik hizmeti verilecek. Miniatürk-Alibeyköy-Vialand hattının yapılması planlanıyor.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı için altyapı çalışması!

Eminönü-Alibeyköy Tramvay altyapı taşıma çalışması nedeniyle Atatürk Caddesi ile Yavuz Selim Köprüsü Kavşağı pazartesi gününden itibaren 30 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda 2. ihale bekleniyor!

2 kilometre uzunluğundaki Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda ikinci ihalenin açıklanmasını bekleniyor. 

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanması planlanan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi 21 Eylül'de gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanacak olan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

Eyüp Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı imar planı askıda!

Eyüp Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı. İmar planı 16 Şubat'ta askıdan indirilecek...

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik hattı nasıl olacak?

Eyüp-Pierre Loti -Miniatürk Teleferik Projesi, Haliç vapur iskelesi yanındaki Eyüp istasyonundan başlayarak, önemli bir turistik merkez olan Pierre Loti Tepesi'ne ulaşacak. İşte projenin detayları...

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk teleferik projesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk arasında yapılacak teleferik projesi için start verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi, 3 istasyondan oluşacak hattın 1/5000'lik planlarını onayladı.

Miniatürk’te sergilenen Kızkalesi açıldı!

İstanbul Haliç’te bulunan Miniatürk’te sergilenmeye başlanan Kızkalesi minyatürünün açılışına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Miniatürk'ü 5 yılda 5 milyon kişi ziyaret etti!

Türkiye'nin ilk minyatür parkı Miniatürk, 5 yılda 5 milyon ziyaretçi tarafından gezildi. Miniatürk, 2015 yılında da çoğunluğu yerli turist 1 milyon ziyaretçiyi ağırladı. İşte ayrıntılar...

Alibeyköy 5. Levent 2. Etap satılık!

Alibeyköy 5. Levent 2. Etap satılık daire tipleri 1+1'den 4+1'e kadar farklı seçenekte dizayn edildi. Teslimlerin 2017 yılı sonunda gerçekleşeceği proje 1 milyar 800 milyon TL yatırımla hayata geçiriliyor.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı ihaleye çıktı!

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı projesinin inşaat ve elektromekanik işleri kontrollük, mühendislik ve danışmanlık hizmet alımı işi ihaleye çıkarıldı. 14 istasyondan oluşan Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı 10 kilometre uzunluğunda olacak...

İBB Eminönü- Alibeyköy tramvay hattına 492 milyon TL ayırdı!

İBB tarafından yeni yılda yapılması planlanan projelerin bütçesi de hazır. 3 yeni tünel ile Eminönü-Alibeyköy tramvayı en dikkat çekenler arasında istanbul Büyükşehir 1 Belediyesi 2016 projelerini açıkladı.

İstanbul'a 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy tramvay hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda yapılacak projelerin bütçesini hazırladı. 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy arasına tramvay en dikkat çekenler arasında.

Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik Haberi

Miniatürk-Alibeyköy-Vialand teleferik

Haliç sadece denizden değil, artık havadan da geçebilecek. İstanbul'un nostaljik mekanlarından olan Eyüp Pierre Loti tepesindeki teleferiğin hattı genişletiliyor.


Tarihi teleferik, yeni hatlarla Haliç'in üstünden Miniatürk'e kadar uzatılacak. Böylece Pierre Loti'ye gezmeye gelen birisi Haliç'e 5 dakikada geçebilecek. 1.9 kilometre uzunluğundaki hat 49 yolcu kabiniyle hizmet verecek. 3 istasyondan oluşan hat saatte 1.500 kişi taşıyacak. Mayıs ayında başlanacak projenin 420 gün sürmesi planlanıyor.


Akşam


Eyüp'e 2 yeni teleferik hattı!




Haber Sabah'ta şu şekilde yer aldı;


Eyüp-Piyerloti teleferik hattına iki yeni hat daha ekleniyor. İlk hat Piyerloti'den Miniatürk'e kadar uzanacak ve saatte bin 500 yolcu taşıyacak. Diğer hat ise Miniatürk-Alibeyköy-Vialand arasında yapılacak.


İstanbul'un tarihi ve turistik bölgelerinde ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla planlanan Eyüp-Piyerloti-Miniatürk teleferik hattının yapımına başlanıyor. Eyüp'ten Piyerloti'ye ulaşımı sağlayan teleferik hattı Miniatürk'e uzatılırken, Miniatürk-Alibeyköy-Vialand...