02 / 05 / 2024

minibüste oturma sayısı

minibüste oturma sayısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, minibüs ve otomobilin tanımında değişikliğe gitti. Yapılan değişiklikle söz konusu araçların maksimum oturma yeri sayıları sırasıyla 17 ve 9'a çıkarıldı.

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Konut sahibi ve kiracı davaları mahkemeleri kilitlerken, günlük kiralık dairelerin yıldızı parladı. Aylık kira fiyatlarını 2 katına çıkaran günlük kiralıkların sayısı 24 bine ulaştı.

Türkiye'de oturma izinli yabancı sayısı yüzde 657 arttı! Yabancı ülke vatandaşları Türkiye'ye yerleşiyor!

Türkiye'de oturma izinli yabancı sayısı 2005'ten bu güne yüzde 657 arttı. İşte ayrıntılar...

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı azalmaya devam ediyor!

ABD'nin petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimine ilişkin gösterge kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı, bu hafta da 34 adet azalarak 9 hafta üst üste düşüş gösterdi.

İmar Barışı'nda başvuru sayısı 1,3 milyona ulaştı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, İmar Barışı için başvuruların 8 Haziran'da başladığını dile getirerek, "Aradan geçen sürede İmar Barışı'na yapılan başvuru sayısı 1 milyon 300 bini buldu." diye açıklama yaptı.

DASK'lı konut sayısı 8,5 milyona ulaştı!

Türkiye genelinde zorunlu deprem poliçelerinin sayısı 8,5 milyon olarak açıklandı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı ve Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı, “Türkiye genelinde sigortalılık oranı yüzde 48’e yükseldi” dedi.

Alsancak'ta boş dükkan sayısı artıyor!

İzmir'de bir zamanlar herkesin oturma, işyeri açma hayali kurduğu, kentin en lüks semtlerinden Alsancak'ta boş dükkan sayısı hızla artıyor. Büyük markalar, Gül Sokak'ı terk ediyor.

Otomobil ve minibüste oturma yeri sayıları değişti!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, minibüs ve otomobilin tanımında değişikliğe gitti. Yapılan değişiklikle söz konusu araçların maksimum oturma yeri sayıları sırasıyla 17 ve 9'a çıkarıldı.

Çelebi, Newco’yu satın alarak havalimanı sayısını 37’ye çıkardı!

Çelebi, İspanyol Newco Airport Services’i (Newco) satın alarak bulunduğu ülke sayısını 6’ya, havalimanını ise 37’ye çıkardı

Rodi, 5 yıl içinde 156 olan mağaza sayısını 300'e çıkaracak!

RodiMod 5 yıl içinde mağaza sayısını 300'e çıkaracak. Şirketin şuan da 156 mağaza bulunuyor...

İstanbul' da 2B arazileri için şimdiye kadar yapılan başvuru sayısı 10 bini geçti!

İstanbul'da 2B arazilerine günde 700-800 civarında başvuru geliyor. Şimdiye kadar ise toplam başvuru sayısı 10 bini geçti...

The Marmara Grubu, New York’taki otellerinin sayısını 3’e çıkaracak!

ABD’de kendi markasıyla otel işletmeciliği yapan The Marmara Grubu, New York’taki otellerinin sayısını 3’e çıkaracak. The Marmara İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, “Manhattan’daki otelimizden çok memnunuz. İkinci otelimiz üzerinde çalışırken, karşımıza

Türk vatandaşlarının vizesiz gezebileceği ülke sayısı 73'e ulaştı!

Müzakereleri tamamlanan vize muafiyet anlaşmasının 15 Mayıs'ta imzalanmasıyla Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülke sayısı 73'e ulaştı

İnşaat gözde sektör: Kurulan şirket sayısı 3 yılda yüzde 95,2 arttı!

İnşaat sektöründe faaliyet göstermek üzere kurulan şirket sayısı son 3 yılda yaklaşık yüzde 95,2 arttı. Büyümenin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yıldızı parlamaya devam ediyor

minibüste oturma sayısı Haberi

minibüste oturma sayısı

Karayolu taşıma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, araç tescil belgesinde kar küreme aracı, seyyar vinç, yol yıkama ve/veya süpürme aracı, vidanjör, beton pompalama aracı ve benzeri adlar altında yer alan iş makinası işlevi gören araçlar ile cenaze aracı, ambulans veya naklen yayın aracı olarak yer alan araçlarla kullanım amaçlarına uygun olarak yapılan taşımalar ilgili yönetmeliğin kapsamı dışında tutulacak.


Yönetmelikle, küçük otobüsün (minibüs) şoförü dahil minimum 9 olan oturma yeri 10'a, maksimum 15 olan oturma yeri 17'ye yükseltildi. Büyük otobüsün tanımı ise şoförü dahil 17 adetten fazla oturma yeri olan otobüs olarak değiştirildi.


Yönetmelik kapsamında bir değişiklik de otomobilin tanımın da yapıldı, daha önceden, şoförü dahil en fazla 8 adet oturma yeri olan...