27 / 04 / 2024

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Konut sahibi ve kiracı davaları mahkemeleri kilitlerken, günlük kiralık dairelerin yıldızı parladı. Aylık kira fiyatlarını 2 katına çıkaran günlük kiralıkların sayısı 24 bine ulaştı.



Kiralık dairelerin resmen karaborsaya düştüğü son zamanlarda günlük kiralık dairelerin yıldızı parladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın mercek altına aldığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da konaklayan bireyin bildirilmesi ve vergilendirmeye hazırlandığı günlük kiralıklar evlere, yaz mevsiminin de eksiyle ilgi günden güne arttı.

İstanbul öncelikli olmak üzere turizm bölgelerinde dairesi, süiti, villası olan kişiler ek gelir sağlamak amacıyla konutlarını günlük kiralamaya açarken, online emlak platformlarındaki günlük kiralık dairelerin 24 bine ulaştığı öğrenildi.

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Dünya gazetesinden Hamide Hangül’ün haberine göre, fiyatların da aylık kiralamaları iki katına çıkardığı belirtildi. Yoğun talep yüzünden İstanbul’da saatlik 100, günlük 300 TLdan başlayan fiyatlar, dairenin büyüklüğü, bölgesi, manzarası, kapasitesi ve bunun yanı sıra eşyası gibi pek çok çeşitlik faktör nedeniyle yaklaşık 1.200 TL ile 30 bin TL arasında farklılık gösteriyor.

VİLLALAR 60 BİN, BUNGALOVLAR 8 BİN TL

 İstanbul’da kimi konut sahiplerinin, dolar üzerinden gerçekleştirdiği kiralamalarda günlük 120 dolar, haftalık 840 dolar ücret istediği ifade edildi. Bunun yanı sıra, atilcilerin çekim merkezi Muğla’da ise havuzlu villalarda günlük kiralamalar 60 bin TL’ye kadar çıkıyor. Son zamanlarda tatilcileri cezbeden bungalov evlerinde ise kiralara 4 bin 500 TL’den başlayıp, 8 bin TL’ye kadar yükseliyor.

Günlük kiralık daire sayısında üst üste rekor! Tamı tamına 24 bine ulaştı!

Öte yandan, bazı ilan sahipleri, günlük kiralık evlerin yoğun talep gördüğünü ve önceden rezervasyon yapmanın şart olduğunu bildirdi. Günlük kiralamalarda dikkat çeken bir nokta da fiyatlar olarak ön plana çıkıyor. Bazı ilan sahipleri, 20-30 TL olarak görülen günlük kiralama fiyatlarının reklam amacıyla yazıldığını, esas fiyatların 45-50 metrekarelik dairelerde 1.200 ile 6 bin TL arasında farklılık gösterdiğini vurguladı.

Bazı ilan sahipleri de bahsi geçen 30-100 TLlık fiyatların yalnızca saatlik olduğunu, 1-3 saat arası fiyatın 300 TL olduğunu, tüm günlük fiyatın da 1.500 TL olduğunun altını çizdi.

Türkiye-BAE ekonomik ilişkilerinde yeni dönem resmen başladı!

İnternetten konut ve araç alıp satacaklar dikkat! İnternetteki emlak ve araba ilanları için yeni düzenleme!

Eylül ayında doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ resmen açıklandı!


Geri Dön