14 / 05 / 2024

Minyatür Amasya Müzesine nasıl gidilir

Minyatür Amasya Müzesine nasıl gidilir

Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, 2014 yılında 70 bin 182 biletli ziyaretçinin gezip 73 bin 50 lira gelir elde edilen müzeyi 2015 yılında 76 bin kişinin ziyaret ettiğini ve 86 bin lira gelir sağlandığını açıkladı.

Kayseri Kültepe'nin açık hava müzesine dönüştürülmesi mecliste!

2022 yılının Kültepe Kaniş Karum Yılı olarak ilan edilmesi istemi ve bölgenin açık hava müzesine dönüştürülmesi meclis gündemine taşındı. MHP'li Özdemir, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Troya, müzesine kavuştu!

Troya, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20. yılında müzesine kavuştu.Müze teşhir alanlarında 6 bini aşkın arkeolojik eser bulunuyor

Minyatür Amasya Müzesi yenilendi!

Amasya'da 2008 yılında inşa edilen Minyatür Amasya Müzesi yenilendi. Hizmete girmesi planlanan proje kapsamında bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Samsun Abdullah Derici Konağı kent müzesine dönüştürüldü!

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yer alan ve 25 yıldır kullanılmadığı için büyük oranda tahrip olan 250 yıllık ahşap konak, restore edildikten sonra kent müzesine dönüştürüldü.

Meskır Proje Mühendislik İnşaat Elektrik Ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Meskır Proje Mühendislik İnşaat Elektrik Ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile 17 Ekim 2017'de İbrahim Ateştenyılmaz tarafından kuruldu. 

Asansör demirbaş mıdır?

Taşınmaz kiralama sözleşmelerinde demirbaşlar ayrı bir öneme sahip oluyor. Peki, asansör demirbaş mıdır? Asansör giderlerini kiracı mı mal sahibi mi öder?

İnşaat sektörünün her dalında yatırımlarımız var!

Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, gündem konularına ilişkin açıklamalarda bulundu. Turanlı, ''Ben kendi ülkeme yatırımdan asla geri durmam. İnşaat sektörünün her dalında yatırımlarımız var'' diye konuştu.

İzmit Minyatür Evler Sergisi başladı!

Outlet Center İzmit’te 03 - 16 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Minyatür Evler Sergisi halka açık ve ücretsiz olarak sergilenecek.

Yusuf Yılmaz: Samsun'a estetik görünüm kazandıracağız!

Samsun’u estetik yönden güzelleştirmek için çalışmalar yaptıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz " Şehre estetik görünüm kazandırmak için çalışacağız." dedi.

Moody's Suudi Arabistan'ın kredi görünümü destekliyor!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Suudi Arabistan'ın "A1" seviyesinde olan kredi notunun ve "durağan" görünümünü desteklediğini açıkladı.

Ömür Temel Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ömür Temel Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Onur Akbalık tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Moody’s Türkiye'nin kredi görünümünü düşürdü!

Derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin not görünümünü negatif'e düşürdü. Türkiye'nin kurumsal gücünde yaşanan erozyon devam ettiğini gerekçe gösterdi.

Moody’s: İngiltere'de ekonomik görünüm güçleniyor!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, İngiltere'nin genel ekonomik görünümüyle ilgili açıklama yaptı. Moody's, İngiltere ekonomisindeki verilerin güçlü büyüme işaret ettiği açıkladı.

Minyatür Amasya Müzesine nasıl gidilir Haberi

Minyatür Amasya Müzesine nasıl gidilir

Amasya’da bulunan Minyatür Amasya Müzesi’ni 2015 yılında 76 bin kişi ziyaret etti.Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu, 2014 yılında 70 bin 182 biletli ziyaretçinin gezip 73 bin 50 lira gelir elde edilen müzeyi 2015 yılında 76 bin kişinin ziyaret ettiğini ve 86 bin lira gelir sağlandığını açıkladı.

1914 yılında çekilmiş bir fotoğraftan esinlenerek 2010 yılında yapılan tarihi kentin maketinde bin 860 mimari bina yer...