06 / 05 / 2024

minyatür Ankapark

minyatür Ankapark

Ankara Ankapark’taki oyuncakların bir kısmının yerleştirildiği tanıtım merkezini vatandaşlarla birlikte gezen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, basın mensupları ile 7D sinemadaki oyun simülatörünü denedi.

Ankapark davası sonuçlandı! Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor!

Ankara'da yer alan Ankapark ile ilgili bir son dakika gelişmesine göre, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin de kaldırılmasına hükmetti.

Ankapark'ın tahliyesine ilişkin tedbir kaldırılmadı!

Mahkeme, Ankapark işletmecisinin, belediyenin sözleşme fesih kararına karşı durduğu davayı reddetti, fakat tesisin tahliyesiyle ilgili tedbiri kaldırmadı...

Ankapark'ın akıbeti mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ve 26 CHP Milletvekili 801 milyon dolar maliyetle hayata geçirilen ve çürümeye terk edilen Ankapark için Meclis Araştırması talep etti. 

Minyatür Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Minyatür Mimarlık Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cevdet Eroğlu ve Emrah İpek ortaklığında kuruldu.

Ankapark'ın yerine yeni bir proje yapılacak mı?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir dönemin sembolü, aynı zamanda sonu olan, eski Başkan Melih Gökçek'le özdeşleşmiş, "sembol" yatırımlardan olan Ankapark'a ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, "Orayı kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.

Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi!

Başkent Ankara’nın kentsel dönüşüm sorunlarının masaya yatırıldığı TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda Ankapark dönüşüm rezervi olsun önerisi gündeme geldi.

Ankapark kamulaştı! Sembol yatırım artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin!

Ankapark, sonunda kamulaştı. Yükümlülüklerini yerine getiremeyen işletmeci şirkete tanınan yasal süre tamamlandı. Batık haldeki 750 milyon dolarlık tematik eğlence merkezi Ankapark, içindeki kırık dökük oyuncaklarla artık Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin malı.

Çoruminia Parkı'nın yapım maliyeti 3.1 milyon TL'yi geçti!

Türkiye Kovid-19 kriziyle boğuşurken ve birçok belediye vatandaşa destek olabilmek için zorunlu olmayan ihalelerine ara verirken, Çorum Belediyesi, 20 Nisan’da ihaleye çıktı ve 1.5 milyon TL bedelinde minyatür maket ve rölyef satın aldı.

Kahramanmaraş Kılavuz Mahallesi'ne millet bahçesi müjdesi!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Minyatür Kurtuluş Müzesi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi alan Kurum ve beraberindekiler, Kılavuz Mahallesi'nde yapılması planlanan millet bahçesini gezdi.

Ankapark'ın giriş kapısına 19 milyon TL mi harcandı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 2 milyar lira harcanarak AOÇ arazisine yaptırılan Ankapark'ın giriş kapısına, 19 milyon liraya harcandığı iddia edildi...

Ankapark 2019'da açılıyor!

Türkiye'nin Disneyland'i olarak adlandırılan Ankapark'ın 2019 yılının başlarında açılması planlanıyor.

Minyatür Amasya Müzesi yenilendi!

Amasya'da 2008 yılında inşa edilen Minyatür Amasya Müzesi yenilendi. Hizmete girmesi planlanan proje kapsamında bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Ankapark ne zaman açılacak? İşte o tarih!

Türkiye'nin Disneyland'i olarak adlandırılan Ankapark'ın ihalesi yapıldı. Peki Ankapark ne zaman açılacak?

minyatür Ankapark Haberi

minyatür Ankapark


Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden dünyanın en büyük temaparkı Ankapark’ın “tanıtım merkezi”ni Başkan Melih Gökçek açtı. 

Akköprü Metro çıkışı yanında oluşturulan merkezin açılışında konuşan Başkan Gökçek, ANKAPARK’ın yapımıyla ilgili eleştirilere bir kez daha cevap verdi. Başkan Gökçek, “Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Şimdi eleştiriyorlar ama bitince çocuklarının baskısına dayanamayacak hepsi gelecek” dedi.

Ankapark’taki oyuncakların bir kısmının yerleştirildiği tanıtım merkezini vatandaşlarla birlikte gezen Başkan Gökçek, basın mensupları ile 7D sinemadaki oyun simülatörünü denedi. Açılışa yoğun ilgi gösteren çocukların sevgi ve ilgisine dayanamayan Başkan Gökçek, çocuklarla ‘koster’ adı verilen dönme dolaba bindi. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı süren Ankapark ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Başkan Gökçek, son teknolojik oyuncakların bulunduğu Ankapark’ın rekorlara imza atacığını belirterek, Ankara’nın dünyanın en büyük tema parkına kavuşacağını...