29 / 04 / 2024

minyatür eserler

minyatür eserler

Ertan Köse'nin yaptığı, yöreye özgü ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor. Minyatürünü yapacağı yapıyı inceleyen, ölçüler alan, fotoğraflayan Köse, ardından minyatür için kullanacağı ağacı seçiyor ve parçaları teker teker işliyor.

Minyatür Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Minyatür Mimarlık Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cevdet Eroğlu ve Emrah İpek ortaklığında kuruldu.

Eserler Yapı İnşaat Taahhüt Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eserler Yapı İnşaat Taahhüt Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Kadir Silsüpür tarafından kuruldu.

Çoruminia Parkı'nın yapım maliyeti 3.1 milyon TL'yi geçti!

Türkiye Kovid-19 kriziyle boğuşurken ve birçok belediye vatandaşa destek olabilmek için zorunlu olmayan ihalelerine ara verirken, Çorum Belediyesi, 20 Nisan’da ihaleye çıktı ve 1.5 milyon TL bedelinde minyatür maket ve rölyef satın aldı.

İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler!

İstanbul Havalimanı 3. Bağımsız Pisti'nin açılış töreninde konuşan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İstanbul'a yaptığımız ulaştırma yatırımının her biri dünya çapında eserler" dedi.

Kahramanmaraş Kılavuz Mahallesi'ne millet bahçesi müjdesi!

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Minyatür Kurtuluş Müzesi'ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi alan Kurum ve beraberindekiler, Kılavuz Mahallesi'nde yapılması planlanan millet bahçesini gezdi.

Minyatür Amasya Müzesi yenilendi!

Amasya'da 2008 yılında inşa edilen Minyatür Amasya Müzesi yenilendi. Hizmete girmesi planlanan proje kapsamında bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Haliliye'de çok amaçlı kültür evleri inşa ediliyor!

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol tarafından kırsal mahallelerde başlatılan çok amaçlı kültür evleri inşaatları tamamlanarak, kalıcı eserler mahalle sakinlerinin hizmetine sunulmaya başlanıyor.

Trabzon Botanik Park 9 Temmuz'da görücüye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon’a kazandırdığı dev eserler arasında yer alan Trabzon Botanik’i, 9 Temmuz Pazartesi günü görücüye çıkartıyor.

Trabzon Botanik Park görücüye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Trabzon’a kazandırdığı dev eserler arasında yer alan Trabzon Botanik Park projesi görücüye çıkıyor.

Diyarbakır Sur'daki tarihi eserler yenileniyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 16 tarihi eser ile ilgili başlatılan çalışmaların neredeyse büyük bir bölümü tamamlandı. Yenilemelere 13 milyon lira bütçe ayrıldı.

İzmit Minyatür Evler Sergisi başladı!

Outlet Center İzmit’te 03 - 16 Temmuz 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Minyatür Evler Sergisi halka açık ve ücretsiz olarak sergilenecek.

Başbakan Yıldırım: İstanbul havacılıkta dünyanın merkezi oluyor!

Başbakan Binali Yıldırım, 3. havalimanı merkez şantiyesinde, işçilerle iftarda bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 15 yıl boyunca memleketin her köşesine dev eserler yaptık" dedi.

Minyatür Evler, Forum Aydın’da ziyaretçilerini bekliyor!

Aydın kentinin gözde adresi Forum Aydın, 24 Eylül – 9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği “Minyatür Evler” sergi ve etkinlik projesi kapsamında, büyüleyici bir bebek evleri sergisine ve çok renkli atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak.

minyatür eserler Haberi

minyatür eserler


Rize'nin Çayeli ilçesi Büyüktaşhane Mahallesi Merkez Camisi imam hatibi Ertan Köse, yaptığı, yöreye özgü ahşap mimari eserlerin minyatürleri ile adından söz ettiriyor. 

Minyatürünü yapacağı yapıyı inceleyen, ölçüler alan, fotoğraflayan Köse, ardından minyatür için kullanacağı ağacı seçiyor ve parçaları teker teker işliyor. Ardından parçaları birleştiren Köse, her biri için yaklaşık 15 günlük çalışmanın ardından yöreye özgü birbirinden güzel ahşap mimari yapıların birer minyatürünü ortaya çıkarıyor. 

Köse, yaptığı açıklamada, evinin bahçesinde kurduğu atölyesinde boş vakitlerini değerlendirmek için Rize yöresinde bulunan serenden cami ve taş evleri gerçek boyutlarına uygun ölçekte küçültüp tüm ayrıntılarıyla yaptığını söyledi. 

Çocukluğundan beri ahşap işlerine karşı büyük ilgi duyduğunu belirten Köse, "Kendi başıma ahşaptan bir şeyler yapmak çocukluğumdan beri çok hoşuma gidiyor. Sekiz yıl önce bir sergide ahşaptan yapılma minyatür seranderler...