15 / 05 / 2024

Miras arazilerin intikaliyle ilgili süreç başladı

Miras arazilerin intikaliyle ilgili süreç başladı

Tarım arazilerinin miras yoluyla parçalanmasını engellemek amacıyla çıkartılan kanun çerçevesinde, miras arazilerin intikaliyle ilgili esas süreç resmen başladı. 83 bin kişiye bu hafta tebligat gidecek

Babasından miras kalana devlet her yıl ödeme yapacak

Türkiye'de miras yoluyla arazilerin el değiştirmesi sonucu tarımsal üretimde sıkıntı olurken Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir sistemi uygulamaya başlayacağını belirtti.

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Binlerce mirasçı milyarlık arazilerin peşinde!

Osmanlı döneminde Antalya'da yaşayan Ömer ve Süleyman Ağa kardeşler ile amca çocukları Zeynel Ağa ve Arap Süleyman'a ait olduğu iddia edilen milyarlarca lira değerine sahip 300 bin dönüme yakın arazinin 2 bin 500 mirasçısı, araziler için bir araya geldi.

Tarımsal arazilerin harç muafiyet süresinin uzatılması hakkında karar!

Mirasçıların tarımsal arazi devir işlemlerinde harç muafiyetinden faydalanmaları için son tarih 15 Mayıs 2016 olarak belirlenmişti. 28 Haziran 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yer alan karar ile muafiyet süresi uzatıldı. İşte tarımsal arazilerin harç muafiyet süresinin uzatılması hakkında karar!

Miras kalan arsa satışı nasıl yapılır 2016?

Miras kalan tarımsal arazilerin satışında birtakım kısıtlamalar getirilmişti. Peki, miras kalan arsalar için aynı durum söz konusu mu? Miras kalan arsa satışı nasıl yapılır 2016? İşte yanıtı..

Miras kalan tarla satışı 2016!

2014 yılında yayımlanan Tarımsal Arazilerin Mülkiyetinin Devrine İlişkin Yönetmelik gereğince miras kalan tarlaların tasarruf işlemlerine birtakım kısıtlamalar getirilmişti. Peki, miras kalan tarla satışı 2016 nasıl olur?

Miras arazilerin intikaliyle ilgili süreç başladı!

Tarım arazilerinin miras yoluyla parçalanmasını engellemek amacıyla çıkartılan kanun çerçevesinde, miras arazilerin intikaliyle ilgili esas süreç resmen başladı. 83 bin kişiye bu hafta tebligat gidecek

Miras tarlalar için son 3 gün!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile tarımsal arazilerin miras yolu ile bölünmesi yasaklanıyor. Miras kalan tarımsal arazileri 31 Ağustos'a kadar bölünebiliyor. Buna göre miras tarlalar için son 3 gün bulunuyor..

Tarım arazilerinin intikalinde mirasçıların durumu!

Tarım Arazilerini Koruma Kanunu gereğince tarımsal arazilerin devri kısıtlanıyor. 5403 sayılı kanun gereğince tarlalar miras kalsa da bölünerek intikal edilemiyor. Peki, tarım arazilerinin intikalinde mirasçıların durumu nedir?

Miras tarlaların intikali nasıl olacak?

Toprak Koruma Kanunu gereğince paylı tarım arazilerinde, payın tamamının bir veya birden fazla paydaşa devri halinde bu arazilerin devrine izin veriliyor. Peki, yeni yasa ile miras tarlaların intikali nasıl olacak?

Yeni yasa ile miras kalan tarlaların intikali nasıl olur?

Mayıs 2014 tarihinde 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerinde yapılan değişiklik ile tarımsal arazilerin bölünmesi yasaklanıyor. Peki, yeni yasa ile miras kalan tarlaların intikali nasıl olur?

Tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

6537 sayılı Toprak Koruma Kanunu ile tarım arazilerinin miras yolu ile bölünmesi engellenmişti. Ancak miras kalan tarım arazilerin intikali için süre verilmişti. Bu sürenin sonunda tarım arazileri miras yoluyla bölünmeyecek mi?

Miras kalan arazilerin bölünmesini önleyecek ek süre bu ay son!

Miras kalan tarım arazilerinin bölünmesini engellemek için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tanınan 3 aylık ek süre bu ay sonunda dolacak.

Miras arazilerin intikaliyle ilgili süreç başladı Haberi

Miras arazilerin intikaliyle ilgili süreç başladı

Hükümetin, tarım arazilerinin miras yoluyla parçalanması engellemek amacıyla çıkarttığı kanun çerçevesinde, miras arazilerin intikaliyle ilgili esas süreç resmen başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, vefat eden anne veya babasından üzerine miras tarım arazisi kalan ve kanun çerçevesinde bir yıllık sürede intikal işlemlerini yaptırmayan 83 bin 379 kişiye bu hafta tebligat yollayacak. Yılsonuna kadar tebligat yapılacak mirasçı sayısı ise 400 bin kişi olacak.


Tebligatta vatandaşlardan miras tarım arazilerini 3 ay içerisinde kanuna uygun olarak intikal ettirmesi, aksi takdirde mahkeme sürecinin başlayacağı uyarısı yapılıyor. Öte yandan Bakanlık verilerine göre, yasa ile birlikte 10 milyon dekarlık miras tarım arazisi de parçalanmaktan kurtuldu. Veriler ayrıca Türkiye'de ölen her iki kişiden birinin üzerinde tarım arazisi bulunduğunu ortaya çıkardı.


Yıllık 17 milyar dolarlık kayba neden olan tarım arazilerinin...