28 / 04 / 2024

Babasından miras kalana devlet her yıl ödeme yapacak

Babasından miras kalana devlet her yıl ödeme yapacak

Türkiye'de miras yoluyla arazilerin el değiştirmesi sonucu tarımsal üretimde sıkıntı olurken Tarım ve Orman Bakanlığı yeni bir sistemi uygulamaya başlayacağını belirtti.



Son zamanlarda tarımsal üretimin çok fazla değerli olduğu bir defa daha ispatlamdı. Tarım ve Orman Bakanlığı da yurdumuz kapsamında tarımsal üretimi fazlalaştıracak yöntemleri devreye sokmaya başladı. Tarımsal üretimin önünde bulunan en önemli engellerden birisi de tarım arazilerinin miras yoluyla kullanılamaz hale geliş bu durumda etkin bir sistemle müdahale yapmaya hazırlanan bakanlık vatandaşları da memnun edecek bir yöntem hazırladı.

ARAZİLER KULLANILMIYOR

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Miras yolu ile tarım arazileri belirli bir büyüklüğün altına inemiyor. Ancak bu yöntemle büyüklük sınırı değişmeden tarım arazileri el değiştirebiliyor. Son dönemde özellikle köyden kente göçün yoğun olduğu yerlerde insanlar köylerinde kalıp üretim yapmayı maalesef tercih etmiyorlar. Bu sebepten dolayı da miras kalan tarım arazileri atıl vaziyette kalmış oluyor. Tarımsal üretimin yapılamayışı da milli ekonomiye zarar veriyor. Bu zararın önüne geçilecek uygulama en kısa bir süre içerisinde başlayacak.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı iki yıl üst üste tarımsal üretim yapılmayan arazileri tespit ederek bu arazileri kiralama yoluna da gidecek. Böylelikle tarımsal üretimin sürdürülebilirliği sağlanacak ve aynı zamanda da toprak sahibi de gelir elde edecek. Normalde boş kalacak arazinin kullanımı yapılacak ve bu kullanımın bedeli olarak da yıllık kiralama ödenecek. Tarım ve Orman Bakanlığı da bu seneki kira gelirinin en önemli bir bölümünü arazinin mülkiyet sahibine verecek.

Babasından miras kalana devlet her yıl ödeme yapacak

MİRAS ARAZİLER DEĞERLENECEK

Anneden, babadan miras kalan araziler çoğu zaman atıl oluyor ve kullanılmıyor. Genellikle o arazilerin sahipleri farklı şehirlerde yaşıyorlar ve arazileri ile de ilgilenemiyorlar. Bu şekilde arazileri Tarım ve Orman Bakanlığı o yerleşim yerinde tarımsal üretim yapmak isteyen ama arazisi olmayan kişilere kiralayacak. Araziyi ekip biçecek olan vatandaş buradan gelir elde edecek. Öte yandan bu yol ile elde edilen gelirin bir miktarı kira olarak ödenecek. Sonuç olarak bu yöntemle konunun her tarafı için kazançlı bir yöntem uygulanmış olacak.

Miras yoluyla elde edilen tarlalar artık kiralanabilecek!

Miras sahiplerine tapuda yeni düzenleme geliyor

Türkiye tarımında devrim: Boş araziler üretime geçiyor mu?


Geri Dön