29 / 04 / 2024

Ömer Faruk Çelik: Her yıl 650 bin yeni konuta ihtiyaç var!

 Ömer Faruk Çelik: Her yıl 650 bin yeni konuta ihtiyaç var!

Nişantaşı Üniversitesi ile Konutder arasında imzalanan işbirliği töreninde konuşan Ömer Faruk Çelik, Türkiye'deki nüfus artışından dolayı her yıl 650 bin yeni konut üretilmesi gerektiğini ifade etti.



Nişantaşı Üniversitesi ile Konutder arasında imzalanan işbirliği töreninde konuşan Ömer Faruk Çelik, Türkiye'deki nüfus artışından dolayı her yıl 650 bin yeni konut üretilmesi ve 6 milyon depreme dayanıksız binanın da yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini ifade etti. 



Türkiye'deki nüfus artışından dolayı her yıl 650 bin yeni konut üretilmesi ve 6 milyon depreme dayanıksız binanın da yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini ifade eden Ömer Faruk Çelik, "Konut sektörünün oyuncuları olarak sektörün dinamiklerini, bugünkü acil ihtiyaçlarını ve uzun vadede yapılması gerekenleri planlayacağız. Ülkemizde her yıl 650 bin yeni konut üretilmesi ve 6 milyon depreme dayanıksız binanın da yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Önümüzdeki 10 yıllık nüfus planlamasına baktığımızda bu durum artarak devam edecek. Gelişmiş ülkeleri model alarak biz pratik, akademi ise teorik gereklilikleri yerine getirerek inşaat sektörüne yeni bir vizyon kazandıracağız" dedi.



Anadolu Manşet 


Geri Dön