07 / 07 / 2024

miras hissesi satışı

miras hissesi satışı

Bir mirasçı, diğer bir veya birkaç mirasçıya veya tüm mirasçılara payını dilediği oranlarda devredebilir. Peki mirasta 3. kişilere hisse nasıl satılır? İşte mirasta hisse satışı...

Maslak plazalar bölgesinde dev satış: Otopark olarak kullanılan arsa 36.6 milyon TL'ye satılıyor!

Sarıyer Maslak'ta plazalar bölgesinde yer alan bir arsanın hissesi satılıyor. Arsa satış fiyatıyla resmen dudakları uçuklattı. İşte o satış ile ilgili detaylar...

Kağıthane'de 73 milyon TL'ye arsa hissesi satılıyor! Satış ihalesi bu tarihte yapılacak! 

İstanbul Kağıthane Belediye Başkanlığı, Kağıthane Hamidiye'de yer alan arsa hissesini satıyor. İşte satış ile ilgili detaylar...

Vakıflar'dan İstanbul'da satılık ev ve arsa hissesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Bayrampaşa ve Fatih'teki arsa ve ahşap ev hissesi için satış ihalesi düzenliyor. Satış ihalesi 23 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Kağıthane'de arsa hissesi satılıyor: İhalesi 28 Kasım'da! 

Kağıthane Belediyesi, İstanbul ili, Kağıthane ilçesi, Hamidiye Mahallesinde yer alan arsanın hissesini satıyor. Peki Kağıthane'de satışı yapılacak arsa hissesinin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Miras haberim yokken satılırsa hak talep edebilir miyim? 

Miras hukuku, kapsamlı bir alan olup birbirinden farklı konuları içerir. Bu konulardan biri de mirasta kişinin haberi yokken satış yapıldığında hak talep etme durumudur. Bu durum, miras hukukunda farklı şekilde ele alınarak değerlendirilir. İşte bu miras konusu ile ilgili detaylar...

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Ortak miraslı ev nasıl satılır?

Miras, konusu birçok kişinin kafasını kurcalayan bir konudur. Özellikle alım ve satım işlemleri ile devir işlemlerinde. İşte bu ve benzeri konularda araştırılan ayrıntılar!

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Miras yolu ile geçen hisseli tapular pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Bundan dolayı da sorular “Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?” şeklindeki sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Boğaz manzaralı apartman hissesi satılacak! İşte parmak ısırtan o rakam

İstanbul Kuzguncuk'ta boğaza nazır toplamda 850 metrekare alanı bulunan apartmanın dörtte bir hissesi 68 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılıyor.

Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı?

Mirasçılar arasında bazen anlaşmazlıklar, bir fikir etrafında buluşamama durumları baş gösterebilir. Böyle durumlarda satış işlemi için bir mirasçı imza vermezse ne olur? İşte Mirasçılardan biri imza vermezse satış yapılır mı? sorusunun yanıtı!

Milli Emlak Küçükçekmece'de 800 bin TL'ye konut hissesi satıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü Eylül ayı ihale ihale ilanlarını hız kesmeden yayımlamaya devam ediyor. Son Yayımlanan ihale ilanlarına göre, Milli Emlak Genel Müdürlüğü İstanbul Küçükçekmece'de konut hissesi satıyor. 

Kağıthane Belediyesi, 120 bin TL'ye arsa hissesi satıyor! 

Kağıthane Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Kağıthane ilçesi, Hürriyet Mahallesi'nde yer alan arsanın hissesini satıyor. İşte fiyat bilgisi ve merak edilen tüm detaylar...

miras hissesi satışı Haberi

miras hissesi satışı

Mirasta hisse satışı!

Medeni Kanun gereğince miras payının devri, iştirak halinde bulunan mirasçılardan birinin miras payını, iştirak bozulmadan diğer bir mirasçı veya mirasçılara devretmesi oluyor.


Söz konusu devir bedelli ise satış, bedelsiz ise bağış olarak değerlendiriliyor.


İştirak (el birliği) hali bozulmadan miras payının iştirake dahil olmayan üçüncü kişilere devri yasaktır. Sadece mirasçılara devri mümkündür.


Bir mirasçı, diğer bir veya birkaç mirasçıya veya tüm mirasçılara payını dilediği oranlarda devredebiliyor. 


Miras payının devri için kural olarak tapu sicil müdürlüğünde resmi senet düzenleniyor. Ancak Medeni Kanunun 677. maddesine göre bunun noterde düzenlenmesi de mümkün oluyor.


Miras payının devri bedelli ise satış suretiyle devir, bedelsiz ise bağış suretiyle devir sayılır. Ölünceye kadar bakma karşılığı da miras payının diğer bir mirasçıya devir edilmesi mümkündür. 


Verasette iştirakli olarak kayıtlı olan bir yerde...