05 / 05 / 2024

miras tarlaların son günü

miras tarlaların son günü

Tarlaların miras yoluyla bölünmesini engelleyen kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için bir yıllık süre tanınmıştı. Peki, 31 Ağustos itibariyle miras tarla paylaşımı bitti mi?

Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi 2018 yayınlandı!

Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi, vergi kanunlarında yapılan son değişiklikler dikkate alınarak güncellendi. İşte yeni Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi 2018...

Miras vergisi ödemeleri için bugün son!

Miras vergisi olan veraset ve intikal vergisi 7338 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Miras vergisi ödemeleri için bugün son gün olup, mükelleflerin mesai bitimine kadar vergi dairesine ödemelerini yapmaları gerekiyor.

TURYAP sorunlu miras davalarını çözecek!

Türkiye’nin emlak devi TURYAP, sorunlu miras davalarını ‘resmi uzlaştırıcı’ sıfatıyla çözerek varis kavgalarına son verecek. Gayrimenkul ihtilafları, tarafların memnun kalacakları adilane paylaşımla maksimum 90 günde çözüme bağlanacak.

Miras tarlalar için son gün!

5403 sayılı kanun kapsamında intikal işlemlerini yapmayan hak sahiplerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından verilen üç aylık ek süre 31 Ağustos 2015’te doldu. Miras tarlalar için son gün bugün..

Miras tarlalar için son 3 gün!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile tarımsal arazilerin miras yolu ile bölünmesi yasaklanıyor. Miras kalan tarımsal arazileri 31 Ağustos'a kadar bölünebiliyor. Buna göre miras tarlalar için son 3 gün bulunuyor..

Tarım arazilerinin intikalinde mirasçıların durumu!

Tarım Arazilerini Koruma Kanunu gereğince tarımsal arazilerin devri kısıtlanıyor. 5403 sayılı kanun gereğince tarlalar miras kalsa da bölünerek intikal edilemiyor. Peki, tarım arazilerinin intikalinde mirasçıların durumu nedir?

Miras tarlaların intikali nasıl olacak?

Toprak Koruma Kanunu gereğince paylı tarım arazilerinde, payın tamamının bir veya birden fazla paydaşa devri halinde bu arazilerin devrine izin veriliyor. Peki, yeni yasa ile miras tarlaların intikali nasıl olacak?

Miras tarlalar için son 5 gün!

5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında 2015 yılında yapılan değişikliklere göre tarım arazilerinin miras yolu dahil bölünerek tescil edilmesi yasaklanıyor. Miras tarlalar için son 5 gün bulunuyor..

Yeni yasa ile miras kalan tarlaların intikali nasıl olur?

Mayıs 2014 tarihinde 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerinde yapılan değişiklik ile tarımsal arazilerin bölünmesi yasaklanıyor. Peki, yeni yasa ile miras kalan tarlaların intikali nasıl olur?

Miras tarlalar için son 10 gün!

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu gereğince ay sonuna kadar miras kalan tarlasının intikalini yaptıramayan kimseler intikalini yapabilecek. 31 Ağustos'tan sonra ise miras kalan tarlalar bölünemeyecek.Miras tarlalar için son 10 gün..

Miras tarlalar için son gün 31 Ağustos!

2015 yılı Mayıs ayında çıkarılan kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için tanınan süre Ağustos ayına kadar uzatılmıştı. Buna göre, miras tarlalar için son gün 31 Ağustos..

Miras kalan tarlaların paylaşımı!

Miras kalan tarlaların paylaşımı ve devir işlemlerinin nasıl yapılması gerektiği, 6537 sayılı yeni tarla miras kanunu ile yeniden düzenlendi. Peki, miras kalan tarlaların paylaşımı nasıl olur?

TOKİ Bilecik Bozüyük başvuruları için bugün son gün!

TOKİ Bilecik Bozüyük başvuruları için bugün son gün. Başvuru bedeli olarak 1.000 TL ödenen projede 2+1 ve 3+1 olarak dizayn edilen daireler kura yöntemiyle satılıyor.

miras tarlaların son günü Haberi

miras tarlaların son günü

Miras tarla paylaşımı bitti mi?

2014 yılı Mayıs ayında Resmi Gazete'de yayımlanan ve tarlaların miras yoluyla bölünmesini engelleyen kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için bir yıllık süre tanınmıştı. 


Mayıs 2015 tarihinde bu süre bitecekken, Bakanlık tarafından 3 aylık ek süre verildi. 31 Ağustos'a kadar miras kalan tarlasının intikalini yaptıramayan kimseler intikal yapabildi.


Ancak bu tarihten sonra miras kalan tarlalar paylaşılmayacak. Peki, bu süre içinde mirasçılar arasında anlaşma sağlanamazsa ne olacak?


Mirasçılar arasında anlaşma sağlanamadığı takdirde, mirasçılardan her biri yetkili sulh hukuk mahkemesi nezdinde dava açabilir. Bu durumda sulh hukuk hâkimi tarımsal arazi veya yeter gelirli tarımsal arazi mülkiyetinin;


a) Kişisel yetenek ve durumları göz önünde tutulmak suretiyle tespit edilen ehil mirasçıya tarımsal gelir değeri üzerinden devrine, birden çok...