05 / 05 / 2024

mirasa dahil menkul malların tasarrufu

mirasa dahil menkul malların tasarrufu

Mirasa dahil malların mirasçılarca tasarrufu ile ilgili esaslar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi Kapsamında açıklanıyor. İşte mirasa dahil taşınmaz malların tasarrufu...

Fed konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı yapacak!

Fed'in hazine tahvili ve konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymet alımı yapacağı, buna ticari konut kredisine dayalı menkul kıymet alımlarının da dahil edileceği belirtildi.

İş Yatırım Menkul Değerler, İş Kuleleri Kule 2'den ofis kiraladı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin İş Kuleleri Kule 2'den 659,2 metrekarelik ofis alanı kiraladığını duyurdu.

Avrasya GYO Atlas Menkul Kıymetler'den 1.4 milyon TL'lik pay sattı!

Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı ile ilgili olarak 1,38 TL fiyatından 1.428.334 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi  Avrasya GYO tarafından yapıldı. 

Boğaz'daki yalılar imar barışına dahil değil!

İmar barışı hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Boğaz sınırları içerisindeki ve sahil şeridindeki yalılar imar barışı düzenlemesine dahil değil." dedi. 

Konut kredileri menkul kıymetleştirilecek!

BDDK'nın bankalara gönderdiği Varlığa Dayalı Menkul Kıymet çalışmasına göre konut kredileri menkul kıymetleştirilecek...

İmar barışına arsalar dahil mi?

İmar mevzuata aykırı olan 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, imar barışına arsalar dahil mi?

Gayrimenkul sözleşmelerinin TL'ye çevrilmesi için son gün 12 Ekim!

Gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dahil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve diğer ödeme yükümlülüklerinin TL'ye dönüştürülmesi için son başvuru tarihi 12 Ekim.

TSKB GYO, Yatırım Finansman Menkul Değerler ile anlaştı!

TSKB GYO'nun sermaye artırımı kararı kapsamında yeni pay ihracına ilişkin gerekli tüm işlemleri yürütmek üzere Yatırım Finansman Menkul Değerler ile aracılık sözleşmesi imzaladı...

Konutta yüzde 20 indirim kampanyasına dahil projeler!

GYODER, İNDER ve KONUTDER'in ortak başlattığı yüzde 20 indirim kampanyası 15 Haziran'da sona erecek. İşte konutta yüzde 20 indirim kampanyasına dahil projeler..

Medyen Gayrımenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Medyen Gayrımenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Tümsek ve Towfıc Saeed İbrahim Alsayıc ortaklığında kuruldu. 

Gayrimenkul gelir vergisi borçları vergi barışına dahil mi?

Bu ay içinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi beklenen vergi barışına gayrimenkul gelir vergisi borçları da dahil mi?

İmar barışına Boğaz'daki yalılar da dahil edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, imar barışına Boğaziçi’ndeki mevzuata aykırı yapıların da dahil edildiğini açıkladı.

Karat 34 dükkanları yüzde 18 KDV dahil 985 bin liraya!

Karat 34 dükkanları yüzde 18 KDV dahil 985 bin liraya satılıyor. Başyapı ve Doğa Şehircilik tarafından inşa edilen projede 120 aya kadar banka kredisi kullanılıyor. 

mirasa dahil menkul malların tasarrufu Haberi

mirasa dahil menkul malların tasarrufu

Mirasa dahil malların mirasçılarca tasarrufu!

Mirasa dahil malların mirasçılarca tasarrufu ile ilgili esaslar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Mirasçıların Vergisel Yükümlülükleri Rehberi Kapsamında açıklanıyor. Rehberde yazan bilgilere göre, vergiye karşılık 6183 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinde yazılı cinsten (menkul mallar hariç) teminat gösterilmesi halinde ilişiksiz belgesi veriliyor. 


Mirasa dahil malların mirasçılarca tasarrufu..

Gayrimenkullerde;

Veraset yoluyla veya ivazsız bir şekilde intikal eden gayrimenkullerin devredilebilmesi ve üzerinde bir ayni hak tesis edilebilmesi için, gayrimenkule ya da devri istenilen hisse ise yalnız bu hisseye isabet eden verginin tamamının ödenmesi veya vergiye karşılık 6183 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinde yazılı cinsten (menkul mallar hariç) teminat gösterilmesi halinde ilişiksiz belgesi verilir. 

Menkul Mallarda; 

Amme idare ve müesseseleri, banka, banker ve kasa kiralayanlar, sigorta şirketleri, sair şirket ve müesseselere ve mahkemelerle...