03 / 05 / 2024

mirasçı atama işlemi

mirasçı atama işlemi

Mirasbırakan, tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, malvarlığı hakkında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabiliyor. Mirasbırakan isterse mirasçı atayabiliyor. Peki, mirasçı atama nasıl yapılır?

Miras sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tarafından kurumun internet sayfasında yayınlanan  video kapsamında mirasçısı olunan taşınmazların öğrenilebilmesi için yapılması gerekenler bir bir açıklandı.

Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı?

Bağış, hibe, bir bedel veya başkaca bir karşılık almaksızın bir malın mülkiyetinin bir başkasına devredilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Tapuda bağış işlemi nasıl yapılır? Tapuda bağış işleminde masraf çıkar mı? İşte tüm merak edilenler...

Miras intikali için gerekli belgeler nelerdir?

Bir kişiye miras kalması durumunda kendisi veya avukatı tarafından miras işlemlerine başlanması gerekiyor. Peki, Miras intikali nasıl yapılır? Miras intikali için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Miras intikali için tapu harcı ödenir mi?

Bir gayrimenkulün mülk sahibi vefat ederse, bu gayrimenkul yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar, tapuyu kendi üzerlerine geçirmek için intikal işlemlerini yapmaları gerekiyor. Peki, miras intikali için tapu harcı ödenir mi? İşte tüm merak edilenler...

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Tapu ifraz işlemi ücreti 2022!

Tapuya tek bir parsel halinde kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılmasına ifraz işlemi deniyor. Peki, bu işlem için ne kadar ücret ödenmesi gerekiyor? İşte tüm merak edilenler...

İstanbul yine zirvede! 2022'nin ilk çeyreğinde kaç gayrimenkul satış işlemi yapıldı?

Resmi olarak açıklanan verilere göre, ülkemizde 2022'nin ilk çeyreğinde 708 bin 523 gayrimenkul satış işlemi yapıldı ve söz konusu bu satışlardan toplamda 6 milyar 961 milyon 776 bin TL'lik tapu harcı geliri elde edilmiş oldu.

Mirasçılık belgesi harcı 2022!

Miras intikal işlemi gerekli olan belgeler arasında mirasçılık belgesi yer alıyor. Peki, mirasçılık belgesi harcı 2022 ne kadar oldu?

Deniz GYO 2021'de 22.7 milyon TL'lik kiralama işlemi gerçekleştirdi!

Deniz GYO, 2021 yılı içerisinde yıllık kira bedeli toplamı yaklaşık 22.7 milyon TL + KDV olan kiralama işlemi gerçekleştirdi.

Mistral GYO 2021'de 11.3 milyon TL'lik kiralama işlemi gerçekleştirdi!

Mistral GYO, 2021'de 3 milyon 741 bin 525,43 TL'lik satım işlemi, 11 milyon 353 bin 753 TL kiralama işlemi gerçekleştirdi. 

Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Halk GYO, 2021 yılında gerçekleştirmiş olduğu satış ve kiralama işlemlerini açıkladı. Peki Halk GYO 2021'de ne kadarlık kiralama ve satış işlemi gerçekleştirdi?

Türkiye'de 2021 yılında 3 milyon 20 bin 416 tapu satış işlemi yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının gayrimenkul hareketlerini etkilemediğini ve 2021'de toplamda 3 milyon 20 bin 416 satış işlemi yapıldığını kaydetti.

Türkiye'de son 11 ayda 2 milyon 768 bin gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye genelinde 2021 yılının Ocak-Kasım ayları arasında  2 milyon 768 bin 262 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirildi.

mirasçı atama işlemi Haberi

mirasçı atama işlemi

Mirasçı atama nasıl yapılır?

Miras Hukukuna göre, mirasbırakan, tasarruf özgürlüğünün sınırları içinde, malvarlığının tamamında veya bir kısmında vasiyetname ya da miras sözleşmesiyle tasarrufta bulunabiliyor.


Mirasbırakanın üzerinde tasarruf etmediği kısım yasal mirasçılarına kalıyor.


Mirasbırakan, ölüme bağlı tasarruflarını koşullara veya yüklemelere bağlayabilir. Tasarruf hüküm ve sonuçlarını doğurduğu andan itibaren, her ilgili koşul veya yüklemenin yerine getirilmesini isteyebilir.


Hukuka veya ahlâka aykırı koşullar ve yüklemeler, ilişkin bulundukları tasarrufu geçersiz kılar.


Anlamsız veya yalnız başkalarını rahatsız edici nitelikte olan  koşullar ve yüklemeler yok sayılır. Mirasbırakan isterse mirasçı da atayabilir. Peki, mirasçı atama nasıl yapılır?


Mirasbırakan, mirasının tamamı veya belli bir oranı için bir veya birden çok kişiyi mirasçı atayabilir.


Bir kişinin, mirasın tamamını veya belli bir oranını almasını içeren her tasarruf, mirasçı atanması sayılır. 


Mirastan çıkarma şartları!


Işıl Seren...