07 / 05 / 2024

mirasın bir çocuğa kalması

mirasın bir çocuğa kalması

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur. Çocuklar eşit olarak mirasçı olurlar. Peki, bir kimsenin birden fazla çocuğu olmasına rağmen miras tek çocuğa bırakılır mı?

Doların 6 ay sonra geleceği rakam belli oldu! Öyle bir rakam açıklandı ki... Dolarını satan bin pişman olacak

Dolar/TL kuru yükseliyor. Yatırımcılar dolar ne kadar olacak? sorusunu merak ederken doların 6 ay sonra geleceği rakam belli oldu. Öyle bir rakam açıklandı ki... Dolarını satan bin pişman olacak...

Dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin TL'yi geçti!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, 2024 yılının Mart ayında dört kişilik bir ailenin açlık sınırı 20 bin 98 TL'ye, yoksulluk sınırı ise 57 bin 280 TL'ye çıktı.

Kasım ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 14 bin 25 TL oldu!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), kasımda 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırının 14 bin 25 TL olduğunu açıkladı. 

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti! Bisam tek tek rakamları açıkladı!

Bilgi İşlem ve İstatistik Araştırma Merkezi (BİSAM) ağustos 2023 için açık sınırını açıkladı. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı asgari ücreti geçti!

Bu kez tüp değil fiyatlar patladı! Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı! 

Tüp kullananlar için resmen kötü haber geldi. Son zamanlarda gündemden düşmeyen tüp fiyatlarına eyvah dedirten zam geldi. Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı...

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıkladı!

'Gümüşün bir anda yıldızı parlar' diyen İslam Memiş gümüş için yeni rekoru açıklayarak yatırımcıları uyardı. Peki gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüşün gramı kaç lira olacak?

BİM'de 12 parça kahvaltı seti 299 TL'ye, Fakir 4 ürün bir arada çeyiz paketi 2.699 TL'ye düştü!

BİM'in 21 Temmuz 2023 tarihli indirimli aktüel ürünleri belli oldu. Bu kapsamda, 12 parça kahvaltı seti 299 TL'ye, Fakir 4 ürün bir arada çeyiz paketi 2.699 TL'ye düştü.

4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 12 bin 335 TL’ye yükseldi!

Büro Emekçileri Sendikası Araştırma Merkezi BES-AR, Nisan ayı açlık ve yoksulluk sınırı belli oldu. 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 12 bin 335 TL, yoksulluk sınırı ise  39 bin 652 liraya yükseldi.

Gram altının 3 ay sonra ne kadar olacağını İslam Memiş açıkladı! Elinde avucunda altın olan resmen bir yaşına daha girdi

Gram altının 3 ay sonra ne kadar olacağını İslam Memiş açıkladı... Elinde avucunda altın olan resmen bir yaşına daha girdi... Hemen bakın...

1 dolar 15 gün sonra bakın tam ne kadar olacak! Tek tek açıklandı, duyanın ağzı tam bir karış açık kaldı!

1 dolar 15 gün sonra bakın tam ne kadar olacak... Tek tek açıklandı, duyanın ağzı tam bir karış açık kaldı... Hemen bakın...

İş Bankası kartı olanlar acilen baksın! Son dakika olarak yeni bir kampanya açıklandı! 31 Mart'a kadar vaktiniz var!

Vatandaşlar banka promosyonlarını yakından izliyor. İş Bankası, yeni bir kampanya duyurdu. İş Bankası kartı olanlar hemen baksın! Yeni bir kampanya açıklandı! 31 Mart'a kadar vaktiniz var!..İşte ayrıntılar...

Emeklilere adeta Mart 2023 müjdesi geldi! Tek tek açıklanan bu rakamı görenin ağzı tam bir karış açık kaldı! Hemen bakın

Emeklilere adeta Mart 2023 müjdesi geldi... Tek tek açıklanan bu rakamı görenin ağzı tam bir karış açık kaldı... Hemen bakın...

Altın fiyatları ters köşe yapacak! Öyle bir rakam açıklandı ki... Bu rakamı görenler başını yerden yere vuracak

Altın fiyatlarında aşağı yönlü hareketlilik devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Senol Kaan, öyle bir rakam açıklandı ki... Bu rakamı görenler başını yerden yere vuracak!

mirasın bir çocuğa kalması Haberi

mirasın bir çocuğa kalması

Miras tek çocuğa bırakılır mı?

Medeni Kanun gereğince, mirasbırakanın birinci derece mirasçıları, onun altsoyudur. Çocuklar eşit olarak mirasçıdırlar. Mirasbırakandan önce ölmüş olan çocukların yerini, her derecede halefiyet yoluyla kendi altsoyları alır.


Bir kimsenin vasiyet bırakabilmesi için, ayırt etme gücüne sahip ve onbeş yaşını doldurmuş olmak gerekiyor. Ayrıca, miras sözleşmesi yapabilmek için de ayırt etme gücüne sahip ve ergin olmak, kısıtlı bulunmamak gerekiyor.


Peki, bir kimsenin birden fazla çocuğu olmasına rağmen miras tek çocuğa bırakılır mı? Mirasın çocuklarsan birine bırakılması, diğer çocukların mirasçılıktan çıkarılması ile ilgili esaslar Medeni Kanun kapsamında açıklanıyor.


Kanun gereğince ancak, aşağıdaki durumlarda mirasbırakan, ölüme bağlı bir tasarrufla saklı paylı mirasçısını mirasçılıktan çıkarabiliyor:


1. Mirasçı, mirasbırakana veya mirasbırakanın yakınlarından birine karşı ağır bir suç işlemişse,


2. Mirasçı, mirasbırakana veya mirasbırakanın ailesi üyelerine karşı...