23 / 12 / 2024

mirasta gayrimenkullerin beyanı

mirasta gayrimenkullerin beyanı

Veraset ve İntikal Vergisi matrahı; Kanununun 12 nci maddesinde yazılı borç ve masrafların indirilmesinden sonra kalan miktardır. Peki veraset ve intikal vergisi beyannamesinde nelere dikkat edilir?

Miras kalan gayrimenkullerin satışı nasıl engellenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkullerin satışının engellenmesini kaleme alarak, mirasta ortaklığın giderilmesi ile ilgili soruları yanıtladı. 

Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün!

Gayrimenkullerin satılması halinde elde edilen gelirler için değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün...

Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergi için öncelikle beyan veriliyor. Değer artış vergisi beyanı için son gün bugün..

Gayrimenkullerin gerçek bedeli üzerinden beyan edilmesi toplantısı!

Didim Vergi Dairesi Müdürlüğünce “Gayrimenkullerin gerçek alım-satım bedeli üzerinden beyan edilmesi” ile ilgili olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi..

Peşin alınan kiranın beyanı nasıl yapılır?

Mesken ve işyeri gibi gayrimenkullerin kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler için beyanname verilerek gelir vergisi ödeniyor. Peki, peşin alınan kiranın beyanı nasıl yapılır?

2015 değer artış kazancı ne zaman beyan edilir?

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, 2015 değer artış kazancı ne zaman beyan edilir?

Kira beyanı nereye yapılır?

Gayrimenkullerin kiraya verilmesinden elde edilen gelirin istisna bedelinden yüksek olması halinde kira beyanı verilerek vergi ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, kira beyanı nereye yapılır? Ne zaman yapılır?

Değer artış kazancı beyanı 2015!

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisinin ödenmesi gerekiyor. Peki, değer artış kazancı beyanı 2015 sınırı ne kadardır?

Tapuda eksik beyan cezası ne kadar?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri, tapu dairesinde belli bir harç ödemesi yapılarak gerçekleşiyor. Tapuda gerçek bedel üzerinden binde 20 oranında harç ödeniyor. Peki, tapuda eksik beyan cezası ne kadar?

Mirasta vasiyetin geçerliliği nedir?

Vasiyet,miras bırakanın beyanı ve mirasçı tayin etmesi olarak karşımıza çıkarken vasiyetname ise mirası resmî şekilde veya miras bırakanın el yazısı ile ya da sözlü olarak bildirmesidir.Peki,mirasta vasiyetin geçerliliği nedir?

Tapu işlemlerinde gayrimenkullerin gerçek alım satım bedellerinin beyan edilmesi!

Tapu işlemlerinde gayrimenkullerin gerçek alım satım bedellerinin beyanının önem derecesi, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehberde açıklanıyor. Peki, tapuda gerçek alım satım bedeli beyan edilmezse ne olur? İşte yanıtı..

Değer artış kazancının beyanı ne zaman yapılır?

Gayrimenkullerin elden çıkarılmasında yerine getirilmesi gereken vergisel sorumlulukların başında, değer artış kazancı vergisi geliyor. Vergi için öncelikle beyanda bulunuluyor. Peki, değer artış kazancının beyanı ne zaman yapılır?

Kuyumcukent GYO sorumluluk beyanını yayınladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuyumcukent GYO Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliğ sorumluluk beyanını yayınladı.

mirasta gayrimenkullerin beyanı Haberi

mirasta gayrimenkullerin beyanı

Veraset ve intikal vergisi beyannamesinde nelere dikkat edilir?

Veraset ve intikal vergisinde verginin matrahı, intikal eden malların Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre bulunan değerlerinden, Veraset ve İntikal Vergisi Kanununun 12 nci maddesinde yazılı borç ve masrafların indirilmesinden sonra kalan miktardır. 


-Kendilerine veraset yoluyla veya ivazsız surette mal intikal eden mükellefler, ilk tarhiyatta nazara alınmak üzere bu malları aşağıda belirtilen değerleme ölçülerinden faydalanarak; 


-Mükellefler veraset ve intikal vergisi konusuna giren mallarını, 7338 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinde belirtilen değerleme ölçülerine göre değerleyeceklerdir. 


-Bu Kanunda değerleme ölçüsü belirtilmeyen malların ise Vergi Usul Kanununun servetleri değerleme ile ilgili 3’üncü bölümdeki esaslara göre değerlendirilecektir. 

 

a-Gayrimenkullerin Beyanı 

1.1.1983 tarihinden önce veraset yolu ile veya ivazsız bir şekilde intikal eden gayrimenkullerin ticari işletmeye dâhil olsun veya olmasın rayiç (gayrimenkulün değerleme günündeki...