20 / 05 / 2024

Mirasta hisse habersiz satıldığında

Mirasta hisse habersiz satıldığında

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında kalan mirasta hissenin satılıp hak verilmediğinde dava nasıl açılır sorusunu cevaplandıdı. İşte Tamer Heper'in köşe yazısı;

Sinpaş GYO'dan şok! 500 milyon TL'lik hisse patrondan habersiz satılmış!

Sinpaş GYO hissesinde dün gerçekleşen sert fiyat ve miktar hareketleri yatırımcıları endişelendirmişti. Dünkü seansları yüzde 10 kayıpla sonlandıran Sinpaş GYO’nun Tavira Securities nezdindeki hisselerinden yüklü miktarda patrondan habersiz bir şekilde satıldığı ortaya çıktı.

Mirasta yeni dönem: Artık hisse senetleri miras kalıyor!

Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gülşeyma Doğançay, pandemiyle birlikte küresel olarak hisse senedi piyasasına talebin arttığını belirterek eskiden ev ve arsa miras bırakılırken artık hisse senedi bırakanların sayısının yükseldiğini dile getirdi.

Mirasta hisse satışı olur mu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen miras hisse satışı ile ilgili soruyu yanıtladı. İşte, Tamer Heper'in yazısı.. 

Mirasta mahfuz hisse oranları!

Kanuni mirasçılardan murise çok yakın olanlara tanınan miras hissesine mahfuz hisse deniyor. İşte, mirasta mahfuz hisse oranları!

Mirasta tasarruf edilebilir kısım nedir?

Miras Hukuku gereğince, mirasbırakan kimse bırakacağı mirasın bir kısmı üzerinde istediği gibi tasarruf yapabiliyor. Peki, mirasta tasarruf edilebilir kısım nedir? Mirasta tasarruf edilebilir kısım nasıl hesaplanır?

Mirasta tasarruf ehliyeti nedir?

Ölüme bağlı tasarruflar arasında vasiyet ve miras sözleşmesi yer alıyor. Bu iki işlemin de yapılabilmesi için tasarruf ehliyetine sahip olunması gerekiyor. Peki, mirasta tasarruf ehliyeti nedir?

Socar Türkiye, Petkim hisse satışını iptal etti!

Socar Türkiye, piyasalardaki belirsizlik nedeniyle Petkim hisse satışını iptal etti. Konuyla ilgili açıklama Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Reysaş GYO'dan hisse geri alım kararı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ., Hisse Geri Alım Programı çerçevesinde eksik olan hususları tamamladığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle...

Mirasta intikal nasıl yapılır?

Miras Hukuku gereğince, bir kimsenin vefatının ardından sahip olduğu gayrimenkuller miras olarak yasal mirasçılarına kalıyor. Peki, mirasta intikal nasıl yapılır? Miras intikal işlemleri için gerekenler nelerdir?

CarrefourSA, Kiler'in yüzde 85'i için hisse devir anlaşması imzaladı!

CarrefourSA,Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret'in yüzde 85 hissesini satın almak için hisse devir anlaşması imzaladı.

Sahibinden habersiz 80 dönümlük araziyi sattılar!

Mamak'ta 80 dönümlük araziyi İstanbul'da yaşayan sahibinden habersiz, sahte kimlik ve evrak düzenleyip 5,5 milyon liraya sattıkları öne sürülen 7 kişi tutuklandı. İşte ayrıntılar...

REYSAŞ GYO hisse geri alım kararını yayımladı!

REYSAŞ Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Hisse Geri Alım Programı Çerçevesinde Hisse Alımı yayınlandı.

Mirasta saklı pay nasıl hesaplanır?

Mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. Peki, mirasta saklı pay nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Mirasta hisse habersiz satıldığında Haberi

Mirasta hisse habersiz satıldığında

Dedem vefat etti, sonra da babam. Beş amcam var, bunlardan biri hissesini satmış. Biz diğer amcamıza vekalet verdik ama anladığımız kadarı ile o da arsaların tapusunu üzerine çıkarmış. Şimdi bize vermemek için oyalıyor. Bu konuda dava açsak çok masraflı olur mu? Dava kazanılır mı? • Y.S. 




Anlattıklarınızdan anlaşılan o ki siz kandırılıyorsunuz ama hangi konuda bunu çözmek lazım. Zira; gayrimenkullerin dededen kaldığını söylüyorsunuz. Sonra da amcalardan birinin hissesini sattığını söylüyorsunuz. Miras olarak kalan mallar diğer mirasçılann iştiraki olmadan satılamaz. Satılabilmesi için ya diğer mirasçılann bu işleme katılması lazım ya da hep birlikte mülkiyet konusunda değişiklik yapmaları. Örneğin, elbirliği mülkiyetini paylı mülkiyete çevirmeleri veya gayrimenkulleri birlikte tapuya başvurup paylaşmalan lazım. Bunlann hiçbiri yoksa amcalardan biri payını satamayacağı gibi sizin vekalet verdiğiniz...