05 / 05 / 2024

Mirastan kalan arsa

Mirastan kalan arsa

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Mirastan kalan arsanın vekaleti nasıl yapılır? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı....

Kahramanmaraş'ta 3 bin metrekarelik arsa yüzde 50'si peşin, kalanı 3 taksitle satılıyor! 

Kahramanmaraş Onikişubat'ta Akbel A.Ş.'ye ait olan arsa yüzde 50'si peşin, kalanı 3 taksit imkanıyla satılıyor. Peki Kahramanmaraş Onikişubat'taki arsanın fiyatı ne kadar? 

Kahramanmaraş ve Malatya'da 148 adet arsa satılıyor! Peşinde yüzde 20 indirimle ya da 24 ay vadeyle ödeme fırsatı!

Kahramanmaraş ve Malatya'da 148 adet arsa, peşin ödemelere yüzde 20 indirim fırsatıyla satılıyor. Yüzde 25'ini peşin kalanını 24 ay vadeyle ödeme seçeneği de sunuluyor. Peki Kahramanmaraş ve Malatya'daki arsalar için ihale ne zaman? 

Pendik Belediyesi yüzde 50 peşinatla sanayi imarlı arsa satacak! Megakentte KDV'den muaf arsa fırsatı!

İstanbul İli Pendik Belediye Başkanlığı, Pendik Şeyhli'de yer alan büyük sanayi alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Arsa için yüzde 50 peşinat ödendiğinde kalan tutar 1 taksitle ödenecek.

Pendik'te yüzde 40'ı peşin kalanı 2 taksitle arsa satılıyor! Megakentlilere son dakika yatırım fırsatı! 

İstanbul Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendil ilçesi, Kurtköy Mahallesinde yer alan arsayı 40'ını peşin kalanını 2 taksitle arsa satıyor. Peki Pendik'te yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Bozcaada'da imarlı 3 arsa satılıyor! Yüzde 50'sini peşin kalanını 5 taksitle ödeme fırsatı! 

Bozcaada Belediye Başkanlığı, Bozcaada Cumhuriyet Mahallesinde yer alan 3 adet imarlı arsayı yüzde 50'sini peşin kalanını 5 taksitle satıyor. Peki Bozcaada'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Nef Arsa Ankara Beyman'da yüzde 40 peşin kalanı 2024'te ödeme fırsatıyla! 

Nef tarafından Ankara Beyman Ormanlarına 10 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Nef Arsa Ankara Beyman yüzde 40 peşin kalanı 2024'te ödeme fırsatıyla satışta. İşte Nef Arsa Ankara Beyman ile ilgili detaylar..

O ilde KDV'den muaf 2 arsa satılıyor! Yüzde 50'si peşin, kalanı 2 taksitle ödeme fırsatı! 

Bursa Kestel Belediye Başkanlığı, Bursa ili, Kestel ilçesi, Yeni Mahalle ve Vani Mehmet Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı yüzde 50 peşin, kalanı 2 taksitle ödeme fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den muaf satışa sunulan arsaların fiyatları ne kadar? 

Pendik'te yüzde 25'i peşin, kalanı 3 taksitle arsa satılıyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Kurtdoğmuş Mahallesi'nde yer alan arsayı yüzde 25'i peşin, kalanı 3 taksitle satıyor. Peki Pendik Kurtdoğmuş'ta yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Arriva Assos Terra Silva'da arsa payı peşin kalanı 17 ay vade fırsatıyla satışta!

Dört mevsim yaşam için tasarlanan  Arriva Assos Terra Silva'da arsa payı peşin kalanı 17 ay vade fırsatıyla satışta. Peki Arriva Assos Terra Silva projesinde konut fiyatları ne kadar? İşte Arriva Assos Terra Silva projesi ile ilgili detaylar...

O ilde yüzde 40 peşin, kalanı 3 taksit fırsatıyla 3 arsa satılıyor! Arsa arayanlar bu tarihi kaçırmayın! 

Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa ili, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde yer alan 3 adet arsayı yüzde 40 peşin, kalanı 3 taksit imkanıyla satıyor. Peki Şanlıurfa'da yer alan arsaların büyüklükleri kaç metrekare, fiyatları ne kadar? 

Atlas Sanayi Sitesi Esenyurt'ta yükseliyor! Son 14 dükkan! Yarısı Peşin kalanı vade farksız taksitle!

Atlas Sanayi Sitesi 17 bin 508 metrekare arsa üzerinde Esenyurt'ta yükseliyor. Toplamda 30 adet dükkandan oluşan bu projeden 14 dükkan yarısı peşin kalanı vade farksız taksitle satılıyor. Peki Atlas Sanayi Sitesi dükkan fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!

Mirastan kalan hissemi satabilir miyim? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Miras yolu ile geçen ev, arsa ya da bu tarz mülklere dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte mirasçıların sorduğu o sorular!

Mirastan kalan arsa Haberi

Mirastan kalan arsa

1927 doğumlu halam var, kendisine ben bakıyorum. Hiç çocuğu olmamış. Kendisine eşinden ve babasından kalan tarlaları ve şehirde eşinin ve kaynının ortak olduğu ve kendisine kalan hisseleri olduğunu ve bunları bana vermek istediğini söylüyor. Bir noter katibi bunun iki yolu olduğunu söyledi. Birincisi, beni mirasçı olarak gösterebileceğini ancak bunun için mahkeme kararı gerektiğini; ikincisi, bana vekaletname vererek bunların devrinin sağlanabileceğini ancak bunun için devlet hastanesinden rapor alması gerektiğini söyledi. Bunlardan hangisi doğra, hangisini uygularsam hukuki problem yaşamam? 


Bunlardan ikisinde de doğruluk payı var ancak tam anlamı ile doğru diyemem, bazı düzeltmeler yapmak zorundayım. Birincisi, halanızın sizi mirasçı tayin edebilir. Mirasçı tayin etmek için mahkeme kararına gerek yok. Noterde yapacağı bir vasiyetname ile bunu sağlamak mümkün. Ancak böyle bir vasiyetname yaparken,...