17 / 08 / 2024

mirkelam suriye arazileri

mirkelam suriye arazileri

1958 yılında Suriye, Türkiye vatandaşlarına ait 468 bin dönüm arazi, çok sayıda çiftlik ve tarım araçlarına el koydu. Maliye Bakanlığı, mirasçılara ‘Arazilerin durumu net değil. Bilgi almak da güç, ödeme yapamam’ dedi. Konu AİHM’e taşınıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’de şehir kurmak istiyoruz!

Türk müteahhitler mülteci sorunu için elini taşın altına koymaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Suriye’de şehir kurmak istiyoruz’ açıklamasına TOKİ ve Türk gayrimenkul sektöründen tam destek geldi.

Bandırma Şirin Çavuş Mahallesi arazileri kamulaştırılacak!

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, Şirin Çavuş Mahallesi arazileri kamulaştırılacak. Şirin Çavuş Mahallesi’ndeki 20 bin 600 metrekare alanın liman ve mal deposu yapılması konusunda kamulaştırma kararı alındı.

Türkiye, Suriye'den yeni göç dalgasına hazırlanıyor!

Suriye tarafında yoğun bombardıman altında tutulan Hama'daki Gab bölgesinde yaşayan sivillerin Türkiye'ye doğru yeni bir göç dalgası başlatabileceği ifade ediliyor. Dışişleri, 'tedbir alıyoruz' açıklamasını yaptı.

2b arazileri doğrudan satış dilekçesi!

Orman vasfını yitirmiş olan 2b arazilerinin satışı sadece hak saiplerine yapılabiliyor. İşte, 2b arazileri doğrudan satış dilekçesi!

2b arazileri ormanlaştırılamaz mı?

Orman vasfını yitirmiş kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyecek olan alanlara 2b arazi deniyor. Peki, 2b arazileri ormanlaştırılamaz mı?

2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?

Orman alanlarının dışına çıkarılmış olan 2b arazilerinin satışı sadece hak sahibi kişilere yapılabiliyor. Hak sahiplerinin Malmüdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Peki, 2b arazileri başvuru bedeli ne kadar?

2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 2. Maddesi ‘B’ bendi için kullanılan bir kısaltma olarak bilinen 2b arazilerin satışı rayiç bedelleri üzerinden yapılıyor. İşte, 2b arazileri rayiç bedelleri sorgulama!

Rusya Suriye'de yeni uçak pisti mi inşa ediyor?

İngiltere'de yayınlanan Times gazetesinde Rusya'nın Suriye'de yeni bir iniş pisti inşa ettiği belirtiliyor.Habere göre pist Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a bağlı birliklerin kalelerinden Lazkiye'de inşa ediliyor.

Aytaç Durak'ın arazileri hakkında yeni dava açıldı!

Başkanlığı döneminde göl kıyısındaki arazileri düşük fiyatla satın alıp imar geçirerek kat be kat değerlenmesine yol açan Aytaç Durak hakkında yeniden bir iddianame hazırlandı

Antalya Ermenek hazine arazileri ihalesine tepki!

Muratpaşa Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Ermenek Mahallesi'nde hazine arazileri hakkında çıkarılan ihale kararı mahalleliyi isyan ettirdi.

Antalya Ermenek'teki hazine arazileri ihaleye çıkarıldı!

Antalya’nın Muratpaşa Ermenek Mahallesi’nde hazine arazileri hakkında çıkarılan ihale kararı mahalleliyi isyan ettirdi. İhale haberini alan mahalle sakinleri evlerinin ve arazilerinin haksız yere ihaleye çıkarıldığını öne sürerek duruma tepki gösterdi.

Hazine arazileri kiralama şartları!

Hazine arazileri, devletin belirlediği belirli amaçlar için kullanılacağı kanıtlandığı takdirde belirli süreler için kiralanabiliyor. İşte, hazine arazileri kiralama şartları!

Tarım arazileri bölünebilir mi?

Tarım arazilerinin bölünmesinin önlenmesi için 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8 ila 8/K maddelerinde birtakım düzenlemeler yapıldı. Peki, yapılan düzenlemeler gereğince; tarım arazileri bölünebilir mi?

mirkelam suriye arazileri Haberi

mirkelam suriye arazileri


ŞARKICI Mirkelam’ın, Osmanlı hanedanı mensubu Neslişah Barbaros Manaş’ın ve yazar Cahit Sıtkı Tarancı’nın da aralarında olduğu binlerce ailenin Suriye’de el konulan mallarına ilişkin sevinci kısa sürdü. Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsman) yapılan şikâyetler sonrası kapsamlı bir rapor hazırladı. Raporda, Maliye’nin, mağdur ailelere ödeme yapması tavsiye edilmişti. Ancak Maliye, tavsiye kararına uyulamayacağını bildirdi. Gerekçe ise araziler ile ilgili net bir bilgi olmaması, Suriye’deki siyasi karışıklık nedeniyle bilgi alınmasının da imkansız hale gelmesi. Şimdi bazı aileler Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidiyor bazıları da konuyu Meclis gündemine taşımak için siyasi partilerle görüşüyor.


Kapalıçarşı’daki 585 dükkân, Beyoğlu’ndaki Şam İşhanı ile birlikte çok sayıda iş hanı, Hatay, Adana, Gaziantep ve Şanlıurfa’da yoğunlaşan 239 bin dönüm tarım arazisi ile çeşitli yerlerdeki 114 parça değerli arsa gerçekte Suriyeliler’e...