06 / 07 / 2024

mobilya satışları aynı kaldı

mobilya satışları aynı kaldı

MOBSAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bostan, konut satışındaki artışın mobilya satışında yaşanmadığını söyledi.

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Aynı evde ikamet edenler TOKİ konut satışları için başvuru yapabilir mi?

TOKİ alt ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam ediyor. Kurum bu kapsamda bu ay 1.697 konutu hak sahiplerine teslim edecek. Peki aynı evde ikamet edenler TOKİ konut satışları için başvuru yapabilir mi?

Konut satışlarındaki düşüş mobilya sektörünü de etkiliyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı son verilere göre; Türkiye genelinde konut satışları 2019 Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 24,8 oranında azalış kaydetti.

KDV indirimi mobilya satışlarını artırdı!

Mobilyada uygulanan KDV indirimleri satışlara yansıdı. Mobilya satışları yüzde 40 artarken, 30 binlik ek istihdam yaratıldı.

Mobilya satışları KDV indirimiyle yüzde 40 arttı!

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, "Mobilyada KDV indiriminin başladığı şubat ayının ilk günlerinden bu yana satışlar yüzde 40 oran ile arttı.''

Vergi indirimi, mobilya ve beyaz eşya satışlarını artırdı!

KDV ve ÖTV'deki indirim beyaz eşya ve mobilya satışları artırdı. Mobilya satışlarında yüzde 55, beyaz eşya satışları ise yüzde 25 oranında artış yaşandı.

Türkiye’de konut satışları geçen yıla göre aynı kaldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği sektör analizine göre Türkiye genelinde konut satışları 2016 Eylül sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla artış ya da düşüş göstermedi.

Türkiye'de konut satışları yüzde 0,04 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği sektör analizine göre Türkiye genelinde konut satışlarında 2016 Mayıs sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla %0,04 oranında artış görülüyor.

İstanbul'da konut satışları ne durumda?

Eva Gayrimenkul Değerleme Danışmanlığın Periskop Analiz 2016 Mayıs raporu kamu oyuna açıkladı. Bu rapora göre, Türkiye'de konut satışları Nisan ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,61 oranında düştü. Raporda kredi miktarının 2016'nın ikinci çeyreğinde durağanlaşacağı belirtildi.

Türkiye'de konut satışları yüzde 6,4 arttı!

Türkiye genelinde konut satışları 2016 yılı Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 oranında artarak 114 bin 800 oldu.

İstanbul'da konut satışları yüzde 5 azaldı!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği sektör analizine göre Türkiye genelinde konut satışlarında 2016 Nisan sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,61 düşüş görülüyor.

Prefabrik ev satışları yüzde 30 arttı!

Karmod Satış Müdürü Abdullah Yüceer: Prefabrik hazır ev satışlarımızda bu yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 30 artış oldu" dedi.

İpotekli konut satışları yüzde 27 azaldı!

Türkiye genelinde ipotekli konut satışlarında da düşüş yaşandığı görüldü. Satış rakamları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 27,4 oranında azalış göstererek 33 bin 429 adet oldu.

mobilya satışları aynı kaldı Haberi

mobilya satışları aynı kaldı

Mobilya sanayi İş Adamları Derneği (MOBSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bostan, konut satışındaki artışın, mobilya satışına yansımadığını belirterek son ayda her ne kadar konut satışlarında yüzde 20’ye yakın bir düşüş olsa da, Eylül ayına kadar bir önceki döneme göre sürekli artan konut satış rakamlarından bahsedildiğini söyledi. Konut satışındaki artışın, taşınma ve doğal olarak da ev eşyalarını yenileme anlamına geldiğini belirten Bostan, “Ancak bunu bir evin olmazsa olmazı mobilya eşyalarındaki duruma göre düşündüğümüz vakit, insanlar evlerini yeniliyorlar ama mobilyalarını yenilemiyorlar. Sadece hazır mutfak, hazır portmanto, dolap gibi müteahhitlerin ev iÇinde sundukları temel mobilyalarda artış var. Fakat burada da hazır ürünler tercih edildiği için sektöre bir kazanç sağlamıyor. Yeni konutların hiçbirinde yeni ürün alınmadı. Dış pazarda geçen yıl mobilya sektörü yüzde...