02 / 05 / 2024

mobilyada hangi rendk moda

mobilyada hangi rendk moda

Adana Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı, bu sezon olduğu gibi yeni yılda da açık renkli ve çiçek desenli mobilyaların moda olacağını söyledi...

Vergi dairesi hangi bakanlığa bağlı?

Vergi daireleri ile ilgili esas ve usuller 24 Aralık 1994 tarih ve 22151 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, vergi dairesi hangi bakanlığa bağlı?

Vergi dairesi hangi günler açık?

İstanbul'da 14 tanesi Tasfiye Vergi Dairesi olmak üzere toplam 69 tane vergi dairesi bulunuyor. Peki vergi borcunu ödemek için hangi günler vergi dairesine gidilmeli? Vergi dairesi hangi günler açık?

Belediyeye hangi vergiler ödenir?

Devlete belediye aracılığı ile bazı vergiler ödeniyor. Vergiler, belli dönemlerde ve belli vergi oranları ile mükellefleri tarafından ödeniyor. Peki belediyeye hangi vergiler ödenir? İşte belediye vergileri...

Ecrimisil davası hangi mahkemede açılır?

Ecrimisil davası, taşınmaz üzerinde haksız işgalcilere karşı açılıyor. Ecrimisil davası için haksız olan malı kullana kişinin davacının rızası dışında malı kullanması ve kötüniyetli olması gerekiyor. Peki, ecrimisil davası hangi mahkemede açılır?

Asliye hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Mal varlığına ilişkin davalar, değeri ne kadar olursa olsun, asliye hukuk mahkemelerinde açılıyor. Peki mahkemenin görevli olduğu diğer davalar nelerdir? Asliye hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

Türkiye'de adli yargı kolunun içinde yer alan hukuk mahkemelerinden biri olan Sulh Hukuk Mahkemesinde toplam on iki adet dava görülüyor. Peki, Sulh hukuk mahkemesi hangi davalara bakar?

İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

İpotek finansmanı kuruluşlarının yapabileceği iş ve işlemler olduğu gibi, yapamayacağı iş ve işlemler de yer alıyor. Peki hangi işler faaliyeti kapsamına girmez? İpotek finansmanı kuruluşu hangi işleri yapamaz?

Kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Kira sözleşmesi, ev sahibi ile kiracısına birtakım hak ve sorumluluklar yüklüyor. Kiracı ve ev sahibi bazı haklı nedenler olmadan kira sözleşmesini feshedemiyor. Peki, kiracı kira sözleşmesini hangi hallerde feshedebilir?

Mobilyada sektörün ilk federasyonu MOSFED kuruldu!

Mobilyada sektörün ilk federasyonu MOSFED kuruldu. Sektör temsilcisi altı ayrı ayrı derneğin öncülüğünde, Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu ( MOSFED ) kuruluş çalışmalarını tamamladı.

Hangi eşyalar haczedilebilir?

Alacaklının talebi doğrultusunda icra takibi işlemi başlatılabiliyor. Borçluya tebligat gönderiliyor ve bu tebligata uymak zorunda oluyor eğer uymazsa takip kesinleşiyor. Eve icra gelebiliyor. Eve gelen icra memurları hangi eşyalar haczedilebilir?

Eve hangi durumlarda icra gelir?

Borçlu borcunu geciktirir veya hiç ödemez ise alacaklı borcun tahsili için ne yapabilir? Alacaklı borcun tahsili için icra takibi talebinde bulunabilir mi? Eve hangi durumlarda icra gelir?

Kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

Kamu yararının gerektirdiği hallerde gerçek ve özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan taşınmaz malların, Devlet ve kamu tüze lkişilerince kamulaştırılabiliyor. Peki, kamulaştırma hangi hallerde yapılır?

Kira artışında hangi enflasyon oranı alınır?

Kira bedelinde yapılacak yıllık zam, 6098 sayılı Borçlar Kanunu ile enflasyon oranlarına bağlanıyor. Peki, kira artışında hangi enflasyon oranı alınır? Kira artışı hesabı nasıl yapılır?

mobilyada hangi rendk moda Haberi

mobilyada hangi rendk moda


Yaklaşık 700 firmanın bulunduğu Adana Mobilyacılar Sitesi'nde kaliteli ve ince işçilik gerektiren mobilyalar üretildiğini aktaran Yalçın Avcı, kentin özellikle klasik mobilya iskeleti üretiminde ülkenin lideri olduğunu kaydetti. 


Modayı takip edip isteğe uygun tasarım ve üretim yapılabildiğine dikkat çeken Yalçın Avcı,"Bu yıl olduğu gibi gelecek yıl da mobilyada moda, biraz daha açık renkler ve tonları. Yine eskitme yapılan, varak tarzında el işçiliğinin öne çıktığı ürünler popüler olacak. Krem ve beyaz renklerin yanı sıra koltuk ve çekyatlarda da papatya gibi çiçekli desenler moda. Öte yandan mobilya alacak olanların, ürün iskeletinin gürgen ağacından olmasına özen göstermeleri gerekiyor. Sağlamlık ve sağlık açısından bu çok önemli. Gürgen ağacından yapılan ürünler tercih edilmeli. 


Mobilya alacak olanların tek bir yerde takılı kalmaması gerekiyor. Alışveriş yapacak olanlar, dolaşıp ürün...