29 / 04 / 2024

Mobilyada kdv

Mobilyada kdv

Döviz kurlarındaki artış ve hammaddeye gelen zamlar nedeniyle son iki yılda maliyetleri iki katına çıkan mobilya sektörü darboğaza girdi. Geçtiğimiz günlerde önemli hammadde üreticileriyle bir araya gelen sektör temsilcileri, KDV oranının yüzde 8'e inmesini istiyor.

Mobilyada KDV indirimi yürürlüğe girdi!

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar yürürlüğe girdi.

Mobilyada KDV indirimi vatandaşları memnun etti!

Mobilyada yapılan KDV oranının yüzde 18'den 8'e indirimi Tekirdağ ve Edirne'de vatandaşı ve esnafları memnun etti.

Mobilyada KDV oranı yeniden yüzde 8'e düşürüldü!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Çanakkale'de iş insanları ile bir araya geldi. Bakan Albayrak mobilyada KDV oranının yüzde 8'e düşürüldüğünü açıkladı.

MOSFED mobilyada KDV indiriminin uzatılmasını istiyor!

Mobilya Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, "KDV indirimi yıl sonuna kadar sürdüğü takdirde mobilyada iç pazarda 50 milyar liralık satışı, ihracatta 4 milyar doları yakalarız. Halihazırda doğrudan 300 bin, dolaylı olarak 500 bin kişiyi istihdam eden sektörümüz, ek 100 bin isti

Konutta KDV ve tapu harcı indirimini kaçırmayın!

Ekonomiye can suyu olan konut, beyaz eşya ve mobilyada düşürülen KDV indiriminden yararlanmak için kısa bir süre kaldı. Üç aylığına getirilen KDV ve tapu harcında indirim uygulaması yıl sonunda sona erecek.

KDV ve ÖTV indirimlerinde son günler!

Ekonomiye can suyu olan konut, beyaz eşya ve mobilyada düşürülen ÖTV ile KDV’den yararlanmak için kısa bir süre kaldı. İndirimler, Ramazan ayı ve bayramdan sonra yeniden hızlanan düğün hazırlıkları için önemli destek sağlayacak.

Konuttaki indirimler mobilya sektörüne olumlu yansıyacak!

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, mobilyada KDV oranının yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesini değerlendirdi. Güleç, daralmaya başlayan sektörün tekrar canlandıracağını söyledi.

Beyaz eşya ve mobilya KDV ve ÖTV indirimi 2018!

Vergi Denetim Toplantısı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak beyaz eşya ve mobilyada KDV ve ÖTV indirimi yapıldığını duyurdu...

Mobilyada KDV yüzde 18'den 8'e inecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'Vergi Denetim Kurulu Strateji Değerlendirme' toplantısında yeni vergi indirimleriyle ilgili bazı açıklamalar yaptı. Albayrak, otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta KDV ve ÖTV indirimleri yapılacağına değindi.

 Mobilyacılar KDV indirimi bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gayrimenkul sektöründe olduğu gibi mobilyada da katma değer vergisi (KDV) oranının düşürülmesi gerektiğini belirtti.

MÜSİAD'dan mobilyada KDV indirim talebi!

MÜSİAD Dayanıklı Tüketim Malları, Mobilya ve Orman Ürünleri Sektör Kurulu Başkanı Ata: "KDV indiriminin, mobilya sektörünün ötesinde ekonomimize sağladığı katkılar göz önünde bulundurularak yeniden gündeme getirilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Mobilyada KDV indirimi için son gün yarın!

Üreticiye derin bir nefes aldıran bu geçici indirimin, sektöre ciddi bir moral ve motivasyon sağladığını dile getiren Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Karaçak, yapılan iyileştirme oranlarının, satışları olumlu yönde etkilediğini belirterek bu indirimin talebi ve alım gücünü arttırdığını söyledi.

Mobilyada KDV indirimi için son 3 gün!

Şubatta hayata geçirilen mobilyadaki KDV indiriminin son günlerinde mobilyacılar satışlardan memnun.KDV indirimi 30 Eylül'de sona erecek.

Mobilyada kdv Haberi

Mobilyada kdv

Mobilya, 10 milyar dolara ulaşan büyüklüğü ve 2,7 milyar dolarlık ihracat hacmiyle Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri. Geçen yıl KDV indirimiyle ciddi bir büyüme ivmesi i kazanan mobilya sektörü, maliyet artışları nedeniyle bu yıl sıkıntılı bir döneme girdi. Son iki yılda maliyetleri yaklaşık iki katına çıkan sektör, geçtiğimiz günlerde önemli hammadde üreticileriyle bir araya geldi. Sektör temsilcileri, görüşmelerin sonucunda malzemelere gelen aşırı zam ve mobilyacıların içinde bulunduğu zor durumu Orman ve Su işleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne taşıma kararı aldı.

Ekonomist'te yer alan habere göre; Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nuri Öztaşkın, "Geçen yıl KDV indirimi sayesinde satışlar artmış ve kayıt dişiliğin önüne geçilmişti. KDV oranının mobilya sektörü için yüzde 8'e sabitlenmesi sektöre nefes aldıracaktır" diyor.

Mobilya Sanayi...