17 / 05 / 2024

Modern mimarlık Le Corbusier sergisi

Modern mimarlık Le Corbusier sergisi

İstanbulSMD, modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünü, Fondation Le Corbusier’nin desteği ve Seranit Grup’un sponsorluğunda gerçekleştireceği sergiyle izleyicilere açıyor.

Le Design Mimarlık Limited Şirketi kuruldu! 

Le Design Mimarlık Limited Şirketi Kartal'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Erdoğan Yenihayat tarafından kuruldu.

Taner Kınış Mimarlık İnşaat Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Taner Kınış Mimarlık İnşaat Ve Danışmanlık Limited Şirketi Maltepe’de 10 bin TL sermaye bedeli İle Taner         Kınış tarafından kuruldu.

Ota Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ota Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da 30 bin TL sermaye bedeli İle Orhan Oğuz Tekin tarafından kuruldu.

Maxprefabs Yapı Mimarlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Maxprefabs Yapı Mimarlık Ticaret Limited Şirketi Kartal’da 100 bin TL sermaye bedeli İle Gökhan Özer tarafından kuruldu.

Eha Mimarlık İnşaat Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Eha Mimarlık İnşaat Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da  3 milyon TL sermaye bedeli İle Ali Atılgan,  Ekrem Atılgan ve  Halim Atılgan tarafından kuruldu.

A2c İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

A2c İnşaat Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Altemur Güleç tarafından kuruldu.

Promim Yapı Mimarlık İnşaat Otomotiv Makine Bilgisayar Elektrik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Promim Yapı Mimarlık İnşaat Otomotiv Makine Bilgisayar Elektrik İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 10 bin TL sermaye bedeli le M.Mustafa Doğan tarafından kuruldu.

Ay Modern Mimarlık İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ay Modern Mimarlık İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Yılmaz ve Uğur Yılmaz ortaklığında kuruldu.

Yüzgüleç Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yüzgüleç Yapı İnşaat Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Abidin Yüzgüleç ve Veysel Yüzgüleç ortaklığında kuruldu.

Rövöle Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rövöle Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Keser ve Mustafa Harputoğlu tarafından kuruldu. 

Treso İç Mimarlık imzası taşıyan Villa No7 ödüle layık görüldü!

Treso İç Mimarlık tarafından tasarlanan Villa No7 projesi, “European Property Awards 2019-2020” kapsamında “Interior Design Private Residence” kategorisinde ödüle layık görüldü...

Alk Mobilya Tasarım İnşaat Mimarlık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alk Mobilya Tasarım İnşaat Mimarlık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 500 bin TL sermaye bedeli le Alkan Cihan tarafından kuruldu. 

Victoria Mimarlık Ve Genel Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Victoria Mimarlık Ve Genel Ticaret Limited Şirketi bugün 100 bin TL sermaye bedeliyle Mohamad Kalajo İle M.Sulaıman Al Kowatly tarafından Fatih'te kuruldu.

Modern mimarlık Le Corbusier sergisi Haberi

Modern mimarlık Le Corbusier sergisi

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asra yayılan yapıtlarından bir bölümünü, mart ayında açılacak “Çapraz Yansımalar/Mimarlık, Fotoğraf ve Metin” isimli sergiyle izleyicilere açıyor. Fondation Le Corbusier’in desteği ve Seranit Grup’un sponsorluğunda açılacak sergi, mimarlık fotoğrafçısı Cemal Emden’in son beş yıldır oluşturduğu Le Corbusier portfolyosu içinden yeni bir seçki olarak sergiye dönüştürülüyor. 


9 Mart 2016 ‘da Teşvikiye Galeri Işık’da açılacak ve 8 Nisan’a kadar izlenebilecek olan sergide, Emden’in fotoğraflarının yanı sıra, Türkiye’den ve yurtdışından, Le Corbusier üzerine araştırma ve çalışmaları olan akademisyenlerin yazdığı metinler de yer alacak.


Sergi, hem ölümünün 50. yılının ardından Le Corbusier’nin işlerini hatırlamak hem de mimarlık, fotoğraf ve metin arasındaki ilişki biçimleri üzerinde düşünmek üzere tasarlandı. Burcu Kütükçüoğlu’nun küratörlüğünde gerçekleşecek sergi, mimarın...