27 / 04 / 2024

modüler sistem ne demek

modüler sistem ne demek

Konut projelerinde de kullanımı yaygınlaşan modüler yapı nedir, hangi daire tiplerine modüler yapı deniyor? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Fabrikadan halka konut satışı başlıyor! 4 ayda apartman yapılabiliyor!

Son dönemlerdeki fahiş fiyat artışları ev sahibi olmayı her geçen gün zorlaştırırken, deprem kaygısı da tüketicileri farklı çözümlere yönlendirmek için düğmeye bastı. Bu çözümlerden bir tanesi de arsa üzerine yapılan modüler çelik yapılar...

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Modulus Modüler Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Modulus Modüler Yapı Anonim Şirketi Kartal'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Bülent Aydın tarafından kuruldu.

Sg Prefabrik Modüler Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sg Prefabrik Modüler Yapı Sistemleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Emre Kaya tarafından kuruldu.

Steelart Modüler Bina İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Steelart Modüler Bina İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Hyundai'den çok konuşulacak kampanya! Şimdi al, Aralık'ta öde avantajını kaçırmayın

Mayıs ayında Hyundai'nin çok tutulan araç kampanyaları arasına ilave edilen özel kampanya için son günlere doğru geliniyor. Hyundai'nin türlü popüler modellerinde öne çıkan "Şimdi al, Aralıkta öde" avantajı için son çağrı yapıldı. Kampanyanın detayları haberimizde.

Deniz Modüler Prefabrik Ve Hafif Çelik Limited Şirketi kuruldu!

Deniz Modüler Prefabrik Ve Hafif Çelik Limited Şirketi Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Deniz Coşkun tarafından kuruldu.

Samsung Bespoke Alttan Donduruculu Buzdolabı en ucuz nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?  12 Ocak 2023 fiyat listesi

Teknoloji devi Samsung tarafından geliştirilen Bespoke Alttan Donduruculu Buzdolabı, benzersiz tasarımı, 20 yıl kompresör garantili Dijital İnverter Teknolojisi, Bespoke modüler tasarımı ve çepeçevre soğutmasıyla buzdolabı almak isteyenler için oldukça cazip bir öneri olarak insanların karşısına çık

1993 yılında sigortalı olan erkek ne zaman emekli olur?

Emeklilik hayali pek çok çalışanın hayalidir. Hatta çoğu kişi emekli olunca rahat bir hayat süreceğini düşler ve ne zaman emekli olurum şeklinde sorular sorar. İşte o sorulardan biri!

Dorçe Prefabrik, modern inşaat yöntemleriyle enerji verimini artırıyor!

Dorçe Prefabrik, volümetrik (hacimsel) modüler çözümlerde “modern inşaat yöntemleri”ne yönelerek enerji verimli üretim, az atık ve az hata riski sunuyor.

Türkiye’nin ilk Tiny House Fuarı 3-5 Şubat'ta İstanbul'da!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sonucunda modüler yapılara ilgi arttı. Bu kapsamda 3-5 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ilk defa gerçekleştirilecek " Premo Prefabrik, Modüler, Tiny House Yapım - Dekorasyon Fuarı sektörün buluşma noktası olacak.

Modüler prefabrik yapı sektörü 2022'den umutlu!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Pazarlama modüler sektörüne ilişkin 2022 beklentilerini açıkladı.

Dorçe Prefabrik, şantiyeyi fabrika ortamına taşıyor!

Çelik modüler çözümleriyle çok sayıda kentte konut üretimi yapan Dorçe, inşaat sürecini şantiyeden kontrollü fabrika ortamına taşıyor.

modüler sistem ne demek Haberi

modüler sistem ne demek

Modüler yapı nedir?

Modüler yapı, birimlerden oluşan ya da bir diğer deyişle parçalardan oluşan düzene deniyor. Buradan da anlaşılacağı gibi, modüler yapılar, birimlerin isteğe göre düzenlenmesi sonucu elde edilen düzenli yapıya deniyor.


Modüler yapılar, modül adı verilen parçaların birleştirimiyle oluşturulan demontaj ve montajı sistem çözümleri sunuyor. Söz konusu modüler yapıyı istenildiği zaman bozmak, istenildiği zaman başka bir yere taşımak mümkün olabiliyor.


Modüler yapıların özellikleri

Modüler yapılar, hızla ihtiyaç sahiplerinin, istek ve arzuları doğrultusunda şekil alabiliyor. Tüm ihtiyaçlara uygun hale getirilen modüler yapıların oluşturulması da fazla zahmet teşkil etmiyor.


Modüler yapılar sayesinde, oda sayısı, oda şekilleri oluşturulabiliyor. Modül birimleri, uzunlamasına ve enlemesine göre her boyutta olabiliyor.



Işıl Seren...