27 / 04 / 2024

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 



Türk Yapısal Çelik Derneği tarafından 6-7 Aralık tarihlerinde Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 24. Yapısal Çelik Günü’nde, “Deprem Dirençli Yapılaşma” ile “Sürdürülebilirlik ve Dijitalleşme” temaları masaya yatırıldı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre alanında uzman yerli ve yabancı konuşmacıların katılım sağladığı etkinlikte buluşan sektör profesyonelleri, bilgi ve deneyimlerini paylaştı. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Consera Kurucusu ve Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Şimşek de 6 Aralık tarihinde yaptığı “Yapısal Çelik ve Modüler Yapılar ile Ülkemizin Depreme Karşı Dayanıklı Konut Sorununun Çözümü Mümkün” başlıklı konuşmasında, ülkemiz nüfusunun yüzde 60’a yakınının, zarar verebilen faal deprem alanları üzerinde yerleştiğini dile getirerek “Depreme karşı güvenli ve sürdürülebilir binalar üretmenin yolu, modüler çelik yapılardan geçiyor. Çelik yapılar; geleneksel yapılara göre 7-8 kat daha hafif oldukları için deprem yükünü bu oranda daha az alırlar. Söz konusu depremlerden daha az etkilenirler. Üstelik en az iki kat daha hızlı bir şekilde inşa edilirler. Ayrıca çelik yapılar; geleneksel yapılara göre çok daha fazla sürdürülebilirdir. Geri dönüşüm özellikleri sebebiyle doğa dostu yapılar olarak bilinir. Gelecek nesillerin kaynaklarını bugünden tüketmezler” diye konuştu.

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

EN BÜYÜK MODÜLER ÇELİK YAPI ENDÜSTRİSİNE SAHİP ÜLKE OLABİLİRİZ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Türkiye’nin depreme karşı güvenli yapılara kavuşması için ihtiyacı olan her şeye zaten sahip olduğunu dile getiren Consera Kurucusu ve Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Şimşek, konuşmasında özellikle şunları söyledi: “Bir yılda 500 bin konut üretebilmek için 3.5 milyon ton yapısal çelik gerekli. Türkiye’deki kapasite de, 50 milyon ton. 120 bin insan kaynağına ihtiyacımız var. 2023 yılı verilerine göre, toplamda 3.5 milyon işsiz bulunuyor. 20 bin metrekarelik tam 135 fabrika kurmalıyız. Bu da 10 tane TOGG Fabrikası kapalı alanına denk düşüyor. Özetle, üç senede bir milyon modüler çelik konut üretmek mümkün. Rutinimizi değiştirip modüler çelik yapı endüstrilerini kurmuş olduğumuzda hiçbir ek yatırım gerekmeden, yalnızca mevcut tercihlerimizi dönüştürerek deprem dirençli yapılara kavuşmuş olacağız. İhraç edilebilir yepyeni bir endüstri kurmuş olacağız. Dünyanın en çok elektrikli otomobil üretimi sağlayan ülkesi olamayabiliriz ama en büyük modüler yapı endüstrisine sahip ülkesi olmamızın önünde kendimizden başka hiçbir engel yok. Depremler coğrafyamızda süreceğine göre hızlı yapım metotları geliştirmek zorundayız. Depremlerde yıkılmayacak olan yapılar inşa edersek, can ve mal kayıplarımız olmayacak. Büyük ekonomik kayıplar da yaşamayacağız. Üstelik karbon salınımımızı da azaltacağız.” 

2. el araçta 6 ay 6 bin kilometre ve liste fiyatı kısıtlamalarının süresi uzatıldı!

Kayseri'de imarlı 9 arsa satılıyor!

Beklenen İstanbul depremi 11 şehri etkileyecek! Deprem Bilimci tek tek açıkladı: Bu bir bölge depremi olacak!


Geri Dön