28 / 04 / 2024

Fabrikadan halka konut satışı başlıyor! 4 ayda apartman yapılabiliyor!

Fabrikadan halka konut satışı başlıyor! 4 ayda apartman yapılabiliyor!

Son dönemlerdeki fahiş fiyat artışları ev sahibi olmayı her geçen gün zorlaştırırken, deprem kaygısı da tüketicileri farklı çözümlere yönlendirmek için düğmeye bastı. Bu çözümlerden bir tanesi de arsa üzerine yapılan modüler çelik yapılar...



Gündemden düşmeyen fahiş fiyat artışları ev sahibi olmayı her geçen gün zorlaştırırken, deprem kaygısı da tüketicileri farklı çözümlere yönlendirmek için start verdi.

Yeni bir konut sahibi olmanın giderek zorlaştığı bu dönemlerde endüstriyel konut markası Homera ile yeni bir alternatif getirdiklerini dile getiren Consera Kurucusu Melih Şimşek, Çerkezköy fabrikasında 3 ayda anahtar teslim tamamlanmış konut üretimi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Dünya'dan Hamiden Hangül'ün haberine göre üretimlerinin yüzde 50’lik kısmını yurt dışına ihraç ettiklerini dile getiren Şimşek, fabrikadan halk anlayışıyla hazır konut paketi sunduklarını belirterek, “İstanbul gibi deprem riski yüksek kentlerde, kentsel dönüşümün hızla tamamlanmasına da imkan sağlıyor” diye konuştu.

Fabrikadan halka konut satışı başlıyor! 4 ayda apartman yapılabiliyor!

KENDİ MAHALLENİZİ KURABİLİRSİNİZ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada endüstriyel üretimle yepyeni bir sanayinin doğduğunu dile getiren Melih Şimşek, beş katlı bir apartmanı 4-6 ay gibi kısa bir zaman yaşanabilecek halde teslim edebildiklerini dile getirdi. “Bu sistemle, kendi konutlarınızı mahallelerinizi kurabilirsiniz” diye konuşan Melih Şimşek, hedefleri arasında, mega kent İstanbul gibi deprem riski yüksek kentlerde okullar, yurtlar, hastaneler, itfaiye birimlerinin yeniden inşa edilerek hızla güvence altına alınmasının da yer aldığını dile getirdi. Melih Şimşek, “Üretimlerimiz normal inşaat yapılarına göre yüzde 20 çok daha ekonomik. Taşıyıcı sistem ile 4-5 bin konut üretebiliyoruz” dedi.

25 MİLYON DOLARLIK YATIRIM YAPACAK

Açıklamasında ihracatın çok değerli olduğunu, fakat önceliklerinin Türkiye olduğunu dile getiren Melih Şimşek, “Mersin ve İzmir’de yeni fabrika açmak istiyoruz. Buradaki yatırımımızın 14-15 milyon dolar olmasını planlıyoruz. Bu seneki yatırım hedefimiz ise 24-25 milyon dolar. 2027 yılında 2 bin kişiyi istihdam eden, 5 bin konut üreten bir firma olacağız” dedi.

İNSAN HATASINI DA ORTADAN KALDIRIYOR

Melih Şimşek açıklamasında söz konusu sistemin, inşaatlarda karşılaşılabilecek insan hatasını da ortadan kaldırdığını dile getirerek “Bu yöntemle inşaatta hem işler hem de maliyet daha kontrollü bir şekilde gerçekleştiriliyor. Modüler çelik yapılar hem hızlı inşası hem güvenilirliğiyle barınmayla ilgili en iyi çözüm üreten sistemler şeklinde biliniyor. Ayrıca inşaatı, yüksek katma değer yaratacak biçimde ihraç edilebilir kılması, Türkiye ekonomisi için de büyük bir gelir yaratıyor” diye konuştu. Bu yöntemle 100 metrekarelik bir konutun ortalama maliyetinin 3 milyon TL olduğunu da bildirdi.

 

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

Ev sahibini şikayet eden kiracıya iftira suçundan 10 ay hapis!

Kiracılara tahliye şoku: Kira bedeliniz bu rakamdan düşükse itiraz edemiyorsunuz! Mahkeme karar verdi!


Geri Dön