28 / 04 / 2024

Ev sahibini şikayet eden kiracıya iftira suçundan 10 ay hapis!

Ev sahibini şikayet eden kiracıya iftira suçundan 10 ay hapis!

Mega kent İstanbul'da bir kiracı, ev sahibinin imzasını taklit ederek tahliye davası açtığını öne sürdü. Söz konusu imzanın kendisine ait çıkması üzerine kiracı, "iftira" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.



Mega kent İstanbul'da imzasını taklit ederek sahte tahliye taahhütnamesi düzenlediği iddialarıyla ev sahibi hakkında savcılığa şikayette bulunan fakat söz konusu imzanın kendisine ait olduğu ortaya çıkan bir kiracının, "iftira" suçundan suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kiracının aldığı 10 aylık hapis cezası ertelendi.

İstanbul'da yargı makamlarına taşınmış olan ev-sahibi kiracı anlaşmazlıklarından bir tanesi de, tahliye taahhütnamesinde sahte imza kullanıldığı iddiaları ve söz konusu bu iddiaların gerçek çıkmaması sebebiyle "iftira" davasına dönüştü. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye yansıyan detaylara göre, kiracı Basri A, ev sahibi Kemal G'yi, imzasını taklit ederek sahte taahhütname ile kendisine tahliye davası açtığı iddialarıyla savcılığa şikayet etti. Söz konusu şikayet üzerine Kemal G. hakkında "özel belgede sahtecilik" suçundan soruşturma başlatıldı.

Ev sahibini şikayet eden kiracıya iftira suçundan 10 ay hapis!

O İMZA KİRACIYA AİT ÇIKTI

Savcılık, tahliye taahhütnamesini, kiracı ve konut sahibinin imza örneklerinin karşılaştırmasının yapılması amacıyla bilirkişiye gönderdi. Yapılan incelemelerde, imzanın savcılığa ihbarda bulunan kiracı Basri A'ya ait olduğu ortaya çıktı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre yaşanan bu durum üzerine savcılık, ev sahibi hakkında takipsizlik kararı verdi fakat kiracı Basri A. hakkında "iftira" suçun yüzünden 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmasını sağladı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savunma yapan sanık Basri A, kirayı ödeyemediği için konut sahibi tarafından rahatsız edildiğini ve hakkında icra takibi başlatıldığını, daha sonrasında ise de ev sahibinin bir tahliye taahhütnamesi gerekçe göstererek hukuk mahkemesinde tahliye davası açtığını belirtti.

Taahhütname imzalamadığını, 3 sene önce konutu kiralarken emlakçıda imzaladığı evraklardan birinin taahhütname olabileceğini iddia eden sanık, belgedeki imzanın kendisine ait olmadığını, evrakın düzenlendiği tarihte başka bir yerde bulunduğunu ispat edebileceğini savunarak beraatını istedi.

MASRAFLAR DA KİRACIYA YÜKLENDİ

Söz konusu davayı karara bağlayan mahkeme, ev sahibi hakkında haksız yere soruşturma açılmasına sebebiyet verdiği için sanığı "iftira" suçu nedeniyle 10 ay hapisle cezalandırdı.

Cezayı erteleyerek sanığın 1 sene denetim süresine tabi tutulmasına hükmeden mahkeme, ayrıca sanığın, ev sahibinin avukatına 17 bin 900 TL vekalet ücreti ödemesine de karar verdi.

 

Ev almayı düşünenler dikkat! Gayrimenkul uzmanı açıkladı, fiyatlar işte bu tarihte artacak!

Asgari ücretlinin konut hayalinde 22 yıl detayına çok şaşıracaksınız!

Kiracılar dikkat! İşte ev sahibiniz hesabını kapatırsa yapmanız gerekenler!


Geri Dön