16 / 06 / 2024

Moldova Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosluğu açıldı

Moldova Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosluğu açıldı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:"Moldova ile Türkiye Cumhuriyeti arasında gerçekten mükemmel iliskiler var, her düzeyde. Siyasi iliskilerimiz çok iyi. Biz Moldova'nın sınır bütünlüğünü, toprak bütünlüğünü destekliyoruz, bundan sonra da destekleyeceğiz

Konut yatırımında Antalya kazandırıyor!

Antalya, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından açıklanan konut fiyat endeksine göre gerçekleşen yüzde 25,4 değer artışıyla son bir yılda en yüksek değer artışı yaşanan şehirlerin başında geldi..

Gökoğuz Yeri’nde Recep Tayyip Erdoğan kreşi açıldı!

Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Kıpçak köyünde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) katkılarıyla açılan kreşe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi verildi.

Moldova Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosluğu açıldı!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:"Moldova ile Türkiye Cumhuriyeti arasında gerçekten mükemmel iliskiler var, her düzeyde. Siyasi iliskilerimiz çok iyi. Biz Moldova'nın sınır bütünlüğünü, toprak bütünlüğünü destekliyoruz, bundan sonra da destekleyeceğiz

TİKA'dan Kongo Cumhuriyeti ve Moldova'da yeni projeler!

TİKA, Kongo Cumhuriyeti'nde kadın istihdamı ve kadının toplumdaki statüsünü artırmayı hedefleyen projelere başladı. Ajans, Moldova'daki kreş ve ilkokul öğretmenlerine de ilkyardım kursları verecek.

Menderes Türel, Litvanyalı yatırımcıları Antalya'ya davet etti!

Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e nezaket ziyaretinde bulundu. Türel, Büyükşehir'in Boğaçayı, Konyaaltı sahili, KepezSantral gibi dev projeleri için Litvanyalı yatırımcılara seslendi.

Ali Çandır: Antalya turizm yatırımına hazır!

BAGEV'in önderliğinde gerçekleşen Kore-Türkiye Girişimcileri Konferansı'nda Güney Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Cho Yunsoo ile BAGEV Başkanı Ali Çandır'ın ikili ülke görüşmeleri ve projeleri konuşuldu. Antalya'nın yatırım için hazır olduğu konuşuldu.

Gagavuz kardeşler kentsel dönüşüm için Pendik'i ziyaret etti!

MOLDOVA Cumhuriyeti Gökoğuz ( Gagavuz ) Yeri Özerk Bölgesi Belediye Başkanları, Uluslararası Yerel Yönetimler Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÜYEM) eğitim programı kapsamında Pendik Belediyesi'ni ziyaret etti.

Bu ay hızlı tren artı otobüs aktarmalı Ankara-Antalya, Ankara-Alanya seferleri başlayacak!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), bu ay içinde hızlı tren artı otobüs aktarmalı Ankara-Antalya, Ankara-Alanya seferlerini başlatıyor

Tapu ve Kadastro, 2009'u Antalya'da değerlendirecek!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Antalya'da çalıştay düzenleyecek

Antalya'da mesire alanına sosyal tesis yaptırılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, mesire alanına sosyal tesis yaptırmak üzere ihale açtı

Antalya Limanı'ndaki eski tekneler kaldırılıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yat Limanı İşletme Müdürlüğü, terk edilmiş eski tekneleri kaldırarak limanda görsel kirliliği temizliyor

Antalya Limanı'nın yolcu salonu yenilenecek

Antalya Limanı'nda yolcu salonunun yenileneceği ve yaklaşık altı ay sürecek çalışmalar sırasında gelen yolculara çadırda hizmet verileceği bildirildi

Antalya'daki hazine arazilerine alıcı çıkmadı

Maliye Bakanlığı tarafından Antalya'da özel hastane ile alışveriş merkezi ve ticaret merkezi yapmaya uygun Hazine arazilerine alıcı çıkmadı

Moldova Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosluğu açıldı Haberi

Moldova Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosluğu açıldı

- "Önümüzdeki yıllarda Afrika, Latin Amerika, Güneydoğu Asya, Asya Pasifik bölgesi dahil birçok yerde yeni büyükelçilikler, başkonsolosluklar açacağız. Türk bayrağını her yerde dalgalandıracağız"


62. Hükümetin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moldova ile Türkiye Cumhuriyeti arasında ilişkilerin her düzeyde iyi olduğunu belirterek, "Siyasi ilişkilerimiz çok iyi. Biz Moldova'nın sınır bütünlüğünü, toprak bütünlüğünü destekliyoruz, bundan sonra da destekleyeceğiz" dedi.


Belek turizm merkezinde düzenlenen, Moldova Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosluğunun açılış törenine, 62. Hükümetin Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Moldova Dışişleri ve Avrupa Entegrasyonu Bakanlığı Genel Sekreteri Anatol Vangheli, Moldova'nın Ankara Büyükelçisi Igor Bolboceanu ve Moldova Cumhuriyeti Antalya Fahri Konsolosu Diyar İçkale Gültekin katıldı.


Törende konuşan Çavuşoğlu, dün Moldova Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının yıl dönümünü, milli gününü kutladığını belirterek, Moldova'nın milli gününü tebrik etti.


Çavuşoğlu, "Moldova ile Türkiye Cumhuriyeti arasında gerçekten mükemmel...