29 / 04 / 2024

Molla Mahmut Camii esenyurt

Molla Mahmut Camii esenyurt

Esenyurt Belediyesi tarafından Pınar Mahallesi Sivas Kongre Caddesinde Molla Mahmut Camii temeline ilk harç döküldü. Temel atma törenine Eski İç İşleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu da katıldı...

Molla Çelebi Camii yeniden yapılacak!

1958'de yıkılan ve 2011 yılında 1. derece korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenen Molla Çelebi Camii Yeniköy'deki yerinde yeniden hayata geçirilecek.

800 yıllık Molla Gürani Camii restore edilecek!

Fatih Süleymaniye’de yer alan ve “Vefa Kilise Camii” adıyla da bilinen Molla Gürani Camii, yıllar sonra restore edilecek.

Hacı Mahmut Camii yıkılmanın eşiğinde!

1716 yılında inşa edildiği tahmin edilen Konak'taki tarihi Hacı Mahmut Camii, ilgisizlik yüzünden yıkılmanın eşiğine geldi

Kabataş Martı Projesi sahildeki yapılara zarar mı veriyor?

Kabataş’taki Martı Projesi’nin inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Çalışmalar esnasında 428 yıllık Molla Çelebi Camii’ye zarar verildiği iddia edildi.

Adıyaman Sahabe Camii ve Külliyesi inşaatı devam ediyor!

Vali Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcısı Murat Süzen’le birlikte Adıyaman’da manevi bir atmosferin oluşmasına öncülük edecek Sahabe Caminde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek, camii şerifin son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bursa Molla Arap Camii restore edilecek!

Tire'de tarihi yapılara yönelik seferberlik yeni bir boyut kazandı. Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Osmanlı döneminin en önemli yapıları arasında gösterilen Molla Arap Camii'ni restore etmek için ön protokol imzalandığını söyledi.

Esenyurt Molla Mahmut Camii'nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından Pınar Mahallesi Sivas Kongre Caddesinde Molla Mahmut Camii temeline ilk harç döküldü. Temel atma törenine Eski İç İşleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu da katıldı...

Molla Mahmut Camii'nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından İstanbul Avrupa yakası Esenyurt ilçesi Pınar Mahallesi Sivas Kongre Caddesi’nde yapılacak Molla Mahmut Camii’nin temeli törenle atıldı.

Esenyurt Molla Mahmut Camii'nin temeli atıldı!

Esenyurt Belediyesi tarafından Pınar Mahallesi Sivas Kongre Caddesinde Molla Mahmut Camii temeline ilk harç döküldü. Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başlayan tören programı protokol konuşmaları ile devam etti

Bursa Molla Gürani'de restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Bursa'da Üftade Hazretlerinin türbesinden Yerkapı Camii’e kadar pek çok kültürel mirası bünyesinde barındıran Molla Gürani Mahallesi’nde Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Molla Zeyrek Camii'nin kırılan pencere kalıpları mahkemelik oldu!

Molla Zeyrek Camii'nin restorasyonunda tarihi bir facia yaşandığı ortaya çıktı. Ayasofya'dan sonra ayakta kalan en büyük dini yapı olan, Molla Zeyrek Camii'nin restorasyonunda kırılan pencere kalıpları mahkemelik oldu

Molla Zeyrek Camii restorasyon çalışmalarında altın mozaik bulundu!

İstanbul Fath'te Orta Bizans Döneminden kalma olan Molla Zeyrek Camii'ndeki restorasyonda ender rastlanan cam ve mozaik parçaları bulundu. Yapının tarihi 2. İonnes Komnenos ve eşi İrini'ye kadar uzanıyor..

Esenyurt Mahmut Bahadır Aksa Camii açıldı!

işadamı Mahmut Bahadır'ın anısına yaptırılan Mahmut Bahadır Aksa Camii Esenyurt Mahallesi'nde açıldı...

Molla Mahmut Camii esenyurt Haberi

Molla Mahmut Camii esenyurt


Esenyurt Belediyesi tarafından Pınar Mahallesi Sivas Kongre Caddesinde Molla Mahmut Camii temeline ilk harç döküldü.

Temel atma törenine Eski İç İşleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Abdülkadir Aksu, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Şenay Değer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda Esenyurtlu vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti okunmasıyla başlayan tören programı protokol konuşmaları ile devam etti. Pınar Mahalle Muhtarı Cemal Taşçı açılış konuşması yaparak, mahallesine yapılan yeni camii için ve diğer hizmetlerden dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti.


“Müslüman’ın ibadetine engel oldular”


Muhtar Taşçı ardından söz alan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “ Böyle anlamlı bir temel atma töreninde bir araya geldik. Bugün artık...