05 / 05 / 2024

Moodys bankasya

Moodys bankasya

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) uzun vadeli mevduat notunu "B2"den "Caa1" e indirdi, ayrıca bu notu da negatif izlemeye aldığını bildirdi. Bankanın finansal güçlülük notu da "E+" dan "E"ye düşürüldü

Moodys’in aksine Türkiye'yi yatırım yapılabilir görüyoruz!

DS-Concept CEO'su Hütten: "Moody's geçen ay Türkiye'nin kredi notunu kırarak yatırım yapılabilir seviyenin altına indirdi. Oysa DS-Concept'in 11 merkezi arasında en büyük büyüme oranını en zor döneminde bile Türkiye’de yakaladık" dedi.

Moodys's: Türkiye için not ve görünümde değişiklik beklenmiyor!

Ekonomistler, gelecek hafta cuma günü yapılacak Moody's'in Türkiye değerlendirmesinde notta ve görünümde herhangi bir değişiklik beklemiyor..

Moody's Türk ekonomisini masaya yatıracak!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moodys, bugün, İstanbulda, Türkiye ekonomisinin ele alınacağı toplantı yapacağını açıkladı. Moody's, Türkiye ekonomisinin tartışılacağı "8. Yıllık Türkiye'nin Kredi Riski Konferansı" gerçekleştirecek...

Moodys: Türkiye'de 10 yılda önemli gelişmeler yaşandı!

Moody's'in Türkiye Başanalisti Banerji, "Devletin etkinliği, hukukun üstünlüğü ve yolsuzluk... Özellikle benzer başka ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye'de son 10 yıl içinde bu alanlarda olumlu gelişmeler yaşandı" dedi.

Moodys Arjantin'in not görünümünü negatife çekti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's: " Arjantin'in negatif not görünümü, temerrüte düşmenin ülkenin resmi döviz rezervleri üzerindeki baskıyı ekonomik duraklama nedeniyle artırabileceği görüşünü yansıtıyor "

Moodys: Enflasyon notu bozabilir!

Amerikan kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye ve Rusya’nın yüksek enflasyon rakamlarına dikkat çekerek, bu durumun kredi notu üzerinde olumsuz etki yarattığını söyledi. Moody’s’in Rusya’nın notunu düşürmesi bekleniyor.

Emre Çamlıbel: Yabancı yatırımcının gayrimenkul sektörüne ilgisi arttı!

Soyak CEO'su Emre Çamlıbel Moodys'in Türkiye'nin notunu artırmasıyla yabancı yatırımcıların gayrimenkul sektörüne ilgisini artırdığını söyledi...

Moodys Türkiye'nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltti!

Ali Babacan: -"Moody's'in aldığı bu karar, Türkiye'ye şimdiye kadar kendi iç kuralları, kendi iç sebepleriyle yatırım yapamayan yeni bir yatırımcı kitlesini cezbedecektir. Türkiye için bir bakıma en önemli konu bu" dedi.

Bank Asya'dan yüzde 0,75'ten başlayan oranlarla konut kredisi!

Bank Asya konutta finansman desteği sağlıyor. Söz konusu finansman desteği fırsatı 01-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. İletişim: www.bankasya.com.tr ve tüm Bank Asya şubeleri...

Bank Asya'dan yüzde 0,75'ten başlayan oranlarla konut kredisi!

Bank Asya konutta finansman  desteği sağlıyor. Söz konusu  finansman desteği fırsatı 01-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. İletişim: www.bankasya.com.tr ve tüm Bank Asya şubeleri...

Moodys bankasya Haberi

Moodys bankasya


Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) uzun vadeli mevduat notunu "B2"den "Caa1" e indirdi, ayrıca bu notu da negatif izlemeye aldığını bildirdi. Bankanın finansal güçlülük notu da "E+" dan "E"ye düşürüldü.


Moody's'ten yapılan açıklamada, "Asya Katılım Bankası'nın mevduatlarında daha fazla istikrarsızlık yaşanabileceği, başka bir bankayla herhangi bir ortaklık ya da birleşme ihtimalinin az olduğu ve bu durumun da banka üzerindeki belirsizliği arttırdığı" ifade edildi.


Açıklamada, bankanın notlarındaki aşağı yönlü revizenin, mevduatlardaki istikrarsızlığı tetikleyen baskılardaki artışın yansıması olduğu belirtildi.


Bankanın likit varlıklarında yıl boyunca düşüş olduğu ifade edilen açıklamada, negatif izlemede de bankanın finansal temellerinde ileriki haftalarda meydana gelebilecek zayıflamaların ve mevduat sahiplerine yapılabilecek ödeme gücünün inceleneceği vurgulandı.


Bankanın finansal temellerinde meydana gelebilecek zayıflamadan dolayı bankanın dış desteğe ihtiyaç duyabileceği...