15 / 05 / 2024

Moodys ekonomi açıklama

Moodys ekonomi açıklama

Moody’s düşük büyüme ve artan belirsizlik ortamının gelişmiş ekonomilerdeki yatırımlar üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiğini açıkladı.

Dünya banka devinden Türkiye hakkında flaş uyarı. Dikkat çeken açıklama geldi

Dünya banka devinden Türkiye ekonomisi hakkında flaş bir açıklama geldi. Ekonomi ile ilgilenen herkesin açıklamayı dikkatli okuması gerekiyor.

TEB'ten flaş bir açıklama. 3 Ay Ertelemeli olacak

Türkiye Ekonomi Bankası'ndan müşterilerine ve banka müşterisi olmak isteyenlere yönelik çok önemli bir açıklama geldi.

Dev finans kuruluşundan flaş açıklama! Konut fiyatları 2023 yılında yavaşlayacak!

Dünyada ve ülkemizde konut fiyatlarındaki artışlar ev sahibi olmak isteyenleri kara kara düşündürüyor. Ekonomi yönetimi orta gelirli vatandaşlara yönelik yeni bir konut kampanyası başlatırken, dünyaca ünlü kuruluştan 2023 yılına ilişkin önemli bir açıklama geldi.

Dolar 1 saat içinde bu rakamı görecek! Selçuk Geçer'den korkutan açıklama! Çok pişman olursunuz

Yaptığı dolar yorumları ile ekonomi gündeminde ismi sıkça karşımıza çıkan Selçuk Geçer'den korkutan açıklama geldi. Geçer ''Dolar 1 saat içinde bu rakamı görecek''  diyerek elinde dolar olanları uyardı.

Dumankaya’dan açıklama: Paralel yapıyla ilişkimiz yoktur!

Dumankaya İnşaat Paralel Yapı soruşturmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada "Dumankaya'nın, "paralel yapı" ya da "FETÖ terör örgütü" gibi yapılanmalarla herhangi bir ilişkisinin bulunması söz konusu değildir." denildi.

Dumankaya İnşaat'tan ikinci açıklama!

'Paralel Devlet Yapılanması' iddiasıyla Dumankaya İnşaat'ın şirketinin murahhas üyesi Halit Dumankaya'nın da bulunduğu 7 kişi tutuklandı. Süreçle ilgili Dumankaya İnşaat açıklama yaptı. İşte Dumankaya'nın açıklaması..

3. köprü ikramiye krizine açıklama geldi!

İşçilerin "ikramiye" eyleminin ardından 3. köprüyü yapan ICA İçtaş Astaldi Adi Ortaklığı'ndan yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada özetle, "İsçilerin ikramiyeleri ise resmi bildirimleri müteakip ödenmektedir" denildi.

Fikirtepe Platformu'nda 'Fikirtepe araba hırsızları' haberine açıklama!

Fikirtepe Platformu Emlakkulisi.com'da yer alan ve Akşam Gazetesi tarafından yapılan‘’Fikirtepe’nin boş olması araba hırsızlarının fırsatı oldu’’ başlıklı haber yansımasında yer alan yazı hakkında açıklama yatpı.

Pırlanta Erciyes İnşaat'tan Adana'daki projelere açıklama!

Adana Çukurova Barış Gazetesi'nde yayınlanan Pırlanta Erciyes İnşaat'ın Adana'daki inşaatlarının mühürlenmesi konusunda yaptığı habere Pırlanta Erciyes İnşaat'tan açıklama geldi. İşte o açıklama...

İTÜ'den Maçka'ya yapılacak kafeterya iddialarına açıklama!

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin resmi internet sitesinden, Maçka kampüsünde bulunan yeşil alana yapılacağı iddia edilen kafeteryaya yönelik iddialarla ilgili açıklama geldi

Tezcan Karakuş Candan, Ulus planıyla ilgili açıklama yaptı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Ulus Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’na açtığı davada hazırlanan bilirkişi raporunun ayrıntılarını paylaştı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan imar planlarıyla ilgili açıklama yaptı.

TOKİ şerhine Silivri Belediyesi'nden açıklama!

Silivri Yeni Mahalle’de bulunan 600 dönüm araziye TOKİ tarafından konulan şerh ile ilgili Silivri Belediyesi açıklama yaptı, işte Silivri Belediyesi tarafından yapılan o açıklama...

Yapı Kredi Koray GYO'dan Ankara-Ankara projesi davasıyla ilgili açıklama!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara-Ankara projesiyle ilgili tüketici davasındaki son gelişmeleri Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şirketten davaya ilişkin yapılan açıklama şöyle...

Moodys ekonomi açıklama Haberi

Moodys ekonomi açıklama

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'ten yapılan açıklamada küresel finans krizinden bu yana düşük büyüme beklentilerinin ve artan belirsizliklerin gelişmiş ekonomilerdeki yatırım ortamını baskılamaya devam ettiği belirtildi. 


Moody’s Başkanı ve EMEA Bölgesi Baş Kredi Sorumlusu Collin Ellis, “Yatırımlarla ilişkili makro ekonomik faktörlere dair analizimiz, düşük büyüme beklentilerinin ve ekonomik politika belirsizliklerinin gelişmiş ekonomilerin birçoğunda yatırımlar açısından negatif etki oluşturduğunu ortaya koyuyor.” ifadesini kullandı.


Moody’s’in analizine göre gelişmiş ekonomilerde 2006 yılının sonundan 2015 sonuna kadarki dönemde, genel yatırımların Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya (GSYH) oranı 0,4 puan azalmış durumda. Benzer şekilde aynı dönemde gelişmiş ekonomilerde özel sektör yatırımlarının GSYH’ya oranı ise 0,5 puan azalmış...