29 / 04 / 2024

moodys rusya not

moodys rusya not

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Ukrayna krizi ve uluslararası yaptırımların ülkenin ekonomik büyümesini olumsuz etkilediğini belirterek Rusya’nın kredi notunu ikinci en düşük yatırım yapılabilir seviyeye düşürdü.

S&P, Rusya'nın kredi notunu yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's, Rusya ile ilgili yeni kararını verdi. Ülkenin kredi not görünümünü "pozitife" çevirdi.

Moody's Rusya'nın notunu yükseltti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Rusya'nın not görünümünü değiştirdi. Moody’s, “Ba1” olan kredi notunu teyit ederken, notu negatiften durağana yükseltti.

Rusya ile yeni dönem Enka İnşaat'ı olumlu etkileyecek!

Rusya ile yeni dönemin yükselen şirketleri Piyasalar, MoodyVin not değişimine gitmemesi ve Türkiye-Rusya ilişkilerindeki adımlarla olumlu fiyatlandı. Bu sürecin; THY, TAV, Şişecam ve iştirakleri, Enka İnşaat gibi şirketleri olumlu etkileyeceği de belirtiliyor.

Moody's'ten Rusya'ya kötü haber!

Moody's'ten Rusya'ya not kötü haber var. Moody's'in notunu düşürdüğü şirketlerin arasında Rusya'nın dev petrol şirketi Rosneft, Lukoil, Gazprom Neft, Transneft, doğalgaz devi Gazprom ve devlet demiryolları da yer alıyor.

Moody's Rusya'nın notunu indirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya'nın kredi notunu "Baa2"ye indirirken, not görünümünü negatif olarak belirledi. Moody's'ten yapılan açıklamada, Rusya'nın kredi notunun "Baa1"den "Baa2"ye indirildiği, not görünümünün ise negatif ol

JCR'dan Rusya'ya not indirimi!

Uluslararası Japon Kredi Derecelendirme Kuruluşu ( JCR ), Rusya'nın " BBB+ " olan kredi notunu " BBB " ye indirdi, not görünümünü ise durağandan negatife çevirdi.

Moodys Arjantin'in not görünümünü negatife çekti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's: " Arjantin'in negatif not görünümü, temerrüte düşmenin ülkenin resmi döviz rezervleri üzerindeki baskıyı ekonomik duraklama nedeniyle artırabileceği görüşünü yansıtıyor "

Türkiye'nin not görünümünün negatife düşürülmesi gözleri diğer şirketlere çevirdi!

S&P'nin, Türkiye'nin not görünümünü "negatife düşürmesi gözleri diğer şirketlere çevirdi. Ekonomistler 'not indirimi'ni tartışıyor. Standard & Poor's, Türkiye'nin "durağan" olan not görünümünü "negatif" seviyesine düşürdüğünü açıkladı.

One Tower sanatseverlerden tam not aldı!

"Anadolu Desenleri" sergisiyle Sanat Günleri etkinliklerine başlayan One Tower, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ile ortaklaşa düzenlediği "30 Yılın Basın Fotoğrafları" sergisiyle de sanatseverlerden tam not aldı.

Anadolu Cam ve Şişecam Rusya'daki ortaklarına kredi garantörü oldu!

Anadolu Cam Sanayii A.Ş ve Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş, Rusya Federasyonu'nda faaliyet gösteren bağlı ortaklıklarının aldığı 12,5 Milyon USD eşdeğeri 3 yıl vadeli 417,5 Milyon Ruble kredi için garantör oldu...

Rixos Rusya’da ilk otelini açıyor!

Lüks otelciliğin en önemli markalarından Rixos, Rusya’daki ilk otelini Soçi’de açmaya hazırlanıyor. 2014 Kış Olimpiyatları öncesi hizmete girecek olan Krasnaya Polyana Sochi, Rixos’un Rusya’daki ilk oteli olacak...

Rusya'nın başkenti Moskova'da ters ev inşa edildi!

Rusya' nın başkenti Moskova' da sergilenen çatısı zemin, zemini tavan olan " ters ev " e gelen ziyaretçiler, keyifli anlar yaşarken, bir anlık algılama sorunuyla karşılaşıyor...

Şişecam ve Paşabahçe, Rusya'daki ortağı için kredi garantörü oldu!

Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş ile Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş, Rusya Federasyonu'nda faaliyet gösteren bağlı ortaklığı OOO Posuda şirketinin HSBC Bank (RR) LLC'den aldığı kredi için garantör olduğunu açıkladı...

moodys rusya not Haberi

moodys rusya not


Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Ukrayna krizi ve uluslararası yaptırımların ülkenin ekonomik büyümesini olumsuz etkilediğini belirterek Rusya’nın kredi notunu ikinci en düşük yatırım yapılabilir seviyeye düşürdü.


Moody’s ülke notunu bir kademe düşürerek Baa1’den Baa2’ye indirdi ve ülkenin negatif görünümünü korudu.


Rusya, AB ve ABD yatırımlarının etkisi ile resesyona girmeye ilerleyen ülke ekonomisine düşen petrol fiyatlarının da ağırlık yapmasının ardından rubleyi desteklemek için bu ay yabancı rezervlerinden 13 milyar dolar harcama yaptı.


Moody’s Investors Service Inc. analistlerinden Kristin Lindow, “Kredi notundaki düşüş temel olarak Rusya’nın orta vadede gerileyen büyüme görünümünü yansıtıyor. Ülkenin uluslararası rezervlerinin kademeli olarak erozyona uğraması Rusya’nın kredibilitesini zayıflattı”...