03 / 05 / 2024

mor yuhanna kilisesi ne kadar

mor yuhanna kilisesi ne kadar

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, internette bir emlak satış portalı üzerinden 12 milyon 500 bin lira karşılığında satışa çıkarıldı.

Mardin'de Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışta! 

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışa çıkarıldı. Kilise için 7 milyon 250 bin TL isteniyor. 

Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani Kilisesi'nin inşaatında son durum!

Yeşilköy'deki Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan kilise çalışmalardan sonra Cumhuriyet tarihinin sıfırdan inşa edilen ilk Süryani kilisesi olacak.

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi iki yıl içinde tamam!

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'nin inşaatının iki yıl içinde tamamlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'ni İstanbul için yeni bir zenginlik olarak görüyorum." dedi...

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temeli bugün atılıyor!

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temeli bugün atılacak. Saat 14.00'te planlanan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da da katılacak.

Türkiye'deki kiliseler neden özel mülk haline getiriliyor?

Emlak sitelerinde satışa çıkartılmış kiliseler, yeniden tartışılmaya başlandı. Mardin’in Artuklu ilçesinde Mor Yuhanno Kilisesi, Bursa’nın Mudanya İlçesi’ne bağlı Tirilye Mahallesi’nde tarihi Aziz Yuhanna (Saint John) kilisesi satışa çıkarıldı.

Mardin'de satışa çıkan Mor Yuhanna Kilisesi'nde inceleme başlatıldı!

Mardin'de satılığa çıkartılan bin 500 yıllık Mor Yuhanna Kilisesi'nde inceleme başlatıldı. Diyarbakır Vakıflar Bölge Müdürlüğü Koruma Kurulu'ndan bir heyet Mardin'e gelerek kilisede incelemelerde bulundu.

Mardin Mor Yuhanna Kilisesi 12.5 milyon TL'ye satılıyor!

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, internette bir emlak satış portalı üzerinden 12 milyon 500 bin lira karşılığında satışa çıkarıldı.

Mardin Mor Yuhanna Kilisesi 12.5 milyon dolara satışta!

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, internette bir emlak satış portalı üzerinden 12 milyon 500 bin lira karşılığında satışa çıkarıldı.

Mardin Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nin satılmasına tepki geldi!

Mardin'de depo olarak kullanılan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi'nin satışa çıkarıldığını Radikal gündeme getirdi. Kilisenin satışa çıkarılmasına kentte yaşayan Süryaniler tepki gösterdi.

Mardin'de Süryani Kilisesi 12.5 milyon liraya satışa çıkarıldı!

Mardin’de depo olarak kullanılan Mor Yuhanna Süryani Kilisesi’nin satışa çıkarıldığını Radikal gündeme getirdi. Kilisenin satışa çıkarılmasına kentte yaşayan Süryaniler tepki gösterdi

İsveç Stockholm'de tarihi St. Paul Kilisesi satıldı!

İsveç'in başkenti Stockholm'de 140 yıllık tarihi bir kilise, cemaati olmadığı gerekçesiyle 3.5 milyon erouya satıldı. St. Paul Kilisesi'nin Stockholm Büyükşehir Belediyesi'ne satıldığı bildirildi.

Urfa Germüş Kilisesi ve çevresine imar izni verildi!

Urfa Haliliye'ye bağlı Germüş Köyü'ndeki Ermeni Kilisesi ve evlerine restorasyon yapılması beklenirken imar izni verildi. Germüş Kilisesi çevresi 2011 yılında kentsel arkeolojik sit alanı olarak ilan edilmişti.

Hz. İsa’nın doğduğu Nativity Kilisesi'ni Türkiye onaracak!

TİKA Başkanlığı (TİKA) Hz. İsa’nın doğduğu yer olarak kabul edilen Nativity (Yeniden Doğuş) Kilisesi’nin restorasyonu için Filistin hükümetine 100 bin dolarlık yardımda bulunacak.

mor yuhanna kilisesi ne kadar Haberi

mor yuhanna kilisesi ne kadar

Mardin'de İbrahim Aycun adlı şahıs, satışa çıkardığı Mor Yuhanna Kilisesinden elde edeceği gelirle cami yaptıracak. 


Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi, internette bir emlak satış portalı üzerinden 12 milyon 500 bin lira karşılığında satışa çıkarıldı. Tapusu İbrahim Aycun adına kayıtlı olan Mor Yuhanna Kilisesi 2009 yılında Mardin Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu onayı ile tescillendi. 


İbrahim Aycun'un Mor Yuhanna Kilisesi'nin satışından elde edeceği gelirle cami yapmak istediğini iddia eden Aycun'un komşusu esnaf Uğur Seyitoğlu, "İbrahim amca çok yaşlı ve hastalıklarla uğraşıyor. Hayır yapmak istediğini ifade ediyordu. Kendisi kiliseyi satıp elde edeceği gelir ile Mardin'e cami yapacağını anlatıyor" dedi. Kilisenin marangozhane olarak kullanıldığını kaydeden esnaf Bedrettin Sadioğlu ise bakımsızlık nedeni ile...