29 / 04 / 2024

mortgage hesaplama aracı

mortgage hesaplama aracı

Mortgage kapsamında, mesken sahibi olmak isteyen kimselere uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi veriliyor. Peki, mortgage kredisi nasıl hesaplanır? Bankalar mortgage hesabını nasıl yapar?

On binlerce kişi bu haberi bekliyordu! İşte bankaların faiz oranları!

Binlerce vatandaş çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak veya konut alma düşüncesiyle kredi çekmek istiyor ve haliyle faiz oranlarının seyrini merak ediyor. Kredi çekmek isteyenler, kredi hesaplamalarını bankaların internet sitelerinde yer alan kredi hesaplama aracıyla da yapabiliyor.

İmar affı online hesaplama!

İmar barışı ödemeleri ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabilecek. Vatandaşlar ne kadar ödeme yapacaklarını önceden online hesaplayabilecek. İşte imar affı online hesaplama aracı...

İmar Barışı Hesaplama Aracı 2018!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İmar Barışı Hesaplama Aracı hazırlandı. Bilgilendirme amaçlı sayfada vatandaşlar imar barışı için ne kadar ödemesi gerektiğini görebiliyor...

Tapu harcı indirim hesaplama aracı 2017!

15 Mart 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 30 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olmak üzere tapu harcına indirim geldi. İşte tapu harcı indirim hesaplama aracı 2017..

Tapu Harcı Hesaplama Aracı 2017!

Tapuda yapılacak devir işlemleri için tapu harcı ödemesi yapılıyor. Bu harç, satış bedeli ve tapu harcı oranı ile hesaplanıyor. İşte Tapu Harcı Hesaplama Aracı 2017..

Tapu harcı hesaplama aracı 2016!

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Yapılan bu devir işlemi için belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. İşte tapu harcı hesaplama aracı 2016..

Tapu harcı hesaplama aracı!

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Gerçekleşen devir işlemi için tarafların belli oranlarda harç ödemesi yapması gerekiyor. İşte tapu harcı hesaplama aracı..

Emlak vergisi hesaplama aracı 2015!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için devlete ödenen vergiler arasında yer alıyor. Ödenecek bedel, taşınmaz malın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre hesaplanıyor. İşte emlak vergisi hesaplama aracı 2015..

Ak Yatırım ile DD Mortgage tahviline 2.4 kat talep geldi!

Türkiye’nin ilk mortgage kuruluşlarından DD Mortgage Haziran 2012’ de aldığı toplam 150 milyon liralık Kurul Kayıt limiti çerçevesinde 60 milyon lira nominal değerli ilk tahvil ihracını 7 Aralık 2012 tarihinde Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığı ile

Akbank mortgage sitesi buyukkirmiziev.com'a ödül!

Akbank'ın herkese açık mortgage kredisi bilgilendirme, hesaplama ve başvuru sitesi www.buyukkirmiziev.com, Interactive Media Awards 'da (IMA) 'Seçkin Başarı ' ödülünden sonra, ‘Tüketici Hizmetleri ' kategorisinde de ödül kazandı

Alp Demirler: Konut kredilerinde emlakçılar aracı olmaya başladı!

Mortgage brokerlık şirketi MMInin patronu Demirler, konut kredilerinde emlakçıların aracı olmaya başladığını belirterek Yakında emlakçızedeler olacak dedi...

DD Mortgage 8 ayda 500 konuta finansman sağladı

DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, konut almak için en uygun zaman olduğunu belirtti

İngiltere'de mortgage ödemeleri, kredi başvurularını aştı!

İngiltere'de Temmuz ayında, tutsat (mortgage) geri ödemeleri, ilk kez tutsat kredisi başvurularını aştı

mortgage hesaplama aracı Haberi

mortgage hesaplama aracı

Mortgage kredisi nasıl hesaplanır?

Mortgage kapsamında, mesken sahibi olmak isteyen kimselere uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi veriliyor. Kredi verilirken, bankalar ilk olarak kişinin gelir durumuna bakıyor.


Aylık taksit ödemelerinin gelir durumuna uygun olması durumunda diğer koşullarında uygun olması durumunda mortgage kredisi onaylanıyor. Peki mortgage kredisi nasıl hesaplanır?


Mortgage hesaplama..

Banka belirtilen sürede ne kadar faiz alacağını hesaplayıp buna göre haraket ediyor. Kredide faiz hesaplanırken konut değeri ve borçlu kişinin ödeme kıstas alınıyor.


Ayrıca mortgage kredisi geri ödeme süresi kişinin gelir durumunda göre değişiyor. 


Kredi verilecek kimselerde aranan özellikler bankadan bankaya değişmek ile birlikte genel olarak aradıkları bazı ortak koşullar bulunuyor.


Gerekli belgelerin temin edilip başvurunun yapılmasının ardından, banka kendi kriterlerine göre mortgage başvurusunu olumlu ya da olumsuz bir sonuca bağlıyor.



Mortgage nasıl alınır?



Işıl Seren...