05 / 05 / 2024

Mortgage kredi devir işlemleri

Mortgage kredi devir işlemleri

Kredi başvuru sırasında, tüketicinin gelirlerine uygun olacak bir şekilde ödeme planı seçmesi gerekiyor. Aksi halde ödemelerde gecikme olması tüketiciyi de zor duruma düşürebiliyor. Peki böyle bir durumda mortgage kredisi devredilebilir mi?

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

İngiltere'de mortgage şartları Türkiye'den daha avantajlı! 25 yıla varan vade fırsatı! 

İngiltere’deki yatırımları, mortgage şartlarını, kira getirilerini değerlendiren Rotas Investment Yönetici Direktörü Arda Ulaşan, “İngiltere’deki evler, uygun kredi imkanlarıyla satın alınabileceği için düşük bir peşinat oranı ödenerek ev sahibi olunabiliyor” açıklamasında bulundu. İşte ayrınıtılar.

Çin'de emlak krizi büyüyor! Nitelikli gayrimenkul projeleri için kredi geliyor mu?

Çin'de mortgage boykotu devam ederken, düzenleyici kurumlar tarafından dikkat çeken bir adım atıldı. Düzenleyici kurumlar bankaları nitelikli gayrimenkul projelerine kredi sağlamak amacıyla teşvik edecek. 

Yapı Kredi'den konutlardaki yeşil dönüşüme destek!

Yapı Kredi Bankası, binalarda enerji tasarrufunun bilincini artırmak için Doğa Dostu Mortgage ürününü hizmete sundu.

Garanti BBVA Mortgage’dan kamu lojmanlarından ev almak isteyenlere özel kredi!

Mortgage Uzmanı Garanti BBVA Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün bankalarla yaptığı protokol çerçevesinde, lojmanların ihale yoluyla satışında konut kredisi kullandırıyor...

ABD’de ‘Mortgage Krizi’!

ABD’de riskli konut kredisi kullandırımından kaynaklı oluşan tarihin en kötü finansal krizlerinden biri olan ‘Mortgage Krizi’ tekrar risk oluşturuyor. Bankalar 11 yıl aradan sonra yeniden düşük kredi notlarına büyük borçlar veriyor.

Garanti Mortgage'dan Aliağa'da uygun faizli kredi imkanı!

Garanti Mortgage, İzmir'in Aliağa ilçesinde anlaşmalı firmalardan konut alacak müşterilere uygun faiz oranlarıyla kredi sağlayacak..

Yapı Kredi Koray GYO Göktürk gayrimenkul alım işlemi ne durumda?

Yapı Kredi Koray GYO'nunİstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Mahallesi'nde 8991.98 metrekare yüz ölçümlü taşınmazların devir işlemleri henüz tamamlanmadı...

Mortgage mı, peşin mi?

Ev almak isteyenleri sıkıntıya sokan faiz oranları ipotekli konut satışlarını düşürebilir. Ancak peşin parası olmayan vatandaş ev almak için yine konut kredisini seçiyor. Peşin parası olan da bütün parasını gayrimenkule yatırmak istemediği için kredi kullanıyor. Peki mortgage mı, peşin mi?

Yapı Kredi Koray GYO'nun Eyüpsultan'daki gayrimenkullerin devir işlemleri sürüyor!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamada Yapı Kredi Koray GYO  Eyüpsultan'daki gayrimenkullerin devir işlemleri ile ilgili açıklama paylaştı. 

Evi aldıktan sonra konut kredisi kullanılır mı?

Konut kredisi kullanılarak, uzun vadede ve düşük faiz oranları ile ev sahibi olunabiliyor. Bu kredi devir işlemi sırasında kullanılıyor. Peki, evi aldıktan sonra konut kredisi kullanılır mı?

Garanti Mortgage’dan kredi kullanan öğretmenlere 300 TL bonus!

Mortgage Uzmanı Garanti, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla hayata geçirdiği mortgage kampanyasıyla, öğretmenlere avantajlı kredi seçenekleri sunuyor.

Garanti Mortgage'dan ilk evini alanlara 300 TL bonus!

Mortgage Uzmanı Garanti, ilk evini almak amacıyla konut kredisi kullanan müşterilerine, avantajlar sunuyor. 10 Ekim – 11 Kasım 2016 tarihleri arasında Garanti Mortgage’dan kredi kullananlara, uygun faiz oranlarıyla ödeme fırsatının yanı sıra, 300 TL bonus da hediye ediliyor.

Mortgage kredi devir işlemleri Haberi

Mortgage kredi devir işlemleri

Mortgage kredisi devredilebilir mi?

Banka kredisi kullanılarak mesken sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların düşük faizli ve uzun vadeli kredi seçeneklerinden faydalanabiliyor. 


Kredi başvuru sırasında, tüketicinin gelirlerine uygun olacak bir şekilde ödeme planı seçmesi gerekiyor. Aksi halde ödemelerde gecikme olması tüketiciyi de zor duruma düşürebiliyor.


Böyle bir durum karşısında veya başka koşullar altında mortgage kredisi devredilebilir mi? Mortgage kredi devri nasıl yapılır?


Mortgage kredisi nasıl devredilir?

Mortgage kredisi devri yapılabiliyor. Mortgage kredisi ile alınan ev devam eden borçla beraber satın alınabiliyor. Bu şekilde ev ile birlikte borç da devredilmiş oluyor. 


Bir diğer ifade ile önceki kredi hesabı kapatılarak, yeni alıcı adına yeni bir kredi hesabı açılıyor.


Bunun yanı sıra, alıcının nakit ödeme yapması halinde, kredi borcu kapatılıyor. Borç kapatıldıktan sonra ise tapu dairesinde dairenin devir işlemi yapılabiliyor. 


Mortgage...