05 / 05 / 2024

mortgage kredisi devredilebilir mi

mortgage kredisi devredilebilir mi

Kredi başvuru sırasında, tüketicinin gelirlerine uygun olacak bir şekilde ödeme planı seçmesi gerekiyor. Aksi halde ödemelerde gecikme olması tüketiciyi de zor duruma düşürebiliyor. Peki böyle bir durumda mortgage kredisi devredilebilir mi?

Konut kredisi devredilebilir mi?

Konut kredisi ödemesi yapanlar, "Konut kredisi devredilebilir mi?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

ABD'de mortgage (konut kredisi) faizleri yükselirken başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, önceki hafta yüzde 7,27'ye oranında artarken, mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Mortgage kredisi nedir? Mortgage kredisi nasıl alınır?

Mortgage kelimesinin Türkçe karşılığı tutsat ya da tutulu satış olarak anlam kazanıyor. Bankaların sunduğu mortgage kredi bu noktada farklı şekilde ifade ediliyor. Peki mortgage kredisi tam olarak nedir ve nasıl alınır? İşte mortgage kredi hakkında bilinmesi gerekenler...

Konut kredisi devredilebilir mi?

Bankalar kredi kullanacak müşteri için özel koşullar uygular. Kredi kişinin kredi notuna bağlı olarak krediler ve kredi faiz oranları farklılıklar gösterebilir. Bu nedenle konut kredisi başka birine devredilemez.

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği büyük avantajlar sağlıyor!

28 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, Mortgage kredisi kullanan vatandaşlara yeni hak ve büyük avantajlar sağlıyor.

DenizBank’tan ortak mortgage konut kredisi!

Yenilikçi ve ihtiyaca yönelik ürün ve hizmetleriyle farklılaşan DenizBank, hayalindeki eve sahip olmak veya yatırım amacıyla ev satın almak isteyen müşterilerine özel olarak sunduğu “Ortak Mortgage Konut Kredisi” ile herkesi ev sahibi yapıyor.

Esenyurt Hep İstanbul'da son iki blok satışta!

Tekfen Emlak Geliştirme’nin, İstanbul Esenyurt’ta hayata geçirdiği HEP İstanbul projesinde, beklenen son iki blokta satışlar başladı. Projede 7 farklı bankadan mortgage kredisi kullanma imkânı bulunuyor.

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Temmuz ayının ilk günlerinde en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 0,98'den başlıyor. En son güncelleme 29 Haziran'da DD Mortgage tarafından yüzde 0,94 olan faiz oranı, yüzde 0,98'e yükseltilmişti.

Konut kredisi faiz oranları seçim sonrası ne olacak?

Konut kredisi faiz oranlarının seçim sonrası ne olacağı hakkında Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven değerlendirmelerde bulundu. İşte faiz oranlarıyla ilgili beklentiler ve son durum...

Konut kredisi devredilebilir mi?

Bütçeye uygun, doğru yerden doğru kredi alınmadığı takdirde ev sahibi olmak için kredi kullanan vatandaş kredi taksitlerini ödeyemez hale gelebiliyor. Bu durumda evin satış sürecinde konut kredisi de devredilebilir mi?

Konut kredisinde dosya masrafı alınıyor mu?

Bankacılar arasında mortgage kredisi, halk arasında ev kredisi olarak bilinen konut kredisi, konutun teminat altına alınması şartıyla veriliyor. Peki, konut kredisinde dosya masrafı alınıyor mu?

Konut kredisi işlem masrafları iadesi!

Konut kredisi, bankacılar arasında mortgage kredisi, halk arasında da ev kredisi olarak da karşımıza çıkıyor. Peki, onut kredisi işlem masrafları iadesi nasıl olur?

mortgage kredisi devredilebilir mi Haberi

mortgage kredisi devredilebilir mi

Mortgage kredisi devredilebilir mi?

Banka kredisi kullanılarak mesken sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların düşük faizli ve uzun vadeli kredi seçeneklerinden faydalanabiliyor. 


Kredi başvuru sırasında, tüketicinin gelirlerine uygun olacak bir şekilde ödeme planı seçmesi gerekiyor. Aksi halde ödemelerde gecikme olması tüketiciyi de zor duruma düşürebiliyor.


Böyle bir durum karşısında veya başka koşullar altında mortgage kredisi devredilebilir mi? Mortgage kredi devri nasıl yapılır?


Mortgage kredisi nasıl devredilir?

Mortgage kredisi devri yapılabiliyor. Mortgage kredisi ile alınan ev devam eden borçla beraber satın alınabiliyor. Bu şekilde ev ile birlikte borç da devredilmiş oluyor. 


Bir diğer ifade ile önceki kredi hesabı kapatılarak, yeni alıcı adına yeni bir kredi hesabı açılıyor.


Bunun yanı sıra, alıcının nakit ödeme yapması halinde, kredi borcu kapatılıyor. Borç kapatıldıktan sonra ise tapu dairesinde dairenin devir işlemi yapılabiliyor. 


Mortgage...