16 / 05 / 2024

ABD'li dar gelirliler için eşik-altı konut kredisi!

ABD'li dar gelirliler için eşik-altı konut kredisi!

ABD'de hizmet veren bankalar, konut kredisi veren kuruluşlar aracılığıyla, düşük gelire sahip olan toplumun alt kesimindeki aileleri hedef alarak, "sub-prime mortgage" (eşik-altı mortgage) sunmaya başladı.



ABD'de konut alabilecek sınırlı sayıda yüksek gelirli orta-üst sınıf aileler olması bankaları harekete geçirdi. Bankalar toplumun alt sınıflarına konut satmanın ve mortgage vermenin yollarını aradı.

Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre, ABD federal hükümeti tarafından desteklenen "Fannie Mae" ve "Freddie Mac" adlı büyük kuruluşlar konut kredilerini teminat altına aldı. Buna göre, konut kredisi veren özel kişi ve şirketlerin sayısında 2000'li yıllarda hızla arttı.

Amerikalı bankalar, konut kredisi veren kuruluşlarla düşük gelire sahip olan toplumun alt kesimindeki aileler için çalışmalar başlatarak, sub-prime mortgage" (eşik-altı mortgage) sundu.

Eşik-altı mortgage ile düşük gelir grubunda bulunan ailelere yüksek faiz oranıyla konut kredisi veriliyor. Konut kredisi sayılarının armasıyla karın artması planlanıyor.


Geri Dön